VOORUITGANG

FLEXIBEL WERKEN

Voor millennials is het vinden van de juiste plek om te werken slechts een deel van hun ambitie. Ze zijn niet alleen op zoek naar de juiste omgeving, maar zijn ook op zoek naar een plek om hun vaardigheden te ontwikkelen. Maar omdat technologie de manier verandert waarop mensen werken, verandert het ook de vaardigheden die mensen op de werkplek nodig hebben.

VOORTDUREND GROEIEN

Een studie van het McKinsey Global Institute voorspelde dat de automatisering zo rond 2025 wereldwijd tussen de 40 en 75 miljoen banen in gevaar kan brengen. Sommige banen zullen verdwijnen en andere zullen juist groeien. De technologie zal ook nieuwe banen creëren die vandaag die vandaag nog niet bestaan.

Volgens het onderzoek van de Global Agenda Council on the Future of Software and Society van het World Economic Forum stonden ‘onderhandelen’ en ‘flexibiliteit’ hoog op de lijst van algemene vaardigheden onder medewerkers. Naarmate de toekomst vordert zullen deze vaardigheden minder belangrijk worden, omdat we met behulp van Big Data beslissingen gaan laten nemen. Op dezelfde manier zal actief luisteren volledig uit de top 10 verdwijnen. Terwijl actief leren een vaardigheid wordt die iedereen in de toekomst nodig heeft.

Creativiteit zal een van de top drie vaardigheden worden die medewerkers moeten ontwikkelen. Met de enorme hoeveelheid nieuwe producten, nieuwe technologieën en nieuwe manieren van werken in de toekomst, zullen medewerkers creatiever moeten worden om te kunnen profiteren van veranderingen. Robots kunnen mensen helpen om sneller te komen waar ze willen zijn, maar ze kunnen (nog) niet zo creatief zijn als mensen.?

Technologie heeft al invloed op onze manier van werken en de toekomstige werkplek. Kunstmatige intelligentie, 3D-printen en geavanceerde materialen bevinden zich nog in een vroeg stadium van gebruik, maar het tempo van de veranderingen zal snel zijn. Bedrijfsleiders, opleidingsinstituten en overheden moeten allemaal proactief zijn in het bijscholen en omscholen van mensen, zodat iedereen kan profiteren van de Vierde Industriële Revolutie (Davos, 2018).

Work Passion

"IEDEREEN HEEFT EEN STEM MET TECHNOLOGIE"

Onze deelnemers vertelden dat technologie hen helpt om effectiever te leren. Het vereenvoudigt het leerproces en helpt creativiteit. Ze zijn van mening dat technologie hen helpt hun kennis te delen en te verbeteren en dat ze zich meer verbonden voelen met mensen en de rest van de wereld. Millennials gebruiken technologie voor snelle toegang tot informatie, entertainment, communicatie, leren en het verbeteren van hun vaardigheden. Ze geloven ook dat technologie een positieve impact heeft op de samenleving en een hulpmiddel zou kunnen zijn om diversiteit en betrokkenheid te bevorderen. Ze zeggen dat "met technologieën iedereen een stem heeft". Tegelijkertijd zien ze ook dat er een keerzijde kan zijn aan een gebrek aan persoonlijke communicatie en persoonlijke interactie.

Tijdens de workshop werd duidelijk dat deze generatie hunkert naar de kans om bij te dragen en hun ideeën te laten horen. Ze denken dat dit hen zal helpen professioneel te groeien.

En sinds persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor deze medewerkers, ze zullen eerder bij een werknemer blijven hangen.

Millennials geven om de diversiteit op de werkplek: verschillen in leeftijd, cultuur, geslacht, taal en lichamelijke gezondheid. De toekomstige werkplek moet personen met speciale behoeften in staat stellen om hun werkruimte waar nodig aan te passen met minimale administratieve rompslomp en maximale discretie, waardoor organisch betrokkenheid wordt bevorderd.

Er is ook behoefte aan werkplekken ter voorbereiding op een intergenerationele omgeving. Naarmate jongere werknemers aan boord komen en de oudere generatie verder werkt dan hun pensioengerechtigde leeftijd, zullen deze verschillende generaties moeten samenwerken. Deze veranderende demografie betekent dat diverse teams essentieel zijn om te blijven drijven, en dat managers en leiders inclusief en gevoelig moeten zijn voor iedereen in het slimme kantoor van de toekomst.

Als u vragen heeft of wilt weten hoe Sharp uw bedrijf kan helpen een succesvolle werkplek van de toekomst te worden, aarzel dan niet om een lid van ons team te bellen op +31 635 9500 of +32 152 153 11. Je mag ook een e-mail sturen naar marketing.seb@sharp.eu 

Klik hier om het rapport te downloaden

TECHNOLOGIE OP DE WERKPLEK

people

Om toekomstige medewerkers aan te trekken is het duidelijk dat organisaties de behoeften van mensen boven de behoeften van het bedrijf moeten stellen. Bedrijven moeten werken aan het creëren van omgevingen waarin kan worden samengewerkt. De werkplek moet een groter gemeenschappelijk doel bieden, waar mensen samen kunnen komen en ideeën kunnen delen.

WERKEN OP AFSTAND

people

De impact van technologie op de werkplek van de toekomst heeft niet alleen invloed op de mensen op het werk, maar ook op waar ze werken. Millennials zien in de toekomst twee soorten werkplekken: digitaal en fysiek.

FLEXIBEL WERKEN

people

Voor Millennials is het vinden van de juiste plek om te werken slechts een deel van hun ambitie. Ze zijn niet alleen op zoek naar de juiste omgeving, maar zijn ook op zoek naar een plek om hun vaardigheden te ontwikkelen. Maar omdat technologie de manier verandert waarop mensen werken, verandert het ook de vaardigheden die mensen op de werkplek nodig hebben.

DE BALANS TUSSEN WERK EN PRIVELEVEN

people

De groep met wie Sharp heeft gesproken vertelde ons dat ze nauwere relaties met hun managers willen zodat ze zich comfortabel voelen bij het uiten van meningen en het benadrukken en kenbaar maken van problemen. Ze vertelden ons dat ze hun baan niet als een baan zien, maar eerder als een belangrijk onderdeel van hun leven.

DE TOEKOMST VAN DE WERKOMGEVING

people

Op basis van de feedback die de deelnemers van de workshop ons hebben gegeven, kunnen bedrijven en organisaties helpen om te evolueren en zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de medewerkers van morgen.