110 anniversary logo banner

Sharp viert 110-jarig bestaan

Sharp staat vandaag stil bij het 110-jarig bestaan van moederbedrijf Sharp Corporation en kijkt vooruit naar toekomstige innovatieve ontwikkelingen. De grondlegger van Sharp Corporation, Tokuji Hayakawa, richtte vandaag precies 110 jaar geleden (1912) een metaalbewerkingsfabriek op in Tokio. Al snel vond hij de "Ever Ready Sharp Pencil" uit, een mechanisch potlood met een draaimechanisme dat later de oorsprong van het bedrijfsmerk zou worden.

Sharp Corporation heeft zich sindsdien gevestigd als een wereldwijde ontwikkelaar van unieke producten en technologische oplossingen die een sleutelrol hebben gespeeld bij het vormgeven van de elektronica-industrie met vele belangrijke mijlpalen:   

•    1972: De introductie van het eerste multi-kopieerapparaat. Sharp vierde eerder dit jaar dat zij 50 jaar actief zijn in de print-industrie. 
•    1964: Sharp kwam naar buiten met 's werelds eerste volledige transistor rekenmachine en ontwikkelde daarna in 2000 als eerste een mobiele telefoon mét camera. Een echte primeur in de industrie.
•    2001: Het bedrijf introduceerde LCD TV’s van AQUOS en verscheepte daarvan tegen eind september 2020  zo’n 500 miljoen stuks. 
•    2019: Sharp ontwikkelde 's werelds eerste commercieel verkrijgbare 8K monitor en lanceerde 's werelds eerste gecertificeerde Windows collaboration display.•    Al 60 jaar is Sharp de drijvende kracht achter het gebruik van fotovoltaïsche producten. Tot hiertoe heeft Sharp al meer dan 50 miljoen zonnepanelen verscheept en 16,5GW aan stroom geproduceerd, wat neerkomt op een totale CO2-reductie van wel 179 Mt.
•    2020: Sharp introduceert zijn kenmerkende Plasmacluster-luchtzuiveringstechnologie.

Na 110 jaar wereldwijde innovatie richt Sharp zich nu op verdere transformatie in alle markten.

Rob Tung, President Sharp Europe, zegt het volgende: "Ik ben vereerd dat ik deel mag uitmaken van de Sharp-familie tijdens deze historische mijlpaal. We reflecteren over onze wereldwijde innovaties en kijken tegelijkertijd vol enthousiasme uit naar nog meer bedrijfstransformatie en groei hier in Europa. We blijven ons aanbod en onze innovatieve producten en diensten verder ontwikkelen ten behoeve van onze zakelijke klanten en de samenleving als geheel."

Geïntegreerd aanbod voor de werkplek van de toekomst
Sharp Europe biedt een geïntegreerd aanbod aan. Dit aanbod, bestaande uit bedrijfstechnologieën en -diensten, gaat verder dan kopieerapparaten en beeldschermen. De diensten werden aangevuld met een hele reeks aan IT-diensten. De overnames van Complete IT in het Verenigd Koninkrijk en IT Point in Zwitserland blijken niet de eerste en de laatste. Het bedrijf kondigde recent namelijk aan verder te willen uitbreiden, met overnames die het komende jaar bekend zullen worden gemaakt.

In de afgelopen twee jaar investeerde Sharp ook aanzienlijk in nieuwe producten en diensten om deze transformatie mogelijk te maken. 
Recent werd ook duidelijk dat de displayactiviteiten van Sharp NEC Display Solutions, een joint venture met NEC, zijn toegenomen met meer dan 500% in Europa. Hier biedt het bedrijf het meest complete productassortiment ooit aan en wordt er nog verdere groei verwacht.

Sharp heeft ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag speciaal een logo ontworpen als teken van dankbaarheid voor de steun van alle stakeholders in de afgelopen jaren. De kleurvervaging van groen naar blauw weerspiegelt de transformatie van het bedrijf sinds 1912. Vandaag werken meer dan 49.000 mensen bij Sharp Corporation.