Bitdefender_Logo

Bitdefender en Sharp slaan de handen ineen voor betere dreigingspreventie en beveiliging van printers

Bitdefender, wereldwijde leider op het gebied van cyberbeveiliging, en Sharp Electronics, een van 's werelds toonaangevende technologiefabrikanten, kondigen vandaag hun nieuwe partnerschap aan. In de nieuwste generatie reeks A3 printers van Sharp wordt anti-malwaretechnologie van Bitdefender geïntegreerd.

De samenwerking versterkt de preventie van cyberdreigingen in een tijd waarin cybercriminelen zich steeds vaker richten op slecht beveiligde apparatuur. Onbeveiligde printers zijn een ideale plek om malware te plaatsen, persoonsgegevens en intellectuele eigendommen te stelen of zelfs (bedrijfs-)spionageprogramma’s op te zetten.

"Bij Sharp zijn we heel blij om samen te werken met een wereldwijd leider in cyberbeveiliging en dreigingspreventie om onze klanten beter te beschermen", zegt Jason Cort, Directeur Productplanning en Marketing bij Sharp Europe. "De samenwerking met Bitdefender stelt ons in staat om onze beveiligingsmogelijkheden verder uit te breiden en toont onze toewijding om de gegevens, apparaten en netwerken van onze klanten veilig te houden."

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van een breed scala aan slimme, via internet verbonden apparaten, waardoor cybercriminelen andere manieren zochten om ‘in te breken’; zo werden printers en kopieerapparaten de mogelijk nieuwe toegangspoort tot bedrijfsnetwerken. Organisaties met onbewust onbeveiligde netwerkverbindingen, zijn het ideale doelwit voor hackers die bugs en malware over het hele netwerk willen verspreiden. Maar eindgebruikers kunnen bijvoorbeeld ook (opzettelijk of onopzettelijk) printers in gevaar brengen door via USB’s malware te versturen en te plaatsen.

De Bitdefender anti-malwaretechnologie is geïntegreerd in de nieuwste generatie Sharp A3 ’printers en kopieerapparaten en scant real-time alle in- en uitgaande gegevens. Indien er tijdens dit proces bedreigingen worden gedetecteerd, worden gebruikers, IT- of beveiligingsteams gewaarschuwd. Met deze nieuwste generatie printers breidt Sharp haar eco-systeem aan slimme kantoorhulpmiddelen uit om bedrijven te helpen zich eenvoudig aan te passen aan de eisen van hybride werken. De nieuwe printers en kopieerapparaten, met snelheden van 26ppm tot 90ppm*, bieden gebruikers veelzijdige connectiviteit en de allernieuwste beveiliging zonder in te boeten aan duurzaamheid.

"Elk apparaat met een IP-adres dat verbonden is met een bedrijfsnetwerk vormt een potentieel toegangspunt voor cybercriminelen. Hackers richten zich op printers en andere internet of things (IoT)-apparaten omdat ze weten dat deze vaak onbeschermd blijven," stelt Sorin Dediu, Vice President Products & Engineering bij Bitdefender. "We zijn dan ook zeer blij dat we kunnen samenwerken met Sharp om haar ’printers en kopieermachines veiliger en veerkrachtiger te maken en haar klanten beter te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen."

Bitdefender’s anti-malwaretechnologie biedt bescherming tegen bekende en onbekende typen malware, waaronder virussen, Trojaanse paarden, computerwormen, ransomware, geavanceerde en aanhoudende bedreigingen, spyware en veel meer.

Bitdefender is een erkend marktleider in preventie, detectie en respons op bedreigingen, dankzij hun sterke anti-malware-detectietechnologie die voortdurend topprestaties behaalt op verscheidene tests als AV-TEST, AV-Comparatives en de MITRE Engenuity ATT&CK® Evaluations.

* Sharp-modellen die deze technologie ondersteunen:
BP-60C31/60C36/60C45
BP-70C31/70C36/70C45/70C55/70C65
BP-50C26/50C31/50C36/50C45/50C55/50C65
BP-55C26
BP-70M31/70M36/70M45/70M55/70M65
BP-50M26/50M31/50M36/50M45/50M55/50M65
BP-70M75/70M90
** Vereist optionele BP-VD10 antivirus detectiekit

Over Sharp Electronics Benelux B.V. 
Sharp Electronics Benelux B.V. stelt kleine tot grote bedrijven en organisaties in staat om de prestaties te verbeteren en zich aan te passen aan de werkplek van de toekomst met uiteenlopende zakelijke technologieproducten en -diensten.     

Sharp Electronics Benelux B.V. – met het hoofdkantoor in Utrecht – bedient klanten in de private en publieke sector, onderwijs en overheid, met een portfolio dat varieert van printers, touchscreens en presentatieschermen tot samenwerkingsplatforms en IT diensten.    

Ga voor meer informatie naar www.sharp.nl