WERKPLEK VAN DE TOEKOMST

Bij Sharp denken we dat medewerkers het ware potentieel van elk bedrijf zijn. En hoe beter uw medewerkers hun potentie kunnen inzetten, hoe succesvoller uw bedrijf zal zijn. Sharp is van mening dat de behoeften van mensen afgestemd moet worden op de vorm en het doel van de toekomstige technologische mogelijkheden.

Sharp vroeg 6.000 kantoormedewerkers uit verschillende Europese landen over hun behoeften en verwachtingen ten aanzien van hun werkplek, het hybride werken en verwachtingen van de jongere generaties.

X

De Generatie Z en millennials zijn de volgende generatie medewerkers die de arbeidsmarkt de komende jaren vorm zullen geven. Hun loopbaanambities, hun houding ten opzichte van het werk en hun kennis van nieuwe technologieën zullen de cultuur en vormgeving van de werkplek  van de toekomst bepalen.

Bij Sharp hebben we eerder een aantal workshops en focusgroepen georganiseerd met jonge professionals die nieuw zijn op de arbeidsmarkt. Dit stelde ons in staat om uit de eerste hand hun visie op de "werkplek van de toekomst" te horen.

Voor deze inzichten hebben we meer dan 6.000 kantoormedewerkers, jong en oud, in kleine en middelgrote bedrijven (mkb's) in heel Europa ondervraagd om te begrijpen hoe de wereldwijde pandemie hun behoeften en prioriteiten ten aanzien van de werkplek van de toekomst heeft beïnvloed.

Het nieuwe onderzoeksrapport biedt een momentopname van onze bevindingen, deskundig commentaar van Viola K. Kraus, psycholoog op het gebied van de toekomst van werk, alsmede advies over waar rekening mee gehouden moet worden bij het kiezen van werkplekoplossingen ter ondersteuning van nieuwe manieren van werken.

5 DIVERSE GENERATIES, 1 DYNAMISCHE WERKPLEK

people

Hoe kunnen we in dit nieuwe tijdperk van samenwerking zulke grote verschillen samenbrengen en welke rol speelt technologie hierin, die voor elke leeftijdsgroep even gebruiksvriendelijk moet zijn?

EEN BEDRIJF DAT IS GEBOUWD OP SOCIAAL BEWUSTZIJN

people

Doelgerichte bedrijven en sociaal bewustzijn worden vaak beschouwd als modewoorden. Bij Sharp zijn we echter trots op een veel langere geschiedenis van investeren aan medewerkers, partners en onze gewaardeerde klanten.

SAMENWERKING OP DE WERKPLEK

people

Aangezien traditionele managementhiërarchieën zijn afgebrokkeld en matrixmanagementstructuren met meerdere belanghebbenden de norm zijn geworden, zien we onze werkplek nu meer als een omgeving waarin wordt samengewerkt.

TECHNOLOGIE OP DE WERKPLEK

people

Om toekomstige medewerkers aan te trekken is het duidelijk dat organisaties de behoeften van mensen boven de behoeften van het bedrijf moeten stellen. Bedrijven moeten werken aan het creëren van omgevingen waarin kan worden samengewerkt. De werkplek moet een groter gemeenschappelijk doel bieden, waar mensen samen kunnen komen en ideeën kunnen delen.

WERKEN OP AFSTAND

people

De impact van technologie op de werkplek van de toekomst heeft niet alleen invloed op de mensen op het werk, maar ook op waar ze werken. Millennials zien in de toekomst twee soorten werkplekken: digitaal en fysiek.

FLEXIBEL WERKEN

people

Voor Millennials is het vinden van de juiste plek om te werken slechts een deel van hun ambitie. Ze zijn niet alleen op zoek naar de juiste omgeving, maar zijn ook op zoek naar een plek om hun vaardigheden te ontwikkelen. Maar omdat technologie de manier verandert waarop mensen werken, verandert het ook de vaardigheden die mensen op de werkplek nodig hebben.

