Neem contact met ons op

Beveiligd, maar toch flexibel afdrukken? Gebruik Follow-me printen!

Heb je wel eens bij de printer gestaan en per ongeluk het document van een collega meegenomen? Of een verkeerde versie afgedrukt? Ben je een afdruk wel eens vergeten op te halen bij een printer? Of misschien druk je gevoelige informatie af, die niet iedereen mag zien. Misschien wil je de printkosten inzichtelijk hebben per afdeling of per gebruiker?

De trend binnen bedrijven is dat ze steeds minder afdrukken en er steeds meer bewustwording ontstaat over wat we willen afdrukken. Maar wist je ook dat je kosten kunt besparen direct bij de printer zelf, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat alles beveiligd wordt afgedrukt? Dat kan met een “follow-me” oplossing die geïntegreerd wordt in de MFP. Met een “follow-me” software-oplossing wordt een printopdracht pas uitgevoerd als de gebruiker daarvoor toestemming heeft gegeven op de MFP zelf.

Met een “follow-me” systeem heeft een IT ’er grip op het gehele printproces. Printopdrachten kunnen worden gemonitord en afdrukken kunnen worden beheerd. Maakt jouw bedrijf gebruik van meerdere multifunctionele printers (MFP’s)? Door op elk van deze printers dezelfde ‘follow-me” software te installeren krijgt elke printer niet alleen dezelfde gebruiksvriendelijke interface, maar wordt het ook mogelijk om een printopdracht op willekeurig welke printer in de organisatie af te drukken.

Er zijn diverse “follow-me” software-oplossingen beschikbaar. Allemaal hebben ze dezelfde kenmerken: ze voorkomen verspilling, creëren bewustwording van het gebruik en bieden de juiste beveiliging op je printopdrachten met gevoelige informatie. Met behulp van de verschillende Follow-me softwareprogramma’s kan er direct worden gestart met het besparen op de printkosten en wordt er voorkomen dat er afdrukken worden gemaakt die eigenlijk niet hoefde te worden afgedrukt.

Met Follow-me software beschikt een organisatie over een printwachtrij, welke op een lokale, beveiligde server wordt geïnstalleerd. Hierdoor hoeven er geen verschillende printerdrivers te worden geïnstalleerd. Ook is het mogelijk om het printverbruik door te belasten aan gebruikers, afdelingen of projecten.

De follow-me software is geschikt voor bedrijven die gebruik maken van flexibele werkplekken, meerdere printers in hun organisatie hebben staan, verschillende locaties hebben, een betere beveiliging willen op de printopdrachten of inzicht willen hebben in het verbruik en het kunnen doorbelasten naar verschillende afdelingen of entiteiten. Follow-me software is de manier om veilig met documenten en gegevens om te gaan, terwijl er wordt bespaart op de printkosten en de impact op het milieu wordt verkleind.

Wil je meer informatie over de verschillende follow-me oplossingen die er zijn? Of weten wat Sharp voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Lennert de Jong, softwarespecialist bij Sharp Electronics Benelux.

Contact

Lennert de Jong
Business Consultant Document Solutions
lennert.dejong@sharp.eu

Social