Neem contact met ons op

Het systeem is momenteel alleen verkrijgbaar in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Uitbreiding naar extra landen staat op de planning.

Modulaire oplossing

"Smart Chap" is een modulair energiemanagementsystemeen voor thuis. Het is ontworpen om het gebruik van zonne-energie te maximaliseren en het gebruik van elektrische apparatuur in de woning efficiënter te beheren. 

De basisconfiguratie van het systeem bestaat uit een elektronische besturingsmodule, een PV-systeem, een batterij opslagunit, een omvormer en elektriciteitsmeter. Het middelpunt van het systeem is de elektronische besturingseenheid, die alle componenten coördineert. Het systeem kan worden bediend via de "Smart Chap" app, een innovatieve beheer en controle toepassing. De toekomstgerichte open platform-aanpak voor de integratie van extra hardeware en software is wat de oplossing in uitblinkt.  

 

 

Intelligente app

Met de “Smart Chap”-app bewaakt en controleert u energieschommelingen in huis.

Bewaken

Met de energiemanager kunnen klanten energieschommelingen in hun huis te allen tijde op hun tablet of smartphone in de gaten houden. Bijvoorbeeld: hoeveel elektriciteit de zonnepanelen op het dak momenteel produceren, de acculaadstand en het huidige energieverbruik in huis. De energiemanager toont hoeveel zelfopgewekte energie op welk moment van de dag wordt gebruikt. Bovendien meet deze de energieautonomie van het huis gemeten en toont hoe dit verbeterd kan worden. Al deze gegevens kunt u opslaan en exporteren in een grafiek, voor de evaluatie van bepaalde periodes.

Verbruiksanalyse

In de volgende ontwikkelingsfase wordt het ook mogelijk het energieverbruik van de meest gebruikte apparatuur in huis (bijv. koelkast, diepvries, tv) op te splitsen. Zo is het mogelijk om "energievreters" aan te wijzen en mogelijkheden voor energiebesparing te identificeren. Dit proces wordt opsplitsing genoemd.

Controle

Met de "Smart Chap"-app houdt u niet alleen energieschommelingen in de gaten. Deze is ook bedoeld voor een gerichte controle van energieopslag, om energie af te geven aan het openbare elektriciteitsnet en energieverbruik te bewaken.

Timeshifting

De uitdaging bij het maximaliseren van het verbruik van zelfopgewekte zonne-elektriciteit ligt in hoe wordt omgegaan met het feit dat zonne-energie die gedurende de dag wordt geproduceerd, in particuliere huishoudens steeds meer nodig is als de zon niet meer schijnt. Gecontroleerde energieopslag is een mogelijke oplossing om ervoor te zorgen dan zonne-energie in huis dag en nacht beschikbaar is.

Verbruiksbeheer (piekafvlakking)

De app beschikt al over een slimme functie voor elektriciteitsverbruik, waarbij gebruikers stroom verbruikende apparaten via een draadloos stopcontact kunnen controleren. In de toekomst is het ook mogelijk apparaten die "klaar zijn voor het slimme net" te controleren. Een weervoorspellingsfunctie is ook al geïntegreerd in de app. Op een later moment kan met deze functie het gebruik van elektrische apparatuur gecontroleerd worden, bijvoorbeeld door de wasmachine of een warmtepomp/ boiler automatisch aan te zetten als de zon schijnt.

Speciale eigenschappen

Kwalitatief hoogwaardige componenten

Sharp is een van 's werelds toonaangevende specialisten op het gebied van zonne-energieoplossingen, met meer dan 55 jaar marktervaring die getuigt van onze expertise en betrouwbaarheid. De kerncomponenten van het systeem - zonnepanelen, opslagbatterij en de "Smart Chap"-app - worden allemaal ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland, waar de Duitse centrale associatie van elektrotechniek, elektronica en informatietechnologie (VDE) deze allemaal certificeert.

