Neem contact met ons op

Ontdek hoe u sneller documenten kunt printen en delen op kantoor

In een recent onderzoek vroeg Sharp ruim 6.000 kantoormedewerkers in Europa naar de technologie die zij gebruiken op kantoor en waar wat hen betreft verbeterpunten liggen. En wat blijkt: de Nederlandse kantoormedewerkers die deelnamen aan het onderzoek gaven aan nog veel tijd te verspillen vanwege te trage en inefficiënte technologie. De meest voorkomende boosdoeners zijn: langzame printers, onlogisch ingedeelde opslaglocaties voor documenten en slecht terug te vinden documenten.

Nederlandse werknemers verspillen elke werkdag gemiddeld meer dan een uur door het wachten op apparatuur zoals printers en computers, door het zoeken naar documenten en door het niet goed kunnen omgaan met de aanwezige apparatuur op kantoor. Nederlandse bedrijven verliezen hierdoor veel geld aan improductieve werknemers: ruim 4.500 euro per jaar per werknemer! En dat is opmerkelijk, want bedrijven kunnen deze verspilde tijd eenvoudig reduceren als zij hun technologie zouden verbeteren. Het is daarom de hoogste tijd af te stappen van inefficiënte apparatuur. Hier volgen vijf praktische functies waarmee u eenvoudig het werkproces en de productiviteit van uw werknemers kunt verbeteren en de winstgevendheid van uw bedrijf kunt verhogen:

1) De bewegingssensor

Printers die zijn voorzien van een bewegingssensor starten direct op wanneer de sensor detecteert dat een gebruiker de machine nadert. Hierdoor hoeven uw werknemers minder lang te wachten tot de printer is opgewarmd en dus tot hun documenten geprint zijn.

2) Direct printen vanaf een USB-stick

Met de ‘Office Direct Print-functie’ kunnen werknemers direct printen vanaf een USB-stick. Hierdoor hoeven medewerkers niet eerst een PC op te starten om een document van hun USB-stick op te halen en door te sturen naar de printer, maar kunnen zij de USB-stick direct in het bedieningspaneel van de printer steken en een of meerdere documenten afdrukken.

3) Print-app voor mobiele apparaten

Een mobiel device, zoals een telefoon of tablet, dat voorzien is van de ‘Sharpdesk Mobile App’ biedt werknemers de mogelijkheid om direct draadloos te printen vanaf hun mobiele apparaat als het met een multifunctionele printer (MFP) verbonden is. Zonder eerst te hoeven inloggen op een netwerk of te hoeven wachten op het opstarten van een laptop of PC. Deze functie is ook heel handig als u bezoekers op de werkvloer hebt rondlopen, zoals een klant of een consultant, die u toch de mogelijkheid wil bieden bij u te printen zonder hen toegang te hoeven geven tot uw bedrijfsnetwerk en/of PC’s.

4) Printen, scannen en delen van bestanden in de cloud

Het snel kunnen printen, scannen en delen van bestanden is vandaag de dag onmisbaar geworden voor bedrijven. Zeker nu kantoormedewerkers vaker op een externe locatie werken, zoals thuis of bij de klant, en vanaf mobiele apparatuur. De behoefte aan een opslaglocatie voor documenten die altijd en overal toegankelijk is, is daardoor sterk toegenomen. Maar er gaat nog altijd veel tijd zitten in het opvragen en doormailen van de laatste versies van bestanden. Iets dat eenvoudig opgelost kan worden door bestanden snel en veilig op te slaan in de cloud. Met bijvoorbeeld de zakelijke applicatie van Sharp kunnen meerdere mensen tegelijkertijd aan een document werken en hoeft niemand de laatste versie door te mailen naar collega’s.

Contact

Wilbert Hendriks
Sales Manager Direct Sales & Marketing
wilbert.hendriks@sharp.eu
​​​​​​​​​​​​​​

Social