A man providing remote IT Helpdesk support

Back-up en Disaster Recovery

Wat heeft jouw organisatie geregeld als gegevens en applicaties niet meer beschikbaar zijn? Zorg ervoor dat je het juiste plan voor back-up en herstel hebt om jouw informatie, bedrijf en medewerkers te beschermen tegen onvoorspelbare IT-storingen.

Back-up en Disaster Recovery

Zelfs de meest geavanceerde en robuuste bedrijfsstrategie kan je niet op het onverwachte voorbereiden. Van technische storingen en menselijke fouten tot hack- en ransomware aanvallen en natuurrampen: bepaalde gebeurtenissen zijn onvoorspelbaar en vallen buiten jouw controle, maar zijn wel van invloed op de continuïteit van jouw bedrijf en organisatie.

Het gebeurt misschien niet vaak, maar als het gebeurt moet je er klaar voor zijn. Anders verlies je waardevolle informatie, waardoor de toekomst van jouw bedrijf in gevaar wordt gebracht.

Ben je ervan overtuigd dat jouw IT noodherstelplan sterk genoeg is om na een probleem weer snel aan de gang te krijgen? Vraag jezelf dan eens af hoe lang je realistisch gezien denkt dat je productief zou kunnen werken als je geen toegang hebt tot jouw systemen en gegevens.

man working at computer

Zorg ervoor dat je goed beschermd bent

Een effectieve planning voor IT herstel is cruciaal om jouw bedrijf soepel te laten functioneren in geval van tegenslag. Het is ook belangrijk dat iedereen in jouw organisatie weet wat ze moeten doen om de bedrijfscontinuïteit te behouden en uitvaltijd tot een minimum te beperken.

Doelen
Een overzicht van wat je hoopt te bereiken met jouw recoveryplan. Hierin neem je op hoe snel elk systeem werkend moet zijn op volgorde van prioriteit. 

Verantwoordelijkheid
Wie is ervoor verantwoordelijk dat jouw disaster recoveryplan in werking wordt gesteld?  

Inventaris
Een volledige, actuele lijst met jouw IT systemen.  

Procedures
Begrijp welke back-up en disaster recovery oplossingen je hebt en hoe je de gegevens herstelt.  

Back-up en Disaster Recovery van Sharp geeft je de tools en strategieën die je nodig hebt om te verzekeren dat je op alles voorbereid bent. Kies uit een uitgebreide reeks toonaangevende cloud back-upsystemen, externe back-up’s en online systemen om je te beschermen.

Closeup shot of hands typing on a laptop

Zorg voor een snel herstel

Menselijke fouten
Wanneer teams samenwerken aan documenten komt het per ongeluk verwijderen van gegevens vaker voor dan je denkt.

Cyberaanval
Cybercriminaliteit, zoals phishingmails en malware, neemt toe en is er meestal op gericht om gevoelige informatie te stelen of te beschadigen.

Hardware storingen
Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt komen storingen minder vaak voor, maar als ze ontstaan kunnen ze grote problemen veroorzaken.

Diefstal of verlies van hardware
Nu er meer mensen op afstand werken, raken er ook steeds meer apparaten zoek en worden er meer apparaten gestolen.

Natuurramp
Branden, overstromingen of een wereldwijde pandemie kunnen jouw bedrijf volledig plat leggen.

Stroomuitval
Zonder stroom functioneren bedrijven niet en dergelijke storingen houden soms enige tijd aan.

Close up of hands typing on a keyboard

Oplossingen voor elk scenario

Back-up en Disaster Recovery van Sharp beschermt jouw mensen, organisatie en klanten tegen onverwachte gebeurtenissen. Bovendien testen wij het herstelproces en dit leggen we vast in een uitwijkplan of het disaster recovery plan. We zorgen dat dit aantoonbaar is voor jouw verzekering of accountant, voor totale dekking. Bij dit proces zijn ook de zaken als toegang, autorisaties, test scenario's vastgelegd in een rapport. Zie ook onze diensten IT support, IT helpdesk en overige IT solutions om elke dag dat je aan het werk bent productief, veilig en efficiënt te houden.

Advisor