Neem contact met ons op

Sharp onthult Windows Collaboration Display tijdens ISE 2019 in RAI Amsterdam

Houten, 11.12.2018
Op de jaarlijkse beurs Integrated Systems Europe (ISE), in de RAI Amsterdam van 5 tot en met 8 februari 2019, onthult Sharp zijn eerste Windows Collaboration Display (WCD). Het 70 inch grote 4K-scherm is bedoeld om de kwaliteit van vergaderingen te verbeteren en zo samenwerking te bevorderen binnen zowel enterprises als het mkb. Sharp combineert in dit display zijn prijswinnende touch-technologie met Internet of Things-sensoren (IoT) die werken met Azure Digital Twins van Microsoft om de efficiëntie van vergaderruimten te bewaken. Ook voldoet de Sharp WCD aan de Microsoft WCD-specificaties. Sharp is tijdens ISE 2019 te vinden op stand E100, Hal 12.

De IoT-sensoren in de WCD sturen data naar het Azure Digital Twins-platform. Facilitymanagers kunnen zo het gebruik, de luchtkwaliteit, de lichtinval, de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad monitoren.

Met een mix van artificial intelligence, IoT en productiviteitstools wil Microsoft een werkomgeving creëren die de productiviteit verhoogt en de samenwerking verbetert. Bedrijven kunnen de data over hoe de ruimte daadwerkelijk gebruikt is, inzetten om systemen voor verwarming, koeling en ruimtereservering beter te beheren.

Net als de IoT-oplossingen is ook de Sharp WCD zo ontworpen dat hij te gebruiken is naast de bekende Microsoft-tools die organisaties al veelvuldig gebruiken, zoals Office 365. Onderdeel daarvan is Microsoft Teams, waar groepsleden gesprekken voeren en de content en tools vinden die zij nodig hebben om gemakkelijk samen te werken.

Ronald Huijbregts, Manager Visual Solutions bij Sharp: “Onze WCD is heel gebruiksvriendelijk – gewoon een kwestie van de computer aansluiten en starten met samenwerken. Maar dat is niet alles. Het systeem monitort ook zijn omgeving en helpt om de werkomstandigheden zo optimaal mogelijk te houden. Kortom, het luidt de evolutie in van de interactieve displays. De Sharp WCD is de eerste in zijn soort die compatibel is met slimme gebouwen en gebruikmaakt van de potentie van IoT om van vergaderruimten productievere ruimten te maken. Wij zijn trots op de samenwerking met Microsoft bij het ontwikkelen van onze smartoffice-strategie. Een display is de ideale device om intelligent te maken. Het scherm vormt het middelpunt van een vergaderruimte en is de toegangspoort tot de rest van het team en de gehele wereld.”

De stand van Sharp laat verschillende gebruikssituaties zien van de WCD voor de verschillende vergaderomgevingen. De display is standaard uitgerust met een 4K-camera en een speciale microfoon en speakers voor video-conferencing. Een USB-C-poort voorziet in een eenvoudige, enkelvoudige connectie, wat tijd bespaart bij het aansluiten van apparatuur. Een geïntegreerde draadloze verbinding maakt het daarnaast eenvoudig om informatie te delen vanaf een pc, laptop, smartphone of tablet zonder dat er kabels nodig zijn.


De 70-inch grote, interactieve display beschikt over Sharp’s Pen-on-Paper-technologie, die aanvoelt alsof er met pen op papier wordt geschreven. Door de 30-Point P-CAP Capacitive Touch-technologie kan het scherm dertig aanrakingen tegelijkertijd registreren. In combinatie met de actieve pen met vier knoppen zorgt dit voor een intuïtieve en natuurlijke gebruikerservaring, wat meer zekerheid geeft tijdens een presentatie.

Sharp presenteert tijdens ISE 2019 de volledige reeks van interactieve en niet-interactieve displays, waaronder de 70-inch 4K BIG PAD – het vlaggenschip van Sharp. Deze oplossing biedt zeer precieze schrijfmogelijkheden en veel gebruiksgemak, ideaal voor het weergeven  van grote hoeveelheden gedetailleerde informatie.

Op de stand is ook een prototype te zien van een nieuwe digitale display die de traditionele flipover vervangt. Deze is in portret- of landschapsmodus te gebruiken en leent zich bij uitstek voor het maken van notities tijdens een brainstorm.

De Sharp WCD is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2019.

Meer informatie over de visuele oplossingen en producten van Sharp is te vinden op de website van Sharp.

Contact

Ronald Huijbregts
Manager Sales & Marketing Visual Solutions
Ronald.Huijbregts@sharp.eu

Bericht delen