Neem contact met ons op

Waarom Sharp

Het kiezen van zonnepanelen—de belangrijke factoren

Bedrijven uit de zonne-energiesector voorzien potentiële klanten van veel gegevens en labels op hun producten. Maar welke gegevens zijn belangrijk en waaruit bestaan goede zonnepanelen?

Solide bedrijf met betrouwbare kwaliteit

Een zonne-energiesysteem is een langetermijninvestering. Om gedurende lange tijd tevreden te blijven over uw beslissing, moet u kunnen vertrouwen op de kwaliteit. Sharp’s 100-jarige geschiedenis en de meer dan 55 jaar ervaring op het gebied van zonnetechnologie geeft vertrouwen voor uw investering. Met Sharp Energy Solutions Europe is er een kenniscentrum voor innovatieve energieoplossingen verschenen op de Europese markt.

Financiële stabiliteit

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) heeft een beoordelingssysteem ontwikkeld voor de classificatie van producenten van zonnepanelen. Bedrijven waarbij de financierbaarheid als positief wordt aangemerkt, vallen onder de classificatie 'eersteklas producenten'. Sharp Electronics werd in mei 2015 opgenomen in de lijst van tier 1 zonne-energiebedrijven en staat derhalve voor financiële stabiliteit. Dit is op zijn beurt een belangrijke indicatie van de naleving van de garantie.

Top PV brand-label

EUPD Research kent PV-labels toe voor naamsbekendheid, keuze van de klant en distributie. Volgens het laatste onderzoek is Sharp Electronics terug te vinden in de top van de ranglijst van PV-labels in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Lokale aanwezigheid


Sinds1968 heeft Sharp een lokale vestiging in Europa. Via de lokale technische service en een groot netwerk van instalateurs, wordt u uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden. 

Prestaties

Pmax is de kracht van alle zonnepanelen. Deze wordt weergegeven in Wp (watt-piek) en verwijst naar de output bij piekvermogen van de zonnepanelen onder standaard testomstandigheden. Sharp biedt verschillende modules aan, variërend van 250 Wp tot 300 Wp. De respectievelijke waardes worden gespecificeerd op de typeplaat van de module of op het informatieblad.

Efficiëntie

De efficiëntie is de verhouding tussen input (zonne-energie) ten opzichte van output (zonne-elektriciteit). Het is gebruikelijk om de efficiëntie van de module te vergelijken. Sommige producenten specificeren echter ook de efficiëntie van de zonnecellen. Om deze reden dient u ervoor te zorgen dat u de juiste waardes met elkaar vergelijkt. Betere prestaties en meer efficiëntie worden voornamelijk aanbevolen als de ruimte op het dak beperkt is. Zonnepanelen van Sharp bereiken een uiterst hoge efficiëntie van tot wel 19,8%.

Kwaliteit en milieucertificaten

Er zijn verschillende kwaliteitslabels op de markt. Voor de eindgebruiker is het vaak lastig te bepalen door welke organisatie deze toegekend zijn en wat de criteria waren.


Zonnepanelen van Sharp zijn voorzien van de volgende kwaliteitslabels:

IEC: Uitgegeven voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid (IEC/EN 61215 en IEC/EN 61730) door de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC). TÜV en VDE voeren onder andere deze certificeringen uit

ISO: Uitgegeven voor kwaliteitsstandaarden (ISO 9001) en milieunormen (ISO 14001) door de Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO).

CE: De producent verklaart dat het product voldoet aan de Europese richtlijnen.

MCS: Accreditatie voor verkoop in het VK

Cel technologieën

Er zijn twee gangbare technologieën op de markt: poly- en monokristallijne zonneceltechnologie. Monokristallijne cellen zijn normaal gesproken efficiënter, maar duurder in de productie. Polykristallijne cellen kunnen daarentegen goedkoper geproduceerd worden, maar zijn iets minder efficiënt. Uiteindelijk hangt het van de ruimte op uw dak af welke technologie voor u het gunstigste is. Als de ruimte beperkt is, kunt u de meeste stroom opwekken met monokristallijne modules.

Garanties

Producenten van zonnepanelen bieden twee verschillende garanties aan: de productgarantie en de prestatiegarantie. De output van zonnepanelen neemt normaal gesproken af tijdens de gebruikstijd. De maximale reductie is vastgelegd in de prestatiegarantie. Sharp biedt een productgarantie van 10 en een lineaire  vermogengarantie van 25 jaar. Sommige producenten werken met gespreide prestatiegaranties. Met Sharp's lineaire prestatiegarantie beschikt u over een goede planningsveiligheid voor uw zonne-energiesysteem.

Robuust productontwerp

Afhankelijk van waar de zonnepanelen geïnstalleerd worden, worden deze blootgesteld aan bepaalde milieu-invloeden. Daarom moeten deze uiterst goed bestand zijn.

Daarom gebruikt Sharp kwalitatief hoogwaardige componenten voor de productie van zonnepanelen. Deze zijn goedgekeurd voor zware omgevingsomstandigheden.

Sharp biedt een breed assortiment aan. Informeer naar de aantrekkelijke aanbiedingen van Sharp, die niet alleen de zonnepanelen, maar ook de batterijen en omvormers omvatten.

Financiële voordelen

Stijgende elektriciteitsprijzen, lagere kosten voor zonne-energiesystemen – samen maken deze factoren de aankoop van een PV-systeem een zinvolle investering in de toekomst, zowel ecologisch als financieel.

