People in an office

Hoe vergelijk ik printers?

Ben je opzoek naar een zakelijke printer? De zoektocht naar nieuwe printer voor jouw kantoorruimte kan ingewikkeld zijn. Hoe bepaal je welke printer het meest geschikt is voor jouw bedrijf? Wat is eigenlijk het verschil tussen alle printers? In deze blog leggen we je uit wat de verschillen zijn en welke printer bij welke behoefte past. In deze blog gaan we in op de verschillende functies waarover onze printers beschikken, zodat jij weet waar je op moet filteren als je op zoek bent naar een printer.

De juiste printer voor op kantoor 
Er zijn veel verschillende soorten printers voor op kantoor. Deze variëren van grote tot kleine apparaten die op A4 of A3 in zwart-wit of kleur afdrukken. Of je nu een productieprinter nodig hebt die opdrachten van verschillende teams moeten verwerken of een desktop printer voor een kleine kantoorruimte: er zijn diverse mogelijkheden.

Enkele printers doen niets meer dan alleen afdrukken maken. Het maken van een afdruk houdt in dat deze apparaten alleen een digitale bestanden printen en papieren documenten kopiëren. Maar er is vaak behoefte aan meer functies, dan kies je voor een all-in-one printer. Deze zijn breder inzetbaar en beschikken over meer functies, zoals op A4 en A3 printen, scannen en kopiëren. Deze printers zijn aan te passen aan persoonlijke voorkeuren voor bijvoorbeeld het maken van boekjes, flyers, vouwen, nieten en binden.

Zwart-wit of toch kleur?
Print je voornamelijk bestanden met veel tekst? Dan is een zwart-wit printer passend voor jou. Zwart-wit A4 printers zijn perfect voor bedrijven die geen kleurenafdrukken maken. Deze printers zijn daadwerkelijk zo snel als je van grotere apparaten verwacht en zijn goedkoper in het gebruik dan kleurenmachines, omdat er alleen zwarte toner nodig is. Ze komen in verschillende formaten, wat ze passend maakt voor elke werkomgeving.

Je kunt het beste kiezen voor een kleurenprinter wanneer je presentaties, spreadsheets of marketingmateriaal moet afdrukken. Met de kleurenprinters laat je jouw documenten echt van de pagina afspatten en heb je creatieve vrijheid om alles in kleur en hoge kwaliteit te printen.

Een desktop- of staand model? 
Als je op zoek bent naar een manier om snel en makkelijk vanaf je bureau te printen, is een desktop printer echt iets voor jou. Een desktop printer is ideaal als je weinig ruimte hebt, bijvoorbeeld in jouw thuiskantoor. Desktopprinters zijn zowel beschikbaar in zwart-wit als kleur.

Heb je meer functionaliteiten nodig? Kies dan voor een staand model. Deze all-in-one printers zijn ontworpen om te printen, scannen, kopiëren en faxen. Met sommige apparaten stuur je zelfs een gescand document automatisch via e-mail naar de juiste persoon, zonder je laptop of telefoon te gebruiken. Dat bespaart je tijd, want je hoeft het document niet handmatig op te slaan, naar de goede map te verplaatsen en door te sturen naar de collega die het nodig heeft. Een standaardmodel staande printer is het formaat dat je veelal in kantoren vindt. De staande modellen zijn geschikt voor zowel A3 als A4 formaat papier.

A3 of alleen A4
Alle printers beschikken over de functie om op A4-formaat te printen. Heb je weinig ruimte en druk je alleen A4 af? Dan heb je genoeg aan het staande model. Druk je regelmatig in A3-formaat af of merk je dat je die optie momenteel mist op kantoor? Dan kies je voor een van de all-in-one printers. Deze printers zijn gemaakt voor drukkere kantooromgevingen. Ze zijn ontworpen om te printen, kopiëren, scannen, scannen naar e-mail en veel meer.

Bij deze modellen is het zelfs mogelijk om functies toe te voegen die nodig zijn voor het maken van boekjes. Denk hierbij aan een afwerkunit dat jouw boekjes vouwt, niet of inbindt en andere afwerkingsmogelijkheden biedt. Vooral met deze extra functies nemen deze modellen wel meer ruimte in dan een standaard staand model.

Deze printers zijn geschikt voor bedrijven waar grote oplagen in korte tijd verwerkt moeten worden, zoals scholen, (middel)grote kantoren, reprografische afdelingen en commerciële drukkerijen.

Offerte voor een kantoorprinter ontvangen? 
Bij Sharp hebben we verschillende experts in dienst die je helpen bij het in kaart brengen van jouw behoeften. Op die manier vinden we samen de beste printer voor jou. Neem contact met ons op en laat je vrijblijvend informeren! Offerte ontvangen? Vraag een offerte aan of bekijk ons volledige assortiment kantoorprinters.