Neem contact met ons op

UV²A-technologie

De ontwikkeling van UV²A-technologie betekent een belangrijke vooruitgang voor de beeldkwaliteit en energie-efficiëntie van LCD-panelen – en is daardoor bijzonder belangrijk voor de volgende generatie Professionele monitoren en BIG PADs van Sharp.

De nieuwe UV²A-technologie zorgt voor een precieze uitlijning van de vloeibare kristallen in LCD-panelen met behulp van UV-licht. Dit zorgt voor een hoog dynamisch contrast van 2.000.000:1 en een stijging van meer dan 20 procent qua lichtdoorlatendheid.

1* Ultraviolet licht
2* Uitlijning met polymeerketens
3* Glasplaat

Sharp gebruikt UV²A-technologie voor de verbetering van de belangrijkste kenmerken van professionele monitoren en BIG PADs. Het resultaat: briljante beeldkwaliteit en uitstekende energiekenmerken.

De bewegingen van LCD-moleculen in een bepaalde richting is bepalend voor de beeldkwaliteit en het energieverbruik van LCD-displays. Hoe nauwkeuriger de moleculen bewegen, hoe beter het statische contrast, de lichtdoorlatendheid van het scherm en de kijkhoek.

Met de ASV-technologie (Advanced Super View) die al gebruikt wordt in de nieuwste Professionele monitoren en BIG PADs, zet Sharp de technologische standaarden. De UV²A-technologie combineert Sharp’s eigen UV-straling- en procestechnologieën met speciaal ontwikkelde oppervlaktematerialen.

Het bijzondere van de UV²A-technologie is de vorming van de microstructuur van een speciale polymeerlaag op het glas van het scherm. Dit is de zogenaamde aanpassingslaag. De polymeerketens die uitsteken aan de oppervlakte van de laag kunnen fotometrisch worden uitgelijnd met behulp van UV-licht. Deze geribbelde microstructuur zorgt voor een zeer nauwkeurige uitlijning van de LCD-moleculen. De hellingshoek van de LCD-moleculen met afmetingen van ongeveer twee nanometer kan worden afgestemd op de dichtstbijzijnde picometer.

1* Vloeibaar kristal
2* Aanpassingslaag
3* Glasplaat

Nauwkeurige uitlijning van de vloeibare kristallen met behulp van UV²-technologie heeft twee effecten die een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de beeldkwaliteit en energie-efficiëntie van LCD-displays:

Ten eerste dringt er, wanneer pixels zwart zijn, nagenoeg geen licht meer door het LCD-paneel. Dit verhoogt het dynamische contrast naar meer dan 2.000.000: 1 en zorgt voor hoge zwartwaarden.

Ten tweede verhoogt de UV²A-technologie de lichtdoorlatendheid van het LCD-paneel met meer dan 20 procent. Dit betekent een efficiënter gebruik van de achtergrondverlichting, die op zijn beurt heldere en levendigere kleuren biedt en tegelijkertijd energie bespaart.

X-Gen-panelen

De verbeterde pixelstructuur van het X-Gen-paneel laat een megacontrast zien. In combinatie met de nieuwe led-achtergrondverlichting van Sharp´s professionele monitoren en BIG PADs bereiken ze waarden van minstens 2.000.000: 1. Het resultaat:

  • Diepe zwarte kleuren
  • Levendigere kleuren
  • Meer ruimtelijke diepte