Neem contact met ons op

De juiste technologie maakt samenwerken efficiënter

Samenwerken op kantoor of in de klas om ideeën en informatie uit te wisselen is niets nieuws. Teams zitten vaak bij elkaar om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en de nieuwste informatie en ideeën met elkaar te bespreken. Dergelijke vergaderingen kunnen echter vaak een stuk efficiënter worden ingericht. Uit onderzoek van Sharp blijkt bijvoorbeeld dat 58% van de werknemers van mening is dat vergaderingen efficiënter worden als iedereen er meer bij betrokken is.

Het is daarom prettig dat er oplossingen beschikbaar zijn waarmee ze eenvoudiger met elkaar kunnen samenwerken. De technologie waarmee het delen van informatie eenvoudiger wordt, is dan ook een snelgroeiende en veranderende markt. Een markt waarin interactieve touch-displays steeds belangrijker worden. Om deze reden heeft Sharp Multi-Board ontwikkeld. Door drie Sharp Big Pad displays aan elkaar te koppelen, krijg je een interactief oppervlak met een grootte van 540 cm, ongeveer tien flip-overs  achter elkaar, met een resolutie tot wel 5670 x 1080 pixels. Bij een brainstormsessie waarin wordt samengewerkt en ideeën worden gedeeld, geldt namelijk dat groter altijd beter is. Advanced Multi-Board maakt het mogelijk om het maximale uit zo’n sessie te halen. Het is namelijk niet alleen mogelijk om op een groot scherm alle informatie en data te tonen, maar ook met zijn allen actief op hetzelfde scherm te werken. Dit past bijvoorbeeld perfect in een creatieve omgeving.

Van bestuurskamer tot schoollokaal
De Big Pad maakt het mogelijk om bijvoorbeeld in de bestuurskamer samen te werken het scherm om data te analyseren of ideeën en presentaties aan elkaar te tonen. Hierbij kunnen er direct op het scherm aantekeningen bij de afbeeldingen worden gemaakt. Deze oplossing is ook voor controlekamers  van bijvoorbeeld bedrijfskritische dienstverlening zeer geschikt. Als er namelijk in realtime beslissingen moeten worden genomen op basis van data, dan is het van belang om al die data overzichtelijk op een groot scherm te hebben.

De  Advanced Multi-Board oplossing is ook bijzonder geschikt voor het onderwijs, met name in het hoger onderwijs. Door drie Big Pad Pro displays aan elkaar te koppelen, kunnen docenten namelijk een interactief oppervlak creëren waarop alle informatie en aantekeningen van colleges worden getoond.

Bedrijven kunnen zelf echter ook op zoek gaan naar de ideale manier om de Big Pad Pro te gebruiken. Zo werkt Sharp samen met het voetbalsoftwarebedrijf Globall Coach. Bij de ontwikkeling van Big Pad, waren tactische voetbalanimaties niet de eerste gedachte, maar zij zagen in dat Big Pad hier wel het perfecte display voor is.

In de markt is steeds meer vraag naar oplossingen om goed samen te kunnen werken in teams, waarbij elk lid bij het proces betrokken wordt. De Big Pad Pro van Sharp is het antwoord op die vraag.

Volg ons ook op


 • LinkedIn
 • Twitter

  Contact

  Ronald Huijbregts
  Manager Sales & Marketing Visual Solutions
  Ronald.Huijbregts@sharp.eu

  Bericht delen