Flexibele modulaire oplossingen

De modulaire benadering maakt het gebruik van individuele componenten en de controle van verbonden apparaten mogelijk. Dit betekent dat deze oplossing geschikt is voor zowel nieuwe PV-installaties als voor PV-systemen die al geïnstalleerd zijn.

Open platform-benadering

De basisoplossing van Sharp bestaat uit Sharp-zonnepanelen, een 5 kWh lithiumionaccu van BMZ en een omvormer van Victron. De open platform-benadering maakt deze oplossing echter bijzonder. Dit houdt in dat het systeem feitelijk ook compatibel is met de stroomproductiesystemen van andere producenten (zonne-energie, waterkracht, windkracht). Dit maakt het systeem ideaal voor landelijk gebruik. De batterijen en omvormers van andere producenten kunnen eveneens eenvoudig worden geïntegreerd, zolang de relevante apparaatbesturingsprogramma's zijn geprogrammeerd. De standaard interfaces van het systeem worden voortdurend uitgebreid.

Verbruiksanalyse

De verbruiksanalysefunctie geeft klanten een transparant overzicht van hun elektriciteitsverbruik. Dit betekent dat zij "energievreters" eenvoudig kunnen identificeren en vervangen als zij dat willen.

Duurzaamheid—Energy Shop

Als klanten de "Smart Chap"-oplossingen kopen, krijgen zij automatisch toegang tot de Energy Shop waar de nieuwste hardware en apps verkrijgbaar zijn.

De app zelf wordt voortdurend geactualiseerd met de nieuwste firmwareversie. Met de HEMS-oplossing van Sharp zijn klanten ervan verzekerd dat zij voortdurend meegroeien met de laatste ontwikkelingen binnen de markt.

Smart Home-extensie

In latere ontwikkelingsfases wordt het systeem uitgebreid tot een complete "Smart Home"-oplossing met uitgebreide apparaat bediening. Dit maakt controle van extra apparaten zoals warmtepompen, thermostaten, airco's, verlichting en beveiligingssystemen mogelijk.

OEM/white label-oplossing

Op verzoek van een zakelijke klant - een nutsbedrijf - kan de gebruikersinterface van de software aangepast worden aan de huisstijl van het bedrijf.

Systeemcontrole

Op verzoek van de eindgebruiker kunnen het elektriciteitsbedrijf en de installateur alle geïnstalleerde systemen via het Installer Centre in de gaten houden.

Alle voordelen

De productie van schone energie, het vermijden van CO2-uitstoot en het verlagen van het energieverbruik zijn slechts een paar voorbeelden van de voordelen voor de eindgebruiker.

Milieubescherming

Tegenwoordig zijn mensen zich beter bewust van het belang om zowel het klimaat als het milieu te beschermen. Daarom staan de productie van schone energie en het verlagen van energieverbruik hoog op de agenda. De gebruiker kan een actieve bijdrage leveren aan energietransitie en ervoor zorgen dat onze planeet in goede vorm blijft voor toekomstige generaties.

Financiële voordelen

Elektriciteitsprijzen stijgen, terwijl de installatiekosten van een zonnesysteem dalen. Deze twee factoren maken de aankoop van een PV-systeem een slimme investering. Met de "Smart Chap"-oplossingen kunnen gebruikers eveneens hun huishuidelijke verbruik controleren en optimaliseren, hetgeen resulteert in slimme kostenbesparingen. Overheidssubsidies en belastingvoordelen kunnen op nationaal niveau een verdere financiële stimulans vormen.

Vrijheid en controle

Door een zonne-energiesysteem te installeren, genieten klanten van veel meer vrijheid en veiligheid. Ze zijn niet langer gebonden aan tarieven of de dupe van prijsverhogingen. Met de "Smart Chap"-app controleren zij hun zelfopgewekte energie op basis van hun eigen situatie en vereisten. Dankzij de app hebben klanten altijd inzicht in energieschommelingen in hun huis.