ERROR: UNKNOWN SETTING 'alternate_css'
Neem contact met ons op

Informatiebeveiliging

Printers en MFP's zijn een essentieel onderdeel van de documentenstroom en bedrijfsprocessen van uw organisatie. Maar als ze niet goed worden beheerd, kunnen ze een potentiële zwakke plek zijn in uw netwerk of gegevensbeveiligingsbeleid. En met de veranderende wettelijke vereisten, zoals de AVG, weten we dat organisaties alle mogelijke hulp en steun goed kunnen gebruiken.

Hoe geavanceerder en meer geïntegreerd MFP's worden, hoe groter het risico voor vertrouwelijke informatie wanneer deze wordt gekopieerd, afgedrukt, gescand of gefaxt. En dat terwijl elk bedrijf verantwoordelijk is voor de bescherming van de gegevens die het heeft over zijn klanten en medewerkers. Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie (AVG) volledig van kracht in de hele EU.

Sharp biedt een reeks geïntegreerde beveiligingsfuncties om uw informatie en documenten te beschermen tegen een groot aantal bedreigingen. Wij verschaffen u de tools om uw afdrukbeveiligingsbeleid te controleren en te beheren en helpen u uw vertrouwelijke informatie te beschermen, ongeacht of deze nu via uw netwerk wordt afgedrukt, gekopieerd, gescand, gefaxt, opgeslagen of gedeeld.

Naleving van de AVG

Waarom is de AVG zo belangrijk? Het is een belangrijke verandering, aangezien de hoeveelheid gegevens die bedrijven tegenwoordig opslaan en gebruiken sterk verschilt van de gegevens die zij in 1995 opsloegen, toen de vorige wetgeving op basis van de EU-richtlijn inzake gegevensbescherming uit 1995 werd vastgesteld.

Doel van de AVG. Het doel van de AVG (officieel Verordening (EU) 2016/679 genoemd) is om relevante regelgeving voor de huidige digitale wereld te bieden en de veiligheid van persoonsgegevens te beschermen, die nu in veel grotere en gedetailleerdere besluitvormings- en marketinganalyses dan voorheen worden verzameld, opgeslagen en gebruikt.

AVG en documentbeveiliging. Hoewel er in de AVG veel aandacht wordt besteedt aan de bescherming van online gegevens, is de AVG ook van toepassing op fysiek opgeslagen gegevens, wat betekent dat bedrijven rekening moeten houden met wat er gebeurt met de informatie die ze afdrukken, kopiëren, scannen en faxen. Prints of kopieën met vertrouwelijke informatie die op een MFP worden gemaakt en op de uitvoerlade of in onbeveiligde recyclingbakken worden achtergelaten, zijn kwetsbaar voor ongeoorloofde toegang en kunnen worden beschouwd als een inbreuk op persoonsgegevens.

Onbeveiligde netwerkprinters en MFP's zonder gegevensencryptie en wissen van gegevens kunnen ook een punt van risico zijn. De digitale kopieën van documenten die hierop zijn opgeslagen, zijn een mogelijk doelwit voor hackers die informatie willen stelen. Of ze kunnen zonder een ingebouwde firewall worden gebruikt als een platform om toegang tot een netwerk te krijgen en vervolgens andere systemen aan te vallen.

Hoe kan Sharp uw organisatie helpen bij naleving van de AVG? Sharp biedt een breed scala aan beveiligingsoplossingen die u kunnen helpen bij het naleven van de AVG, inclusief geavanceerde technologie en beveiligingsfuncties die zijn ingebouwd in Sharps MFP-hardware, en softwareoplossingen voor beveiligd afdruk- en documentbeheer.