Neem contact met ons op

Sharp lanceert Sharp Open Architecture Platform voor digitale informatievoorziening

Houten, 07.02.2017
Sharp lanceert tijdens Integrated Systems Europe (ISE) een nieuw platform voor digitale informatievoorziening, het Sharp Open Architecture Platform, waarmee gebruikers eenvoudig content kunnen downloaden, opslaan en afspelen op een Sharp-scherm. Het platform combineert nieuwe hardware met zowel software van Sharp, als software van externe providers.

Ronald Huijbregts, Manager Sales en Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux: “Met de lancering van dit nieuwe System on Chip-platform (SoC) en de investeringen die we hebben gedaan in ons productassortiment, willen we ons aandeel in de markt en voor onze partners vergroten. Sharp beschikt nu over precies de goede combinatie van hoogwaardige kwaliteit hardware, software, oplossingen en partners. We hebben nu alles in huis om de gevestigde orde uit te dagen en de bezoekers van ISE te laten zien dat we klaar zijn om zaken te doen.” 


De nieuwe displays van Sharp zijn standaard voorzien van Sharp Digital Signage Solution, de software voor digitale informatievoorziening die het bedrijf gratis ter beschikking stelt. Daarnaast opent het bedrijf met haar platform voor Android, het Sharp Open Architecture Platform, de deuren voor externe softwareproviders. Het platform combineert Sharps hardware en een Android-omgeving met zowel eigen software, als software van andere aanbieders. Sharp laat al weten onder meer een samenwerking met softwarebedrijven als Citymeo, Grassfish, Videro en easyscreen te zijn aangegaan. 

Sharp toont drie nieuwe display-series die beschikken over flexibele aansluitmogelijkheden, zoals de krachtige, ingebouwde SoC die geschikt is voor 4K-content, gecombineerd met de Digital Signagesoftware van Sharp, een ingebouwde USB-mediaspeler, in combinatie met de Sharps nieuwe Content Distributor-software en de Mini-OPS-uitbreiding (Open Pluggable Specifications), waarmee gebruikers extra toepassingen kunnen toevoegen. 

Mini-OPS, een moderne en compactere uitvoering van OPS dat Sharp ontwikkelde in samenwerking met Intel, is de basis voor drie nieuwe modules die Sharp introduceert tijdens ISE: de PC-, de Wireless- en de HDBaseT-module. De compacte mini-OPS-modules zijn eenvoudig te installeren en gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. De toekomstbestendige, highspeed connectoren ondersteunen bovendien de overdracht van 4K-content.

Sharps vernieuwde, zeer heldere PN-R-schermen zijn geschikt voor 24/7 gebruik en beschikken onder meer over de mini-OPS-uitbreiding, waardoor de schermen eenvoudig kunnen worden aangesloten op een groot aantal gebruikerstoepassingen. De PN-Y-serie met ‘plug and play’-functionaliteit die van Sharp een flinke update hebben gekregen, is voorzien van ingebouwde USB-mediaspeler. De schermen schakelen automatisch over op USB-input wanneer er sprake is van een signaalstoring, waardoor het beeld nooit wegvalt. De PN-Q-serie is een volledig nieuwe lijn betaalbare grootformaatschermen, speciaal ontworpen voor vergaderruimtes en commerciële informatievoorzieningstoepassingen.  De PN-Q-schermen beschikken over een uitstekende beeldkwaliteit en zijn verkrijgbaar in formaten oplopend van 60 tot 90 inch.

De PN-Y- en PN-R-displays kunnen met het scherm naar beneden of naar boven gericht worden geïnstalleerd. Verder beschikken de displays over alle gebruikelijke signaalingangen en zijn ze verkrijgbaar in diverse helderheidsgradaties en schermformaten, oplopend van 32 tot 80 inch. 

Contact

Ronald Huijbregts
Manager Sales & Marketing Visual Solutions
Ronald.Huijbregts@sharp.eu 

Social