Neem contact met ons op

Persbericht

Sharp toont ’s werelds eerste 8K-display voor de verkoop

Te zien tijdens ISE 2016: hal 11, stand E76

Amsterdam, 9 februari 2016 – Sharp Europe onthult tijdens Integrated Systems Europe (ISE) de laatste innovaties in haar display-assortiment. Zo toont Sharp voor het eerst in Europa een 85 inch 8K-monitor die momenteel alleen nog verkrijgbaar is in Japan. Daarnaast lanceert Sharp vandaag een 80 inch 4K-monitor met een uitbreiding van het kleurengamma en een 70 inch draadloze Big Pad. Ronald Huijbregts, Manager Sales en Marketing bij Visual Solutions Sharp Electronics Benelux: “We hebben in 2015 al de vruchten mogen plukken van onze investeringen in R&D, in onze partners en in onze channel-strategie. Zo zagen we de verkoop van onze interactieve flatpanel-displays (IFPD) zelfs verdubbelen. Nu breiden we ons assortiment verder uit en investeren we samen met onze partners in nieuwe manieren om deze producten in te zetten. Onze stand tijdens ISE laat dan ook een flinke ontwikkeling zien op het gebied van innovatie en inspirerende technologie.”

8K-zone

Sharp laat op haar stand zien hoe toonaangevend de technologie van haar nieuweprofessionele displays is en geeft bezoekers onder meer een exclusief voorproefje op haar 85 inch 8K-monitor die momenteel alleen nog verkrijgbaar is in Japan. Het display is ’s werelds eerste 8K-monitor dat daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld voor de verkoop. Deze monitor met ultrahoge resolutie is voorzien van Sharps IGZO-technologie, Sharps meest uitgebreide kleurengamma, en High Dynamic Range (HDR) voor een levendige beeldweergave.

80 inch 4K-display voor de retailsector

Sharp presenteert bovendien haar laatste uitbreiding van het 4K-assortiment: een 80 inch 4K-monitor (PN- H801) met dunne, aluminium omlijsting. De monitor kan permanent aan blijven staan en beschikt over een levendige kleurweergave dankzij een uitbreiding van het kleurengamma en de unieke UV2A LCD- beeldtechnologie. Het scherm met ingebouwde 4K-mediaspeler biedt een veelzijdige en betrouwbare beeldweergave en is speciaal ontwikkeld voor retailers en technici.

Draadloze Big Pad

De draadloze PN-70TW3-Big Pad is de nieuwste ontwikkeling in een reeks revolutionaire interactieve flatpanel-displays van Sharp. Gebruikers kunnen draadloos samenwerken tijdens interactieve presentaties door tot wel tien laptops en mobiele devices aan te sluiten op één Big Pad. Zo kunnen zij eenvoudig hun scherm en documenten delen en notities maken. Met behulp van de split screen- functie kunnen ze tot vier schermen tegelijkertijd weergeven op de Big Pad. Sharp lanceert naast de 70 inch Big Pad ook een 65 inch Big Pad met zes contactpunten en annotatiesoftware, waarmee het bedrijf direct inspeelt op de sterke groei in de behoefte aan interactieve producten.

Grootformaat smart-displays

Tot slot geeft Sharp vandaag een preview op haar nieuwe serie grootformaat schermen met ingebouwde ‘system on chip’. De schermen zijn verkrijgbaar in formaten oplopend van 32 tot 65 inch. Hoogtepunten op de stand zijn onder andere een wand met drie Big Pads die met behulp van Sharps Touch Viewing-software aan elkaar gekoppeld zijn tot één groot touchscreen voor samenwerken op het hoogste niveau en vier gekoppelde 70 inch monitoren (PN-H701) in de 8K-zone die samen een 140 inch 8K-videowall vormen. De videowall laat zien hoe grootformaat beelden uitzonderlijk gedetailleerd kunnen worden weergegeven.

Contact

Ronald Huijbregts
Manager Sales & Marketing Visual Solutions
ronald.huijbregts@sharp.eu

Social