Neem contact met ons op

IDC: Sharp had grootste verkoopgroei van printers in 2018

Utrecht, 16.04.2019
Sharp Electronics Europe maakte in 2018 van alle kantoorapparatuurfabrikanten de grootste verkoopgroei van printers door. Dat blijkt uit het overzicht van de kantoorprintermarkt in West-Europa, de IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, Q4 2018. Het aantal multifunctionele printers (MFP’s) dat Sharp in 2018 verkocht, lag 16 procent hoger dan in 2017. Sharp vergrootte het aantal verkochte units in 2018 en behield tegelijkertijd een waardegroei (omzet per eenheid) van 9 procent binnen de top vier onderzochte fabrikanten.

Ook werd Sharp uitgeroepen tot Major Player in de 2019 IDC MarketSpace voor slimme MFP’s in West-Europa1. Het nieuwe rapport onderzoekt het volledige ecosysteem van slimme MFP’s – van hardware tot en met software, services en overkoepelende strategie. 

Wilbert Hendriks, Marketing Manager Benelux: “Sharp blijft groeien, mede dankzij onze focus op het ontwerpen van slimme, goed beveiligde apparaten met gebruiksvriendelijke, intuïtieve functies. Hiermee besparen mensen tijd op taken die ze het vaakst uitvoeren. Vorig jaar vernieuwden we onze A3-productlijn en introduceerden we nieuwe A4-apparaten die allemaal zijn voorzien van dezelfde bedieningsmogelijkheden. De verkoopresultaten zien we dan ook als bevestiging van het succes van deze vernieuwing.” 

IDC Trackers zijn gebaseerd op verkoopdata die worden doorgegeven door alle grote fabrikanten van kantoorapparatuur. Trackers worden op kwartaalbasis gepubliceerd voor abonneehouders.  

Contact

Wilbert Hendriks
Marketing Manager Benelux 
wilbert.hendriks@sharp.eu

Bericht delen