A woman looking at an 8K screen in a museum

Sharp introduceert ’s werelds grootste 8K-display

Sharp introduceert een gloednieuw 120 inch 8K elektronisch lcd-display voor professioneel gebruik: de 8M-B120C. Het nieuwe grootformaat scherm is de grootste 8K-monitor die verkrijgbaar is op de markt. De 8M-B120C is specifiek ontworpen om beelden zo levensecht mogelijk weer te geven en is bij uitstek geschikt voor professionele omgevingen die vragen om hoge visuele helderheid en precisie.

De 8M-B120C is uitgerust met een lcd-paneel van 4 m2 en maakt gebruik van 33 miljoen pixels, resulterend in een resolutie die vier keer beter is dan 4K Ultra HD en zestien keer beter dan de resolutie van Full HD. Het scherm reproduceert beelden in een hogere resolutie dan dat het menselijk oog kan vastleggen en voorziet in belangrijke voordelen voor het groeiend aantal bedrijven dat afhankelijk is van een hoge mate van detail en precisie. Deze bedrijven zijn onder meer afkomstig uit sectoren als broadcasting, design, de gezondheidszorg en data-intensieve omgevingen die onder grote druk staan, zoals de luchtverkeersleiding en de beursvloer.  

Dankzij een breed kleurengamma en geoptimaliseerde led-achtergrondverlichting biedt het 8K-scherm uitzonderlijke beeldkwaliteit en een hoge kleurnauwkeurigheid. Daarnaast verbetert de High Dynamic Range (HDR) de beelddiepte door het contrast- en kleurbereik te vergroten, resulterend in een beter verzadigd en natuurlijker beeld. Het display voorziet in een helderheid van 600 cd/m² en tot 1000 cd/m² op piekniveaus en maakt het mogelijk om maximaal 2.048 zones lokaal te dimmen, wat zorgt voor een hoog contrastniveau.  

Voor een moeiteloze verwerking van videobeelden maakt de 8M-B120C gebruik van een frame doubler, met een verversingssnelheid van maximaal 120 Hz (tot 120 beelden per seconde) – twee keer zo snel als de meeste moderne displays (60 Hz). De hoge verversingssnelheid vermindert bewegingsonscherpte bij snelle bewegingen, waardoor actiescènes realistischer overkomen.  

De vier HDMI2.0a 4K-ingangen zorgen voor een naadloze input van het 8K-signaal of een 2x2 split screen. Dankzij de toevoeging van een HDMI2.1-ingang verbinden gebruikers apparaten met één kabel, met een bandbreedte tot 48 Gbps.  

Ronald Huijbregts, Manager Sales Visual Solutions bij Sharp: “De nieuwste toevoeging aan het 8K-ecosysteem van Sharp integreert onze best-in-class 8K-technologie in het grootste scherm dat momenteel op de markt is. We blijven met enthousiasme werken aan de ontwikkeling van ons 8K-ecoysteem om bedrijven die vragen om ultieme beeldnauwkeurigheid en -helderheid verder te ondersteunen.”