Neem contact met ons op

Sharp toont nieuw PV-Paneel op Intersolar 2018

Houten, 30.05.2018
Op Intersolar 2018 presenteert Sharp Energy Solutions een uitbreiding van het productportfolio voor PV-panelen en energiebeheersystemen. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de recente voltooiing van een groot project in Turkije.

ND-RJ producten in trek

Aldo Enerji heeft in Turkije 43.000 high-performance PV-panelen van Sharp geïnstalleerd bij drie verschillende projecten, die samen 11.608MW opleveren. Een van deze projecten is de grootste solar boerderij in Viransehir in het zuidoosten van Turkije. Hier wordt 7.153MW gegenereerd met behulp van Sharps 270W high-performance polykristallijne PV-module ND-RJ270.

Akin Yalçin van Aldo Enerji zegt: “Met zulke grote projecten was het belangrijk om ons te houden aan het strakke tijdschema en de panelen te ontvangen in een tijdsbestek waarin we de projecten op tijd konden afronden. Het robuuste ontwerp, de hoge kwaliteit en de garantie op prestaties over een lange termijn maakten de ND-RJ modules het meest geschikt voor deze projecten. Ze overtreffen nu al onze verwachtingen.”

Andre Lee, Sales Director EMEA bij Sharp, zegt: “Op Intersolar 2017 ondertekenden wij de samenwerking met Aldo Enerji en we zijn er trots op dat we op Intersolar 2018 kunnen praten over de voltooiing van dit grootschalige en succesvolle project. Grote klanten zoals Aldo vertrouwen op Sharp voor de betrouwbare levering van producten en diensten van hoge kwaliteit. We hebben een van de meest uitgebreide portfolio’s in de markt met een oplossing voor elke installatie.”

NQ-R productportfolio: 20% module-efficiency

Behalve de ND-RJ275 presenteert Sharp op Intersolar ook de recent gelanceerde 48-cell NQ-R258 PV-module. Dit is de nieuwste toevoeging aan het NQ-R productportfolio van extreem efficiënte back contactmodules voor thuisgebruik. De NQ-R258H (258W)-module bevat Sharps back contact-technologie met ‘best in class’ efficiency van 20%; waardoor de maximale hoeveelheid zonlicht die kan worden omgezet, wordt verhoogd.

​​​​​​​Smart Chap

Het modulaire energiebeheersysteem voor thuis, Smart Chap van Sharp, staat ook op Intersolar. Het Smart Chap energiebeheersysteem biedt controle over batterijopslag om overdag energie te besparen, die vervolgens ’s nachts efficiënt kan worden gebruikt. Dit betekent dat tijdens de zomer consumenten tot wel 99% minder afhankelijk kunnen zijn van de publieke stroomvoorziening. Over het hele jaar is dit tot wel 80%. Het systeem wordt al succesvol gebruikt door consumenten in de DACH-regio en wordt nu beschikbaar gesteld in andere EU-landen.

Voor meer informatie bezoek https://www.sharp.nl/cps/rde/xchg/nl/hs.xsl/-/html/energie-solutions.htm

Een video over de 11.6MW installatie door Aldo Enerji is hier beschikbaar.

Contact

Baudik de Vries
Country Manager Sharp Solar Benelux
Baudik.devries@sharp.eu ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bericht delen