Neem contact met ons op

Technologie voor hybride vergaderingen

Hybride werken is het nieuwe normaal geworden, dankzij de grote impact van de pandemie begin 2020. Veel bedrijven zijn de afgelopen jaren gedwongen om het thuiswerken te implementeren in hun bedrijf. De meeste bedrijven zijn hieraan gewend geraakt en zoeken nu een balans tussen de oude manier van werken en het volledig online werken. Zo is het hybride werken ontstaan.

Wat is hybride werken?

Het afwisselen tussen thuiswerken en op kantoor werken noemen we hybride werken. In 2020 zijn veel bedrijven door COVID-19 begonnen met het thuiswerken. Voor veel bedrijven blijkt het thuiswerken een fijne en efficiënte manier van werken te zijn, waardoor steeds meer bedrijven ervoor kiezen om deels vanuit huis te blijven werken. Het hybride werken is voor steeds meer medewerkers het nieuwe normaal geworden. Het is echter wel van belang dat de juiste aanpak gebruikt wordt. Mensen die thuis werken moeten net zo makkelijk deel kunnen nemen aan een vergadering als de mensen die fysiek op kantoor aanwezig zijn.

Waarom hybride werken?

Sharp heeft onderzoek* gedaan onder medewerkers van middelgrote en kleine bedrijven naar de verwachtingen en meningen rondom de nieuwe manier van werken. In dit onderzoek geeft 47% van de medewerkers aan dat zij zich productiever voelen als zij op afstand vergaderen en dat zij effectiever bijdragen tijdens deze online vergaderingen. Ook zien we dat mensen graag thuiswerken als zij zich ergens op moeten focussen*. Daar is het makkelijker voor werknemers om zich af te sluiten van afleidingen.

Toch wordt er ook aangegeven dat het lastiger is om op afstand goed samen te werken en goede ideeën te bedenken. Hiervoor gaan medewerkers toch graag naar kantoor. Het kantoor heeft een grote sociale kracht. Het is een plek waar collega’s elkaar leren kennen en elkaar informeel spreken. Daarom is het belangrijk om een goede balans tussen het thuis- en op kantoor werken te creëren, het hybride werken.

Hoe ondersteun je dit als werkgever?

Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle middelen aanwezig zijn om thuis goed te kunnen werken en vergaderen. Uit onderzoek van Sharp blijkt dat mkb-medewerkers vinden dat online samenwerken niet zo goed werkt als op kantoor samenwerken. Ondanks dat zij op kantoor afspreken om samen te werken, komt het ook voor dat er soms onverwachts overleg nodig is. Dan is het belangrijk dat het personeel daar de middelen voor heeft. Dat is waar samenwerkingstools de komende jaren steeds belangrijker gaan worden.

Voor de fysieke samenwerking is het belangrijk dat er op kantoor de mogelijkheid is om samen in een ruimte te gaan zitten om te overleggen of zelfs samen een online meeting met collega’s die vanuit huis meedoen.

Sharp biedt diverse AV-oplossingen en IT-services om de interactie en samenwerking in de online omgeving te verbeteren. Dit zijn onder andere videoconferentie systemen en interactieve displays. De oplossingen zijn ontwikkeld om de interactie tijdens vergaderingen te bevorderen en betrokkenheid te verhogen.

In onze whitepaper over de werkplek van de toekomst vind je meer informatie over hoe je het hybride werken implementeert, wat de impact is van de juiste technologie en hoe werkgevers de digitale samenwerking tussen medewerkers het beste stimuleren. Wil je liever praten met een expert op het gebied van hybride werken en vergaderen? Neem dan contact met ons op.

*Onderzoek uitgevoerd door Censuswide voor Sharp onder 6018 kantoormedewerkers binnen het MKB's (10-250 werknemers) in het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, Zweden, Italië en Polen. September 2020, tijdens de coronapandemie

Bericht delen