Neem contact met ons op

Solar Tower wekt zonne-energie op zonder gebruik van een dak

Houten, 11.01.2018
HKW Solar-Energiesysteme, leverancier van oplossingen voor zonne-energie, heeft met de NQ-R256A backcontact-modules van Sharp de unieke ’Solar Tower’ ontwikkeld. De Solar Tower is acht meter hoog en biedt bedrijven en huiseigenaren met weinig ruimte een alternatieve energieoplossing.

De Solar Tower is beschikbaar in een variant van acht meter, met twintig of zestien modules van Sharp, of in een kleinere variant van zes meter met twaalf modules. De toren past in iedere tuin en heeft weinig ruimte nodig om zonne-energie te verzamelen en op te slaan. De grootste variant van de zonnetoren levert tot wel 5 kilowatt aan geïnstalleerd vermogen; 26% meer vermogen dan standaardmodules van 270W.

Arndt Peters, Sales Manager van HKW Solar-Energiesysteme, zegt: “Op dit moment is er geen vergelijkbare oplossing op de markt verkrijgbaar. We hebben gekozen voor de NQR-256A PV-module vanwege zijn compacte formaat en goede prestaties binnen een smalle voetafdruk. De Solar Tower moet niet worden gezien als vervangervan een installatie op het dak, maar als een systeem dat complementair is aan een bestaande installatie, of een alternatief als een dak-installatie niet mogelijk is.”

De NQ-R256A (256 Wp) is een monokristalline PV-module met een fraai design en uitstekende efficiëntie van 19,8%. Met een compacte afmeting van 1318 x 980 x 46 millimeter biedt de backcontact-technologie meer vermogen op een kleiner oppervlak dan gebruikelijke solar-modules.

Bij de meeste zonnepanelen zijn de elektrische draden van de zonnecellen aan de voorkant bevestigd, waardoor zonlicht wordt geblokkeerd en ongeveer 6% niet wordt gebruikt. Bij de backcontact-cellen van Sharp is alle bedrading van de voor- naar de achterkant verplaatst, waardoor reflectieverlies wordt verminderd. De efficiënte modules hebben een elegante, zwarte voorkant zonder zilveren, glimmende conductors (busstangen).

Ongeacht de grootte, bieden de zonnetorens verschillende voordelen:

  • De verticale oriëntatie vermindert prestatieverlies van de cellen door vuil, stof of sneeuw. Daarnaast kunnen modules worden gekanteld om ze beter af te stemmen op de zon.
  • Er kan een hogere opbrengst worden gerealiseerd door een betere afvoer van warmte (ventilatie).
  • De toren kan gecombineerd en uitgebreid worden met andere stroomgeneratoren.
  • Er zijn geen operationele kosten en de onderhoudskosten zijn minimaal.
  • De toren is milieuvriendelijk en CO2-neutraal.

De Solar Tower is niet alleen geschikt voor privégebruik, maar ook voor bedrijven. Vrijstaande faciliteiten zoals oplaadpunten voor e-bikes kunnen de zonnetoren gebruiken om elektriciteit eenvoudig op te wekken.

Installateurs van zonnepanelen kunnen de zonnetoren ook aan de voorkant van een bedrijf installeren, waardoor klanten een beeld krijgen van toren en zijn mogelijkheden.

Meer informatie over de Solar Tower is hier beschikbaar. Meer informatie over de krachtige modules van Sharp is te vinden op www.sharp.nl.

Contact

Baudik de Vries
Country Manager Sharp Solar Benelux
Baudik.devries@sharp.eu ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bericht delen