Neem contact met ons op

Sharp presenteert smart learning onderzoek op SMART 2018

Houten, 31.07.2018
Sharp toont op SMART 2018, de zevende internationale conferentie over Smart Cities, systemen, apparaten en technologieën, hoe Sharp’s slimme technologieën ondersteuning kunnen bieden aan scholen en opleidingsinstanties.

Carlo Alberto Tenchini van Sharp presenteert de eerste resultaten van de samenwerking tussen Sharp Italië en de Universiteit van Salento. Deze samenwerking onderzocht de impact van geïntegreerde technologieën zoals videoconferenties en interactieve whiteboards op leerprestaties. Het onderzoek werd uitgevoerd op een Italiaanse middelbare school. Hierbij wordt gekeken naar de impact van een Smart School-model, dat bestaat uit vijf Big Pad’s van Sharp, videoconferencing-software en GoogleSuite, op studenten en docenten en de schoolprocessen. De eerste resultaten tonen aan dat leraren vaker beschikken over tools en dat hun tijd beter wordt besteed.

“We zijn zeer trots op onze samenwerking met de Universiteit van Salento”, zegt Carlo Alberto Tenchini. “We weten dat onze technologie de potentie heeft om een flinke impact te hebben op slimme leeromgevingen. We waarderen dan ook de mogelijkheid om dit academisch te evalueren.”

De Big Pad interactieve displays van Sharp zijn ontwikkeld voor eenvoudig gebruik in onderwijssituaties. Ze kunnen binnen enkele seconden lesmateriaal vertonen en voelen even natuurlijk aan als schrijven met pen op papier. Het is ook mogelijk om de Big Pad met meerdere personen tegelijkertijd te gebruiken, waardoor iedereen in de klas op hetzelfde scherm kan werken. Hierdoor is het eenvoudiger om ieders aandacht te behouden en interactie te krijgen.

Als onderdeel van het onderzoek werden vijf Sharp Big Pads aan elkaar gekoppeld via videoconferencing, dat wordt geïntegreerd met de flexibiliteit van videobellen door middel van cloud technologie. Klik hier voor meer informatie over de interactieve displays. 

Contact

Ronald Huijbregts
Manager Sales & Marketing Visual Solutions
Ronald.Huijbregts@sharp.eu

Bericht delen