Neem contact met ons op

Sharp is de eerste fabrikant die voldoet aan de nieuwe internationale beveiligingsstandaard voor gegevensbescherming

Houten, 14.11.2017
De multifunctionele digitale kleurenprinters van Sharp zijn de eerste die het ‘Certificate for Common Criteria’ in overeenstemming met de ‘Protection Profile for Hardcopy Devices v1.0’ van JISE’ hebben ontvangen.

Sharp Electronics Europe kondigt aan dat de multifunctionele, digitale kleurenprinters (MFP’s) van Sharp, met ingebouwde databeveiligingsmogelijkheden, de eerste zijn die het nieuwe certificaat voor Common Criteria hebben ontvangen. Dit is conform het Protection Profile for Hardcopy Devices v1.0 (HCD-PP v1.0)* en voldoet aan de laatste beveiligingsstandaarden die op overheids- en defensieniveau zijn vereist.

De ‘Common Criteria’ is een set van richtlijnen die wordt gebruikt voor de evaluatie van apparatuur voor informatietechnologie. De specificaties zijn opgezet en getest door onafhankelijke laboratoria. Sharp is gecertificeerd door het evaluatie- en certificatiesysteem voor IT-beveiliging van Japan (JISEC).

Het Hardcopy Device Protection Profile v1.0 (HCD-PP) is een nieuw vereiste voor digitale MFP’s dat is gebaseerd op de specifieke eisen van de overheden van de Verenigde Staten en Japan. Het is ontwikkeld door een industriële samenwerking tussen de National Information Assurance Partnership (NIAP) en de International-Technology Promotion Agency (IPA) van Japan. Het beschermt de informatie die wordt verwerkt door een MFP tegen bedreigingen en bevat specificaties voor encryptie en firewalls.

Peter Plested, Directeur Information Systems bij Sharp Europe zegt: “Dit is een belangrijke verandering in ons beveiligingsportfolio en het betekent dat we klanten kunnen ondersteunen die de meest gevoelige data verwerken. Deze standaard is als eerste aangevraagd door Japan en de Verenigde Staten en de verwachting is dat dit ook voor Europa gaat gelden. We nemen de IT-beveiliging van onze klanten zeer serieus: in 2001 waren we de eerste MFP-fabrikant die het Common Criteria-certificaat ontving. Nu zijn we opnieuw de eerste die voldoet aan de nieuwe, hogere standaard. Met de inwerkingtreding van de GDPR in mei 2018 is dataveiligheid belangrijker dan ooit voor Europese bedrijven.”

De volgende multifunctionele kleurenprinters hebben het certificaat ontvangen: MX-2630N, MX-3050N, MX-3550N, MX-4050N, MX-5050N, MX-6050N, MX-3060N, MX-3560, MX-4060N, MX-3070N, MX-3570N, MX-4070N, MX-5070N, MX-6070N. Bestaande en nieuwe klanten kunnen deze optie met een firmware-update toevoegen.

Voor informatie over producten die zijn gecertificeerd door JISEC, bezoek de website van IPA, de promotie-organisatie voor informatieverwerking.

*Vanaf 14 november 2017 erkent Sharp geen HCD-PP v1.0 gebaseerde certificaten van andere evaluatielaboratoria dan IPA. De Common Criteria Certification van Sharp is gebaseerd op de evaluatie van JISEC.

Contact

Wilbert Hendriks
​​​​​​​
Sales Manager Direct Sales & Marketing
wilbert.hendriks@sharp.eu

Social