Neem contact met ons op

Sharp voorziet professionele displays van PC-module

Houten, 17.08.2017
Sharps professionele displays voor digitale informatievoorziening kunnen vanaf nu via het ingebouwde uitbreidingsslot van computerfuncties worden voorzien. Met de Mini Open Pluggable Specification-module (OPS) van elektronicafabrikant AOPEN, de PNZB03PC, kunnen alle Windows 10-applicaties op het display in 4K worden uitgevoerd.

Mini-OPS is de compactere opvolger van het originele OPS dat Intel in 2010 introduceerde. In de afgelopen jaren werden de modules al veelvuldig gebruikt om professionele displays van meer functies te voorzien. De nieuwste module van AOPEN transformeert als het ware de displays van Sharp in een computer, zonder dat daar kabels of externe apparatuur voor nodig zijn. Doordat Sharp haar displays reeds van een uitbreidingsslot voor de Mini-OPS-module heeft voorzien, is deze nu eenvoudig te integreren in het bestaande portfolio.

Recent onderzoek toont aan dat de retailsector nog altijd de grootste afnemer is van professionele displays, voornamelijk voor instore promotie, maar dat er ook een sterke groei te zien is in kantooromgevingen, gezondheidsinstellingen en op scholen. Bedrijven en instellingen gebruiken de displays om bijvoorbeeld informatie te delen bij recepties, in wachtruimtes en in klaslokalen. “De toename van het displaygebruik in andere sectoren en toepassingen dan de retail, vereist displays met flexibele functies. Met Mini-OPS van AOPEN kan de gebruiker de digitale informatievoorziening naar eigen behoeften inrichten”, aldus Ronald Huijbregts Manager Sales en Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux.

De Mini-OPS-module maakt het mogelijk verschillende soorten content op de displays te weergeven, die eerder niet werden ondersteund. De displays kunnen bovendien op afstand worden bediend en garanderen 24/7 uptime. Dankzij het compacte formaat en het ventilatorloze ontwerp is de module stil en energiezuinig. De mini-OPS-module die Sharp in samenwerking met AOPEN heeft ontwikkeld maakt gebruik van de nieuwste generatie Intel-processors.

De Mini-OPS-module wordt standaard geleverd met Windows 10 IoT Enterprise OS. De PNZB03PC is vanaf nu verkrijgbaar en is compatible met alle interactieve en professionele displays die over een Mini-OPS-uitbreidingsslot beschikken. Meer informatie over Mini-OPS en over Sharp Visual Solutions is te vinden op www.sharp.nl.

Contact

Ronald Huijbregts
Manager Sales & Marketing Visual Solutions
Ronald.Huijbregts@sharp.eu ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Social