PLEKKEN

WERKEN OP AFSTAND

De impact van technologie op de werkplek van de toekomst heeft niet alleen invloed op de mensen op het werk, maar ook op waar ze werken. Millennials zien in de toekomst twee soorten werkplekken: digitaal en fysiek. De virtuele ruimte draait om werken op afstand. Met de ontwikkeling van tools die virtuele face-to-face vergaderingen mogelijk maken, zoals Windows collaboration display van Sharp, hoeft u niet elke dag op kantoor te zijn. Cloud-gebaseerde technologieën betekenen ook dat u documenten direct met iedereen kunt delen, waar ook ter wereld. De millennials zijn uiterst comfortabel deze technologie en werkt in het digitale kantoor.

VERANDERENDE OMGEVINGEN

Het idee van een fysieke ruimte is een tradiotonele gedachte. Millennials werken het liefst in kleinere of digitale werkruimtes. Ze vertelden ons dat fysieke werkplekken en het slimme kantoor een ontmoetingspunt of een gemeenschapsruimte zouden moeten zijn voor sociale interactie en het ontwikkelen van ideeën. Het zou een combinatie kunnen zijn van open, semi-persoonlijke en persoonlijke ruimtes waarin werknemers elkaar kunnen ontmoeten waar ze op dit moment medewerkers niet dwingen om hun taken in een specifieke, niet-ideale, ruimte te doen. In dit scenario behouden werknemers nog steeds hun eigen bureau, maar hebben ze ook de mogelijkheid om vrij te bewegen tussen hun persoonlijke werkruimte, een privé-vergaderruimte of meer informele ruimtes als dat nodig is.

Technologie heeft het bedrijfsleven getransformeerd door ongekende productiviteitsniveaus te ontketenen en snelle communicatie over de hele wereld mogelijk te maken. Maar voor velen heeft technologie ook die persoonlijke verbindingen verzwakt die alleen echt kunnen worden gecreëerd door middel van persoonlijke interactie. Dit heeft geleid tot meer isolatie op de werkplek. De medewerker van de toekomst is misschien wel vertrouwd met het gebruik van e-mail, sms, sociale media en instant messaging om te communiceren, maar ze vertelden ons dat ze het gebrek aan persoonlijke communicatie voelden.

De deelnemers aan onze workshop vertelden ons dat zij het belangrijk vonden dat bedrijven gedeelde ruimtes te creëren, zoals kantoorcafés / snackbars, lounges en recreatieruimtes. Wanneer mensen de kans krijgen om vrijuit te praten in een meer informele setting, hebben ze meer kans om te binden, ondanks de barrières van leeftijd, hiërarchisch niveau en geslacht.

Work Passion

“HET CREËREN VAN EEN EEN AANTREKKELIJKE WERKPLEK IS BELANGRIJK"

Millennials verwachten dat de werkplek hen aan thuis herinnert, dus het zou een informele en comfortabele plek moeten zijn. Ook willen ze meer verbondenheid met de natuur voelen, hetzij door te werken op plaatsen die de natuur met planten naar het kantoor brengen of door meer buiten te werken.

Jonge professionals geloven dat bedrijven een innovatieve werkplekomgeving nodig hebben om innovatief werk te produceren. Ze zien technologie als de sleutel tot het creëren van een betere werkomgeving.

Deze generatie zegt dat technologie hen helpt effectiever te leren, het leerproces vereenvoudigt en creativiteit ondersteunt. Technologie helpt hen om hun kennis te delen en te verbeteren en zorgt ervoor dat ze zich verbonden voelen met mensen en de rest van de wereld. Ze gebruiken technologie voor snelle toegang tot informatie, entertainment, communicatie, leren en het verbeteren van hun vaardigheden.

Als u vragen heeft of wilt weten hoe Sharp uw bedrijf kan helpen een succesvolle werkplek van de toekomst te worden, aarzel dan niet om een lid van ons team te bellen op +31 635 9500 of +32 152 153 11. Je mag ook een e-mail sturen naar marketing.seb@sharp.eu 

Klik hier om het rapport te downloaden

TECHNOLOGIE OP DE WERKPLEK

people

Om toekomstige medewerkers aan te trekken is het duidelijk dat organisaties de behoeften van mensen boven de behoeften van het bedrijf moeten stellen. Bedrijven moeten werken aan het creëren van omgevingen waarin kan worden samengewerkt. De werkplek moet een groter gemeenschappelijk doel bieden, waar mensen samen kunnen komen en ideeën kunnen delen.

WERKEN OP AFSTAND

people

De impact van technologie op de werkplek van de toekomst heeft niet alleen invloed op de mensen op het werk, maar ook op waar ze werken. Millennials zien in de toekomst twee soorten werkplekken: digitaal en fysiek.

FLEXIBEL WERKEN

people

Voor Millennials is het vinden van de juiste plek om te werken slechts een deel van hun ambitie. Ze zijn niet alleen op zoek naar de juiste omgeving, maar zijn ook op zoek naar een plek om hun vaardigheden te ontwikkelen. Maar omdat technologie de manier verandert waarop mensen werken, verandert het ook de vaardigheden die mensen op de werkplek nodig hebben.

DE BALANS TUSSEN WERK EN PRIVELEVEN

people

De groep met wie Sharp heeft gesproken vertelde ons dat ze nauwere relaties met hun managers willen zodat ze zich comfortabel voelen bij het uiten van meningen en het benadrukken en kenbaar maken van problemen. Ze vertelden ons dat ze hun baan niet als een baan zien, maar eerder als een belangrijk onderdeel van hun leven.

DE TOEKOMST VAN DE WERKOMGEVING

people

Op basis van de feedback die de deelnemers van de workshop ons hebben gegeven, kunnen bedrijven en organisaties helpen om te evolueren en zich aan te passen aan de veranderende behoeften van de medewerkers van morgen.