Gothenburg_Solar_Banner_3200x1000

Energieproductie in het hart van de stad, Göteborg

Vijf restaurants en cafés voorzien van voorzien met 210 zonnepanelen

Solenergie Göteborg heeft een uitstekende reputatie op het gebied van de installatie van zonne-energiesystemen in en rond Göteborg. Het bedrijf is al meer dan twee jaar partner van SHARP. De eindklant van dit project is Avenygruppen AB. Dit bedrijf bezit verschillende restaurants in Göteborg en is van plan om in de nabije toekomst een hotel te openen.

Vijf restaurants en cafés en één conferentieoord profiteren rechtstreeks van de zonne-installatie. De 210 modules uit SHARP's NU-AK300B-serie zijn geïnstalleerd op het dak van een historisch gebouw in het hart van Göteborg. Dit huis werd in 1925 gebouwd, telt zes verdiepingen en heeft dus de hele dag ideale zoninstraling. De zonnepanelen zijn daartoe op het oosten, zuiden en westen geïnstalleerd. De installatie op het dak van het historische gebouw was een lastige klus. Uiteindelijk werd gekozen voor zogenaamde Weland-bevestigingen. Deze worden geproduceerd in Zweden en zijn speciaal ontwikkeld voor dit soort blikken daken.

Energy Production - Gothenburg

Een jaarlijkse besparing op elektriciteitskosten van € 8000 en een verkleining van de ecologische voetafdruk

Avenygruppen koos voor de installatie van zonnepanelen van SHARP vanwege de milieuvoordelen en de financiële besparingen: de voorspelde jaarlijkse zonnestraling bedraagt 57.000 kWh. Dit komt neer op een jaarlijkse besparing op elektriciteitskosten van € 8000.

Het jaarlijkse verbruik van het hele gebouw bedraagt meer dan 1.000.000 kWh. De stad Göteborg heeft de installatie op het historische gebouw alleen toegestaan vanwege de positieve milieueffecten.

Solar Instalation Gothenburg

Gecertificeerde zoutmistbestendigheid en unieke Sharp-garantie

Aangezien Göteborg dicht bij de kust van de Noordzee ligt, is de zoutmistbestendigheid van de zonnepanelen de sleutel tot een lange levensduur en langdurige productiviteit.

De NU-AK300B-modules van Sharp zijn gecertificeerd vanwege hun zoutmistbestendige eigenschappen. Bovendien biedt Sharp een productgarantie van 10 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar op alle PV-panelen.

Solar-Energy-Production-Gothenburg

"De Aveny-familie geeft veel om het milieu. We zijn dan ook erg blij dat we onze energie op duurzame wijze kunnen produceren. Het hele plannings- en bouwproces verliep soepel, daar zijn we onze partners Solenergie Göteborg en Sharp dankbaar voor."

Patrik Hermansson
Avenygruppen