NUJC410 400W Panel Jan 22

Sharp breidt portfolio van half-cut cellen uit met nieuwe 410W- en 400W M10 PV-panelen

Sharp breidt zijn portfolio van half-cut cellen uit met zijn nieuwe 410W en 400W monokristallijn PERC silicium fotovoltaïsche panelen (PV): de NU-JC410 en zijn volledig zwarte versie, de NU-JC400B. Bij deze nieuwe modules zijn korte zijde frame klemmen mogelijk en ze zijn ontworpen voor installaties op woningen, kleine bedrijven of bedrijfspanden. Het lage gewicht en kleine formaat maken deze modules eenvoudig en comfortabel te vervoeren, te hanteren en te installeren.

Hoge energieopbrengst
Het NU-JC410-paneel heeft een geanodiseerd zilveren frame en een witte backsheet, wat zorgt voor een efficiëntie van 21 procent. De volledig zwarte NU-JC400B is gemaakt met een zwart frame en een zwarte backsheet, waarmee dit paneel een efficiëntie heeft van 20,5 procent.

Een lage temperatuurcoëfficiënt van -0.341%/°C voor de energie-output garandeert goede prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, wat vanwege klimaatverandering en daardoor stijgende temperaturen steeds belangrijker wordt.

Hoge productbetrouwbaarheid
De nieuwe modules zijn gemaakt met halve cellen van M10 wafer-grootte (182 mm). De 10-busbartechnologie maakt gebruik van ronde linten, waardoor elke cel meer vermogen krijgt en minder gevoelig is voor microscheurtjes. Hierdoor is de module betrouwbaarder.

Alle halve-cel-modules van Sharp hebben drie kleine aansluitdozen in plaats van één, elk uitgerust met een bypass-diode. Deze aansluitdozen dragen minder warmte over naar de cellen erboven en verhogen op hun beurt de levensduur van de panelen en de algemene prestaties van het systeem.

De panelen zijn uitgerust met de originele MC4-connector, wat ze compatibel maakt met de meeste gangbare optimizers, omvormers en montagesystemen.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de panelen zijn erkend met IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730) en MCS voor het Verenigd Koninkrijk. De modules zijn getest op naleving van de internationale normen en op duurzaamheid onder extreme omstandigheden, en hebben tests doorstaan op ammoniak, zoutnevel, zand en PID-bestendigheid.

Eenvoudig te hanteren
De afmetingen van de NU-JC410 en NU-JC400B zijn 1722 bij 1134 mm, en ze wegen slechts 21,8 kilo. Hiermee voldoen ze aan de eisen voor eenvoudige installatie op daken van woningen, kleine bedrijven en industriële systemen (C&I). Bovendien zijn bij beide panelen korte zijde frame klemmen mogelijk.

De panelen vallen onder Sharp’s productgarantie van vijftien jaar en de 25-jarige vermogengarantie met een minimum van 85 procent in jaar 25, voor iedereen binnen de EU en diverse andere landen, geteld vanaf de levering van het paneel tot aan de eindgebruiker.

Peter Thiele, President bij Sharp Energy Solutions Europe: “We zijn blij dat we ons portfolio van half-cut cellen kunnen uitbreiden met de nieuwe NU-JC410 en NU-JC400B panelen, ideaal voor installaties op daken van woningen en kleinschalige C&I. We willen onze klanten in staat stellen om de laagst mogelijke energiekosten te realiseren, en hebben daarom panelen ontwikkeld voor efficiënte energieopwekking, hoge betrouwbaarheid en lage kosten voor Balance of system & CapEx. De PV-modules combineren deze drie kenmerken perfect om in elke installatie ten goede te komen.”