Man using an interactive display

Sharp introduceert 70 inch display voor digital signage-toepassingen

Sharp brengt een nieuw 70 inch PN-Q-display op de markt. Hiermee speelt Sharp in op de toenemende vraag van bedrijven naar displays voor vergaderzalen en digital signage-toepassingen in een betaalbare prijsklasse. Naast het 70 inch schermformaat zal Sharp in juni ook de 60 inch, 80 inch en 90 inch modellen uit de PN-Q-serie op de markt brengen.

Ronald Huijbregts, Manager Sales en Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux: “De PN-Q-serie biedt een ruime keuze aan schermformaten en zakelijke functies, allemaal binnen een aantrekkelijke prijsklasse. Hierdoor hebben gebruikers de mogelijkheid om de functies te kiezen die aan hun persoonlijke wensen voldoen. Zo zetten we een volgende stap in ons streven een uitgebreid assortiment aan oplossingen aan te bieden.”

Dankzij de UV2A-technologie en de anti-reflectiecoating bieden de schermen van de PN-Q-serie haarscherpe beeldkwaliteit. De displays kunnen worden aangesloten op een LAN-netwerk en via een RS232-kabel worden bediend.

PN-R- en PN-Y-serie
Daarnaast brengt Sharp de zeven modellen uit de vernieuwde PN-R- en PN-Y-serie – die eerder dit jaar op ISE 2017 werden gepresenteerd – op de markt. De displays met heldere beeldkwaliteit bieden een signage-oplossing voor continu gebruik. De PN-Y-serie is reeds verkrijgbaar, net als de 42 inch, 49 inch en 55 inch modellen van de PN-R-serie. De PN-R-modellen met de schermformaten 60 inch en 70 inch zijn vanaf juni verkrijgbaar.

De nieuwe generatie PN-R-displays met een helderheid van 700 cd zijn speciaal ontworpen voor drukke locaties zoals luchthavens. De schermen van de PN-R- en PN-Y-serie kunnen op diverse manieren geïnstalleerd worden: naar beneden gericht (face-down) of naar boven gericht (face-up) en in verticale of horizontale positie.

De PN-R-displays beschikken over een Mini-OPS-uitbreidingsmogelijkheid (Open Pluggable Specification), waarmee gebruikers extra functies kunnen toevoegen. Sharp biedt drie modules aan: de PC-module met Intels zuinige CPU, de Wireless-module voor snelle en eenvoudige schermuitwisseling tussen zelf meegebrachte apparaten en de HDBaseT-module, waarmee de lange afstand tussen het display en de HDMI-onderdelen eenvoudig zonder kabel te overbruggen is.

De geüpdatete PN-Y-serie is voorzien van een geïntegreerde USB-mediaspeler met Content Distributor-software voor een ‘plug en play’ signage-oplossing. Dankzij de automatische default naar de USB zal het beeld – ook bij signaalstoringen in een van de video-ingangen – nooit uitvallen. De PN-Y-serie bevat displays in de formaten 32 inch, 43 inch, 49 inch en 55 inch.