Neem contact met ons op

Sharp brengt ‘privacy buttons’ aan op nieuwe interactieve Big Pad-schermen

Houten, 16.05.2017
Sharp gaat vanaf nu ‘privacy buttons’ aanbrengen op haar Big Pad-schermen, zo maakt het bedrijf bekend. De nieuwste modellen van Sharps interactieve schermen, de 70 inch PN-70SC5 en de 80 inch PN-80SC5, zullen vanaf nu voorzien zijn van een Freeze Frame- en een Blackout-button. Met de buttons, die Sharp integreert in de rand van het scherm, kunnen personen die een presentatie op een Big Pad-scherm geven in één snelle handeling het beeld stil (Freeze) of op zwart (Blackout) zetten. Hierdoor kunnen ze vanaf een aangesloten apparaat wijzigingen doorvoeren in de content of alvast content klaarzetten voor latere weergave, zonder dat dit op het interactieve scherm al zichtbaar is voor de andere aanwezigen.

Technische aanpassingen

Sharp heeft tijdens het aanbrengen van de buttons meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog een aantal andere technische aanpassingen door te voeren. Daardoor zijn de PN-70SC5- en de PN-80SC5-modellen nu de eerste Big Pad-schermen die beschikken over optische Bonding-technologie voor een betere werking van het touchscreen. Dankzij deze technologie zit er geen ruimte meer tussen het oppervlak dat de gebruikers aanraken en het onderliggende scherm, waardoor er geen afstand meer zit tussen het aanraakpunt en het schermweergavepunt. Deze en andere display-technologieën, waaronder Sharps Infrarood Touch-technologie met tien contactpunten, zorgen ervoor dat het touchscreen snel en betrouwbaar reageert op aanrakingen – vergelijkbaar met het schrijven met pen op papier.

Ronald Huijbregts, Manager Sales en Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux: “Ons streven is om schermen op de markt te brengen die sneller en intuïtiever zijn dan andere schermen. De prioriteit ligt bij de gebruiksvriendelijkheid van de schermen. We zijn al zes jaar bezig met de ontwikkeling van deze displays en die kennis en ervaring zie je terug in de laatste modellen. Het touchscreen reageert ongelooflijk nauwkeurig en de snelkoppelingen die we met behulp van de buttons gecreëerd hebben,  zorgen ervoor dat de gebruikers volledige controle hebben over hetgeen ze wel en niet willen weergeven op het scherm. De optische bonding-technologie zorgt daarnaast voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit, doordat het contrast en de lichtintensiteit verbeteren en de reflectie vermindert.”

De nieuwe 70- en 80-inch modellen zijn tevens uitgerust met de Touch Viewing-software van Sharp, een gebruikersinterface die bediend kan worden via de touch-technologie. Gebruikers kunnen dankzij de interface eenvoudig informatie uit verschillende bestandstypen weergeven, waaronder Microsoft Office-, video- en webpagina’s en daardoor hun presentaties veel dynamischer inrichten.

De modellen beschikken bovendien over de Sharp Display Connect-applicatie, waarmee tot vijftig apparaten aangesloten kunnen worden op de Big Pad. Deelnemers aan een meeting kunnen zo hun eigen apparaat, zoals een laptop, gebruiken om via de Big Pad content te delen met de andere aanwezigen.

Contact

Ronald Huijbregts
Manager Sales & Marketing Visual Solutions
Ronald.Huijbregts@sharp.eu ​​​​​​​​​​​​​​ -->

Social