Neem contact met ons op

Sharp pioniert met 8K broadcast-systeem

Sharp is waarschijnlijk niet het eerste bedrijf dat je associeert met broadcast-technologie. Maar met een 8K-videocamera en een 8K-display is Sharp toch echt een nieuwe weg ingeslagen. De innovaties zijn de eerste onderdelen van het ecosysteem bestaande uit 8K-producten, waar ook 8K-broadcast-ontvangers aan toegevoegd zullen worden.

Tijdens Inspire Expo afgelopen januari in Edinburgh en ISE 2018 in Amsterdam werden niet alleen displays en andere kantooroplossingen gepresenteerd, maar ook de haarscherpe videocamera en een 70 inch 8K-display. Een demonstratie van de camera filmde een vrouw die bezig was met bloemschikken voor een zwarte achtergrond. Dit werd vervolgens zeer gedetailleerd in beeld gebracht door de 8K-camcorder met een resolutie van 7680 x 4320 pixels (16 keer scherper dan HD-resolutie) en het 8K-display. De afbeeldingen op het display bieden veel meer diepte dan andere displays in de markt.

De camera bevat een Super 35mm-equivalente CMOS afbeeldingssensor met 33 miljoen pixels. De camera kan ongecomprimeerde 8K-bestanden in real-time uitsturen, op hetzelfde moment als dat RAW 8K wordt opgeslagen op 2TB of 4TB SSD schijven in de camera. In totaal kan er 40 minuten aan 8K-content worden opgeslagen op een 2TB schijf.

Ronald Huijbregts, Manager Visual Solutions Benelux bij Sharp, vertelt over de nieuwe stap van Sharp: “Toen we twee jaar geleden gingen samenwerken met Foxconn, was er veel te winnen voor Sharp. Nu is Foxconn, een van de grootste technologiefabrikant in de wereld, een meerderheidsaandeelhouder van Sharp, waardoor we weer flinke stappen vooruit kunnen maken.”

8K innovatie
“We zijn weer terug in de markt en we willen een voorloper worden op het gebied van 8K”, vervolgt Huijbregts. “We willen deze nieuwe technologie innoveren en zijn de eerste die een 8K-camera en een display samenvoegen. Vervolgens willen we luisteren naar de markt en kijken hoe we dit verder kunnen ontwikkelen. In Japan, China en Taiwan is de focus gericht op de broadcast markt, terwijl de potentiële klanten in Europa zich bevinden in een bredere markt. We anticiperen op verschillende business klanten die geïnteresseerd zijn in een 8K-camera en display, zoals bewakers, gamers, evenementenorganisaties, medische instellingen en onderzoeksafdelingen. Op dit moment gaan we door een leerproces waarin we erachter komen wie de eindgebruiker zal zijn.”

Er is nog geen duidelijkheid over de distributie van de 8K-camera in Europa, maar er wordt hiervoor later dit jaar een duidelijk kanaal ontwikkeld. De 70 inch 8K-display wordt in maart in Europa verwacht. De 80 en 85 inch displays zijn nog in ontwikkeling.

Contact

Ronald Huijbregts
Manager Sales & Marketing Visual Solutions
Ronald.Huijbregts@sharp.eu

Bericht delen