WERKPLEK VAN DE TOEKOMST

Bij Sharp denken we dat mensen het ware potentieel van elk bedrijf zijn. En hoe beter uw mensen hun potentie kunnen inzetten, hoe succesvoller uw bedrijf zal zijn. Sharp is van mening dat de behoeften van mensen afgestemd moeten worden op de vorm en het doel van de toekomstige technologische mogelijkheden.

Als bedrijf met jarenlange ervaring in het ontwikkelen van producten, diensten en oplossingen voor de werkomgeving, zijn we op de hoogte van de nieuwste technologieën, maar om de behoeften de toekomstige werknemers te begrijpen hebben we een onderzoek gedaan onder millennials.

Sharp wilde niet vertrouwen op bestaande onderzoeken en ging daarom met een groep millennials aan tafel om met hen persoonlijk over hun toekomst te praten. De vraag was: hoe de millennials verwachten dat nieuwe technologieën hun manier van leven en werken zal veranderen, welke mogelijke bedreigingen dit met zich meebrengt en welke kansen deze veranderingen zouden creëren?

X

De millennials, geboren tussen 1980 en 2000, vormen de beroepsbevolking van de toekomst en zullen de arbeidsmarkt in de komende jaren bepalen. Zij vormen nu al meer dan een derde van de beroepsbevolking en in 2025 zal dit tot bijna 75% zijn gestegen. Het aantrekken van de beste millennials is daarom cruciaal voor de toekomst van het bedrijfsleven. Hun loopbaanambities, hun houding ten opzichte van het werk en hun kennis van nieuwe technologieën zullen de cultuur en vormgeving van de toekomstige werkplek bepalen.

Dit onderzoeksrapport is opgebouwd uit vier belangrijke pijlers: formeel onderzoek (rapporten, enquêtes en analyses met betrekking tot de werkplek van de toekomst), bigdata-analyse, een focusgroep met Sharp-dealers en een workshop met millennials.

TECHNOLOGIE OP DE WERKPLEK

people

Om toekomstige medewerkers aan te trekken is het duidelijk dat organisaties de behoeften van mensen boven de behoeften van het bedrijf moeten stellen. Bedrijven moeten werken aan het creëren van omgevingen waarin kan worden samengewerkt. De werkplek moet een groter gemeenschappelijk doel bieden, waar mensen samen kunnen komen en ideeën kunnen delen.

WERKEN OP AFSTAND

people

De impact van technologie op de werkplek van de toekomst heeft niet alleen invloed op de mensen op het werk, maar ook op waar ze werken. Millennials zien in de toekomst twee soorten werkplekken: digitaal en fysiek.

FLEXIBEL WERKEN

people

Voor Millennials is het vinden van de juiste plek om te werken slechts een deel van hun ambitie. Ze zijn niet alleen op zoek naar de juiste omgeving, maar zijn ook op zoek naar een plek om hun vaardigheden te ontwikkelen. Maar omdat technologie de manier verandert waarop mensen werken, verandert het ook de vaardigheden die mensen op de werkplek nodig hebben.

DE BALANS TUSSEN WERK EN PRIVELEVEN

people

De groep met wie Sharp heeft gesproken vertelde ons dat ze nauwere relaties met hun managers willen zodat ze zich comfortabel voelen bij het uiten van meningen en het benadrukken en kenbaar maken van problemen. Ze vertelden ons dat ze hun baan niet als een baan zien, maar eerder als een belangrijk onderdeel van hun leven.

DE TOEKOMST VAN DE WERKOMGEVING

people

Op basis van de feedback die de deelnemers van de workshop ons hebben gegeven, kunnen bedrijven en organisaties helpen om te evolueren en zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de medewerkers van morgen.

Klik hier om het rapport te downloaden
TAKE THE WORKPLACE OF THE FUTURE QUIZ

Doe de werkplek van de toekomst quiz!

Denk je dat je weet wat de toekomst voor je in petto heeft? Waarom speel je onze quiz niet om te zien of je klaar bent om aan de eisen die worden gesteld in de toekomst te voldoen.

Start de Quiz

NEMEN ROBOTS ONS WERK OVER?

De mensen met wie we spraken, maakten zich zorgen over vervangen te worden door technologie. Welke andere kwestie baarde hen zorgen?

 • De veiligheid van persoonlijke data

 • Toegang tot Wi-Fi

 • Malware en virussen

TECHNOLOGIE MOET HET VUILE WERK DOEN

Wat vinden millennials dat technologie op het werk weg zou mogen nemen, zodat zij zich kunnen focussen op taken met een meer persoonlijkere aanpak?

 • Sociale media

 • Alledaagse taken

 • Vergaderingen

HET CREËREN VAN EEN AANTREKKELIJKE WERKPLEK IS BELANGRIJK

We ontdekten dat mensen die in een meer informele setting werken, meer kans hebben om te binden, ondanks hun leeftijd, hiërarchisch niveau en ... ..?

 • Nationaliteit

 • Geslacht

 • Politieke standpunten

IEDEREEN HEEFT EEN STEM MET TECHNOLOGIE

Het werknemers van de toekomst geloven dat technologie een positieve impact heeft op de samenleving en een hulpmiddel zou kunnen zijn om wat te promoten?

 • Debat en discussie

 • Wereldvrede

 • Diversiteit en inclusie

WERK GAAT NIET ALLEEN OVER GELD, HET GAAT OVER PASSIE

Welk percentage van de mensen met wie we spraken zei dat ze genoegen zouden nemen met minder salaris om werk te vinden dat bij hun waarden paste?

 • 35%

 • 50%

 • 75%

RESULTATEN

tick4 Correct

cross1 Foutief

Misschien ben je niet helemaal klaar voor de toekomst. Waarom leest u onze brochure niet voor een beter inzicht of belt u ons voor meer informatie?
 

Je denkt zeker aan de toekomst, maar er is nog veel dat je kunt leren om er daadwerkelijk klaar voor te zijn. Bekijk onze artikelen om te zien wat je mist.

Wauw, je weet echt waarover je het hebt. Waarom meld je je niet aan voor onze updates zodat we onze toekomstige bevindingen met je kunnen delen en ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van de laatste technologische ontwikkelingen?