De berichten over afnemende subsidies in veel landen hebben de indruk gewekt dat de productie van zonne-energie niet langer lonend is. Naast de "feed-in"-tarieven zijn er nog andere factoren die een zonne-energiesysteem economisch gezien aantrekkelijk maken.

In de afgelopen jaren zijn de kosten van elektriciteit uit het openbare elektriciteitsnet snel gestegen in Europa, met een gemiddeld van 4,3% per jaar. De verwachting is dat deze stijgingen zich voortzet. Op hetzelfde moment zijn de prijzen van zonne-energiesystemen aanzienlijk gedaald. Dit heeft op zijn beurt een positieve uitwerking op de investeringskosten.

Dit houdt in dat de productiekosten van zonne-elektriciteit zijn afgenomen. Zonne-elektriciteit is nu betaalbaarder dan energie uit andere energiebronnen. Dit financiële voordeel zal verder toenemen als de kosten voor andere energiebronnen zullen stijgen. Een particulier zonne-energiesysteem bezorgt u onafhankelijkheid van prijzen die door anderen worden bepaald. 

Overheidssubsidie

Afhankelijk van overheidsprogramma's, bieden sommige Europese landen subsidies ter ondersteuning van de energierevolutie. Informeer bij uw installateur voor de mogelijkheden in uw land.

Belastingvoordelen

Afhankelijke van het nationale fiscale recht kan de aankoop van een zonne-energiesysteem (zonnepanelen en batterijen) een voordeel opleveren in de vorm van belastingaftrek. Informeer bij uw belastingadviseur naar de voorwaarden in uw land.

Toekomstige energienetwerken

Sommige producenten van opslagoplossingen werken aan verdere voordelen in de toekomst. Een van onze partners in Duitsland heeft al een begin gemaakt met een programma waarmee het mogelijk is om kosteloos overtollige energie af te geven aan het openbare elektriciteitsnet en te gebruiken. Een eigen opslagoplossing biedt de kans om toekomstige kansen te benutten.

CO-2 voetafdruk

Verantwoordelijkheid nemen voor morgen

De onderwerpen klimaat- en milieubescherming zijn tegenwoordig stevig verankerd in het collectieve bewustzijn. Daarom is het een van de belangrijkste argumenten voor de productie van schone energie.

Een grote meerderheid van wetenschappers veronderstelt dat CO2-emissies de toename in concentraties broeikasgassen veroorzaken en zo ook de opwarming van de aarde. Deze temperatuurstijging bedreigt niet alleen de stabiliteit van het wereldwijde klimaatsysteem, maar ook de voedingsbasis van de wereldbevolking, het bestaan van kustplaatsen en de diversiteit aan dieren en planten.

(Source: Fraunhofer Institute).

Veel mensen vertrouwen al op de volledig emissievrije en schone elektriciteitsproductie met een van onze zonne-energiesystemen. Op deze manier leveren zij - los van financiële of politieke aspecten - een aanzienlijke bijdrage aan het behoud van ons milieu en de levens van toekomstige generaties.

Uw persoonlijke bijdrage

Voorbeeld: Een huishouden van 2 personen heeft een gemiddeld energieverbruik van 2.500 kWh per jaar. Als zonne-energie wordt gebruikt in plaats van conventionele elektriciteit, dan lopen de besparingen op die gelijkstaan aan:

- de hoeveelheid zuurstof die een gemiddelde boom per jaar omzet

- de uitstoot van een gemiddelde auto bij een afstand van 8.750 kilometer
(Bron: www.klimanko.de)

Expertise op het gebied van zonne-energie bij Sharp

Sharp werkt al sinds 1959 aan zonne-energie. Ons verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu maakt Sharp wereldwijd tot een drijvende kracht achter onderzoek naar en ontwikkeling van zonnepanelen.

De PV-modules van Sharp worden geïnstalleerd in particuliere huizen, in openbare gebouwen en appartementen  , in satellieten, in vuurtorens, in wegverkeer en industriële toepassingen. Het brede scala aan toepassingen bewijst dat Sharp's PV-modules geïntegreerd kunnen worden in veel verschillende omgevingen.

 • 2014

  Oprichting van Sharp Energy Solutions Europe Kenniscentrum voor innovatieve energieoplossingen

  2013

  Ontwikkeling van een zonnecel met 's werelds hoogste efficiëntiegraad van 44,4%

  2011

  Ingebruikname van een van de grootste energiecentrales (73 MW in Thailand)

 • 2010

  Internationale IEEE Milestone-award voor Sharp's commercialisering en industrialisatie van zonnecellen

  (IEEE = International Institute Electrical and Electronics Engineers)

  2008

  Eerste bedrijf ter wereld dat een cumulatieve productie bereikt van 2 GW met zonnecellen

  2005

  Ontwikkeling van lichtdoorlatende zonnecellen, die gebruikt kunnen worden voor ramen

 • 2000

  Wereldwijd leidende producent van zonnecellen/-modules

  1992

  Ontwikkeling van polykristallijne en monokristallijne siliciumcellen

  1980

  Ontwikkeling van de amorfe dunnefilmtechnologie

 • 1976

  Lancering van de eerste calculators op zonne-energie.

  1970

  Start productie van in de ruimte gebruikte PV-cellen

  1959

  1963 Succes op het gebied van massaal producerende zonnecellen