Neem contact met ons op

Foxconn behoudt Sharps zonnepanelentak

LOCATION, 30.05.2016
Houten, 30 mei 2016 – Foxconn is niet van plan de zonnepanelen en andere producten van de Energy Solutions-divisie van Sharp af te stoten, zo blijkt uit een brief van Terry Gou, oprichter en chairman van Foxconn en Tai Jeng-Wu, CEO van Sharp. De brief is gericht aan de partners van Sharp en ontkracht de geruchten die ontstaan zijn nadat Foxconn en Sharp een overnametraject in gang zetten waarbij Foxconn over een meerderheidsbelang in Sharp moet gaan beschikken. In de brief stelt Gou volledig toegewijd te zijn aan de divisie van Sharp en belooft hij het merk Sharp niet alleen te zullen voortzetten, behouden en versterken, maar het zelfs te zullen uitbreiden in de komende jaren.

Gou: “Sharp heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de zonne-energiesector en dagelijks contact met zowel de eindgebruikers als de partners. We zijn bijzonder onder de indruk van de innovatieve technologie en intellectuele eigendommen die Sharp door de jaren heen heeft vergaard. Als het huidige investeringstraject is afgerond, willen we alle mogelijke productietechnologieën waar Foxconn over beschikt en alle beschikbare middelen inzetten om de concurrentiepositie van de divisie van Sharp verder te versterken.”

Foxconn, formeel geregistreerd als Hon Hai Precision Industry Co., voorziet een veelbelovende toekomst voor de Energy Solutions van Sharp. Gou: “Sharp beschikt onder meer over accu’s om elektriciteit op te slaan. Deze technologieën zijn essentieel voor het realiseren van onze visie op het bouwen van ‘smart homes’ en ‘smart communities’, waarbij een heel ecosysteem aan huishoudelijke apparaten gekoppeld is – gebaseerd op het Internet of Things-concept. Zo kunnen we niet alleen beter anticiperen op datgene waar een consument behoefte aan heeft in de thuisomgeving, maar ook Big Data verzamelen die we nodig hebben om nieuwe producten te ontwikkelen. De samenwerking tussen beide bedrijven zal een nieuwe golf aan innovaties en oplossingen tot gevolg hebben op dit gebied.”

Contact

Baudik de Vries

Country Manager Sharp Solar Benelux
baudik.devries@sharp.eu

Social