Neem contact met ons op

UCCT - De perfecte keuze voor perfecte videowalls

Standaard videowalls hebben vaak verschillen in witbalans tussen de schermen onderling. Donkere randen en vlekken kunnen ook de kwaliteit en uniformiteit van de weergave beïnvloeden. Deze storende verschijnselen worden 'mura' genoemd, een Japanse term voor 'ongelijkheid' en dit is normaal gesproken onherstelbaar. 

Sharp heeft hiervoor de perfecte oplossing...

Sharp's Uniform Colour Calibration Technology (UCCT) verwijdert alle muravlekken en zichtbare non-uniformiteit door het toevoegen van RGB-aanpassingen aan elke getroffen pixel. Het resultaat is een perfect uniforme witbalans en kleurconsistentie over het gehele scherm.

Hoe het werkt

Stap 1 – Videowall + UCCT

UCCT is een '3D pixel-tot-pixel' hardware-kalibratieproces in de fabriek, waarbij een hypermoderne 'xyz'-camera wordt gebruikt om gecombineerde muracorrectie en kleurkalibratie toe te passen volgens speciale Look Up Tables (LUT).

De verbetering is zichtbaar, maar ieder scherm heeft zijn eigen UCCT-profiel en de witbalans kan daarna nog steeds van scherm tot scherm verschillen in de videowall. Daarom is de volgende stap noodzakelijk voor de beste resultaten.

Stap 2 – Videowall + UCCT + kalibratie

Een externe sensor meet elke witpunt en het kleurenprofiel van ieder beeldscherm. Sharp's Display Installation Tool with Calibration (DITwC) past de LUT van de schermen (met hardwarekalibratie) over de gehele videowall aan.

Op elk scherm wordt kalibratie met de externe sensor toegepast en het witpunt wordt afgestemd met DITwC om de perfecte videowall te creëren.

De muracorrectie zal meestal stabiel blijven gedurende de levensduur van het scherm, maar af en toe kan het noodzakelijk zijn om de kalibratie te verversen met de DITwC- software omdat de veroudering kan leiden tot het veranderen van het witpunt.

Een unieke aanpak

Sharp's UCCT is een toonaangevend proces omdat geen enkele andere leverancier dit aanbiedt:

  • L*ab-gebaseerde muracorrectie: Zorgt voor een lineaire representatie van alle waarneembare kleuren, die bijna te vergelijken is met hoe het menselijk oog kleuren waarneemt
  • 3D-kleurcontrole: Gebruikt een combinatie van verschillende Look Up Tables (LUT) voor het beheren van kleuren
  • Kleurkalibratie van het witpunt: Zorgt met behulp van L*ab voor volledige overeenstemming tot een vooraf gedefinieerde kleurtemperatuur vanaf de schermrand tot het centrum over de gehele videowall

Hierdoor zijn de schermen over de gehele videowall perfect uniform en op elkaar afgestemd - en hierdoor kunt u perfect een kwalitatief hoogwaardig scherm met een hoge impact creëren.