DE BALANS TUSSEN WERK EN PRIVELEVEN

people

De groep met wie Sharp heeft gesproken vertelde ons dat ze nauwere relaties met hun managers willen zodat ze zich comfortabel voelen bij het uiten van meningen en het benadrukken en kenbaar maken van problemen. Ze vertelden ons dat ze hun baan niet als een baan zien, maar eerder als een belangrijk onderdeel van hun leven.

DE TOEKOMST VAN DE WERKOMGEVING

people

Op basis van de feedback die de deelnemers van de workshop ons hebben gegeven, kunnen bedrijven en organisaties helpen om te evolueren en zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de medewerkers van morgen.

Downloads

file type icon Laatste bevindingen (2021)

Veel Europeanen waren het afgelopen anderhalf jaar gedwongen om op afstand te werken. Nu veel bedrijven hun medewerkers de mogelijkheid bieden om permanent thuis te werken, blijkt de pandemie een katalysator te zijn geweest voor de invoering van technologie die collega's samenbrengt.
file type icon Infographic (2021)

Na meer dan anderhalf jaar werken op afstand onthult Sharp nieuwe inzichten in de post-pandemische houding van de kantoormedewerkers ten opzichte van de terugkeer naar kantoor. Nu de beperkingen in sommige landen versoepel worden, is te zien hoe de houding van medewerkers in Europa ten aanzien van de terugkeer naar kantoor verschilt. Ook zien we welke factoren hen ervan zouden weerhouden of juist zouden helpen terug te keren.
file type icon Ons eerste rapport (2019)

Mensen zijn het ware potentieel van elk bedrijf. En hoe beter uw medewerkers hun potentie kunnen inzetten, hoe succesvoller uw bedrijf zal zijn. Sharp vroeg een groep jonge professionals wat hun behoeften en verwachtingen zijn ten aanzien van werken in de toekomst.
TAKE THE WORKPLACE OF THE FUTURE QUIZ

Doe de werkplek van de toekomst quiz!

Denk je dat je weet wat de toekomst voor je in petto heeft? Waarom speel je onze quiz niet om te zien of je klaar bent om aan de eisen die worden gesteld in de toekomst te voldoen.

Start de Quiz

NEMEN ROBOTS ONS WERK OVER?

De mensen met wie we spraken, maakten zich zorgen over vervangen te worden door technologie. Welke andere kwestie baarde hen zorgen?

 • De veiligheid van persoonlijke data

 • Toegang tot Wi-Fi

 • Malware en virussen

TECHNOLOGIE MOET HET VUILE WERK DOEN

Wat vinden millennials dat technologie op het werk weg zou mogen nemen, zodat zij zich kunnen focussen op taken met een meer persoonlijkere aanpak?

 • Sociale media

 • Alledaagse taken

 • Vergaderingen

HET CREËREN VAN EEN AANTREKKELIJKE WERKPLEK IS BELANGRIJK

We ontdekten dat mensen die in een meer informele setting werken, meer kans hebben om te binden, ondanks hun leeftijd, hiërarchisch niveau en ... ..?

 • Nationaliteit

 • Geslacht

 • Politieke standpunten

IEDEREEN HEEFT EEN STEM MET TECHNOLOGIE

Het werknemers van de toekomst geloven dat technologie een positieve impact heeft op de samenleving en een hulpmiddel zou kunnen zijn om wat te promoten?

 • Debat en discussie

 • Wereldvrede

 • Diversiteit en inclusie

WERK GAAT NIET ALLEEN OVER GELD, HET GAAT OVER PASSIE

Welk percentage van de mensen met wie we spraken zei dat ze genoegen zouden nemen met minder salaris om werk te vinden dat bij hun waarden paste?

 • 35%

 • 50%

 • 75%

RESULTATEN

tick4 Correct

cross1 Foutief

Misschien ben je niet helemaal klaar voor de toekomst. Waarom leest u onze brochure niet voor een beter inzicht of belt u ons voor meer informatie?
 

Je denkt zeker aan de toekomst, maar er is nog veel dat je kunt leren om er daadwerkelijk klaar voor te zijn. Bekijk onze artikelen om te zien wat je mist.

Wauw, je weet echt waarover je het hebt. Waarom meld je je niet aan voor onze updates zodat we onze toekomstige bevindingen met je kunnen delen en ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van de laatste technologische ontwikkelingen?