Office workers working at desk and an informal meeting

Sharp breidt productportfolio uit met Notebook Device Management

Sharp breidt zijn productportfolio uit met Notebook Device Management (NDM). Deze nieuwe dienst is ontwikkeld in samenwerking met IT-bedrijf CTS IT en heeft tot doel IT-afdelingen volledig te ontzorgen op het gebied van notebookbeheer, waardoor zij zich kunnen focussen op hun primaire activiteiten. De uitbreiding op het productportfolio volgt op de toevoeging van Dynabook-notebooks in 2018 en is bedoeld als additionele service voor deze producten. Hiermee is Sharp in staat zijn klanten te voorzien van een zeer waardevolle dienstverlening.

De Notebook Device Management-dienst is onderdeel van de Device-as-a-Service-oplossingen (DaaS) van Sharp en helpt bij het inrichten en beheren van notebooks. De dienst ondersteunt IT-afdelingen tijdens het uitleveren van de Dynabook-notebooks, maar ook als het gaat om gebruikersissues of reparatiewerkzaamheden. Zo kan de IT-beheerder in het cloudportaal van de oplossing gemakkelijk profielen per gebruiker of afdeling aanmaken, waarmee onder andere toegang tot softwareapplicaties eenvoudig wordt toegewezen. Met name als het gaat om een grote groep gebruikers, levert dit een significante tijdsbesparing op, waardoor de IT-beheerder meer tijd kan besteden aan kerntaken. Bovendien vermindert Sharps NDM de wachttijden en downtime, en zijn gebruikers met IT-klachten binnen de kortste keren weer up and running. 

Hannes de Paauw, directeur van CTS IT: “Dit partnerschap met Sharp past precies bij de ontwikkeling die wij doormaken in de IT-branche. Wij verbinden continu talent en goede opties uit de markt aan ons bedrijf en aan onze relaties. Cloud-IT-oplossingen, zoals het Notebook Device Management dat we in samenwerking met Sharp ontwikkelden, is het antwoord op vragen vanuit de markt over duurzame, kwalitatief goede en toekomstbestendige IT-oplossingen die bovendien veel tijd besparen.” 

Voor Sharp maakt de uitbreiding van het productportfolio deel uit van een nieuwe strategie, waarbij Sharp verandert van leverancier in dienstverlener. Peter Hoorn, Managing Director, Sharp Electronics Benelux B.V.: “Met deze strategische samenwerking met CTS IT zetten we een belangrijke volgende stap in het uitbreiden van ons productportfolio en het ontzorgen van onze klanten. Wij zien de kantooromgeving veranderen. Apparatuur wordt steeds slimmer en daarmee ook belangrijker binnen de bedrijfsvoering. Het is daarom erg belangrijk dat wanneer apparatuur door een storing getroffen wordt, die zo snel mogelijk wordt opgelost. Wij zorgen daarvoor dankzij de combinatie van Dynabook-notebooks en ons aanvullende Notebook Device Management.”