Neem contact met ons op

Sharp breidt assortiment high performance backcontact-modules uit

Houten, 19.03.2018
Sharp heeft een zeer efficiënte 48-cels PV-module op de markt gebracht, de NQ-R258H. Dit is de efficiëntste module in dit formaat die in Europa op de markt verkrijgbaar is. De NQ-R258H is een toevoeging aan de NQ-R-productlijn zonnepanelen voor residentieel en zakelijk gebruik.

Dankzij de hoge efficiëntie van 20%, maakt de monokristallijne fotovoltaïsche PV-module optimaal gebruik van het zonlicht en genereert hij een maximaal vermogen op een minimale ruimte op het dak. De 48-cels module genereert hetzelfde vermogen als een conventionele 60-cels module.

De NQ-R258H is voorzien van een elegant design met matzwarte afwerking. De reflectie is minimaal doordat de elektrische contactdraden aan de onderkant van het paneel zijn gemonteerd. De module is daarnaast voorzien van anti-reflecterend glas, zodat de panelen nog minder opvallen.

NQ-R-lijn

De modellen uit de NQ-R-lijn zijn zeer geschikt voor residentieel gebruik, inclusief huizen met dakkapellen. De modules zijn compact vormgegeven, licht in gewicht en eenvoudig te bedienen. Daarnaast beschikken ze over een optie voor korte en lange zijklemming.

Dankzij het compacte ontwerp bieden de modellen uit de NQ-R-lijn uitgebreide installatiemogelijkheden. De zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor een ‘Solar Tower’ (HKW-Solar-Energiesysteme); een unieke zonne-oplossing van Sharp die back-contactmodules in portretstand monteert. De Solar Tower wordt gezien als een alternatief voor een installatie op het dak, bijvoorbeeld bij beperkte ruimte op het dak.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de modules uit de NQ-R-lijn zijn erkend met  IEC-normeringen (IEC / EN 61215 en IEC / EN 61730). De modules beschikken over een frame met twee extra steunbalken en hebben met succes een sneeuwbelastingtest van 5400Pa volgens IEC61215 doorstaan.

De NQ-R256A modules worden al gebruikt in situaties met extreme weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij een afgelegen bergfaciliteit in Oostenrijk; 'Habsburghaus', op een hoogte van 1.785 meter.

Contact

Baudik de Vries
Country Manager Sharp Solar Benelux
Baudik.devries@sharp.eu ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bericht delen