Neem contact met ons op

P-CAP Capacitive Touch

Touchscreens zijn tegenwoordig overal.Tablets, telefoons, ticketautomaten en geldautomaten hebben er allemaal voordeel van.

Maar het toepassen van touchscreen-technologie op grote schermen is wat ingewikkelder. Wat nu volgt is de beschrijving waarom en hoe Sharp het probleem heeft opgelost met het nieuwe vlaggenschip: de 80" BIG PAD Pro interactieve whiteboard-oplossing.

Hoe gewone capacitieve touchscreens werken

De eenvoudigste manier om een capacitieve touchscreen te maken is door één zijde van het scherm met een transparante geleidende laag, zoals indiumtinoxide, te bekleden. Een kleine spanning wordt op de vier hoeken van het scherm gezet en dit creëert dan een uniform elektrisch veld.

Wanneer een menselijke vinger de andere kant van het glas aanraakt, kan de besturing van het apparaat de locatie van de aanraking bepalen door de verandering in elektrische capaciteit, gemeten vanuit de spanningsverandering in de vier hoeken van het paneel.

De beperkingen van standaard capacitieve touchscreens

Standaard touchscreens zijn prima voor kleine schermen en eenvoudige toepassingen, die voornamelijk met één vinger worden aangeraakt. Multi-touch is niet mogelijk met de conventionele capacitieve touch-technologie en er kunnen hierbij ook problemen ontstaan door foutieve aanrakingsactiveringen, ten gevolge van onverwachte elektrische signalen uit de omgeving. De gebruikelijke touch-technologie voor een grootformaatscherm is gebaseerd op infrarood (IR), die touch-vertragingsproblemen kunnen hebben.

Inzicht in P-CAP Touch

Met Projected Capacitive Touch (ook bekend als PCT of PCAP) worden de geleidende draden in lagen en kolommen aangebracht op twee parallelle glasplaten; in wezen wordt er een rasterpatroon van fijne draden gemaakt en daarna wordt er op deze rijen en kolommen spanning gezet.

Waar het scherm door een vinger wordt aangeraakt identificeert de besturing de verandering in elektrische capaciteit in het rasterpatroon van draden. PCT-schermen kunnen meerdere contactpunten herkennen. Echter, 'ruis' en onbedoelde aanrakingen kunnen nog steeds een probleem vormen.

Waarom de 80" PN-80TC3 BIG PAD Pro een revolutie is in touchscreen-technologie

De PN-80TC3 professionele interactieve whiteboard verbetert de geprojecteerde capacitieve touch-technologie met een geavanceerde besturing en snellere sampling-technieken.

De besturing maakt gebruik van een uniek algoritme, dat door toegenomen sampling-snelheden van 220Hz en sterkere signaalcreatie, de hoeveelheid ruis tot 1/8 van de normale hoeveelheid beperkt.

De touch-nauwkeurigheid wordt verbeterd, onbedoelde en foutieve invoer wordt bijna volledig geëlimineerd en vertraging is vrijwel uitgesloten.

De gebruikerservaring

Het touchscreen van de BIG PAD kan gelijktijdig maximaal tien aanrakingen met uiterste nauwkeurigheid waarnemen en maar liefst vier mensen kunnen hem op hetzelfde moment gebruiken. De bijgeleverde Sharp-pen maakt ook gebruik van unieke technologie, waardoor er middels de pendruk de lijndikte op het scherm kan worden beïnvloed.

De snelheid en nauwkeurigheid van de touchscreen-technologie resulteert in een natuurlijke en vloeiende schrijfervaring, die samen met de drukgevoeligheid bijna identiek is aan het schrijven op een ouderwets ‘analoog’ whiteboard met markeerstiften.

Een uniek aanbod dat de kunst van teamwork herdefinieert

  • PCT touch-sampling bij 220Hz met unieke drukgevoeligheid. (Spanningspulsen bij 220Hz)
  • De besturing heeft een uniek algoritme, geoptimaliseerd bij 220Hz om echte aanrakingen te onderscheiden van valse met 87,5% meer kans op succes.
  • Zorgt voor meer vertrouwen en een snellere en meer natuurlijke aanraking en schrijfervaring.