People working and collaborating in a modern office

Beveiliging

De printers en kopieerapparaten van Sharp bevatten veel geavanceerde beveiligingsfuncties om je te beschermen tegen een groot aantal bedreigingen voor de informatiebeveiliging en om je te helpen voldoen aan de voorschriften voor gegevensbescherming.

Informatiebeveiliging

Hackers proberen kwetsbaarheden in informatiebeveiliging uit te buiten en via verschillende manieren jouw organisatie of bedrijf binnen te komen, zo ook via apparatuur zoals printers, kopieermachines en all-in-one printers. 

Hoewel gegevensbeveiliging in de meeste organisaties hoog op de agenda staat, worden printers vaak over het hoofd gezien. Ze vormen mogelijk een zwakke plek in je organisatie als er niet wordt nagedacht over documentbeveiliging, afdrukbeveiliging, apparaatbeveiliging en netwerkbeveiliging. In recent onderzoek van Sharp bevestigde 21% van de kantoormedewerkers dat ze geen beveiligingsprocessen hebben voor printers en kopieermachines*. Deze apparaten zijn een belangrijk doelwit voor hackers, omdat ze een toegangspoort tot jouw bedrijf vormen en toegang bieden tot gevoelige informatie. Dus beveiliging van je printers is weldegelijk belangrijk.


* “Simple Printer Security for Small Business”, 2019, Sharp

Two colleagues walking through office-printer-Product

Sharp en Bitdefender

Ontdek hoe Bitdefender kan helpen om jouw data te beveiligen

Wat is Bitdefender?

Hackers zijn altijd op zoek naar manieren om bij gegevens van anderen te komen. Hierbij veranderen ze voortdurend van tactiek om door de verschillende soorten beveiliging te breken. Dit maakt bedrijven vatbaar voor malware-incidenten, datalekken en bedrijfsstoringen. Bitdefender is een bekroonde anti-malware-engine die gebruikers helpt om zich tegen deze cyberbedreigingen te beschermen. Het maakt gebruik van verschillende technologieën en detectiemethoden om nauwkeurigheid te garanderen. Het vormt een aanvulling op de standaard beveiligingsfuncties van de printer en beschermt deze tegen bekende en onbekende malwarebedreigingen, zoals

 • Virussen
 • Trojans (Trojaans paard)
 • Computerworm
 • Ransomware
 • Spyware
 • Aanhoudende bedreigingen

De detectielogica van Bitdefender biedt te allen tijde optimale prestaties.

Security-Bitdefender logo and awards

Hoe werkt het?

Bitdefender is opgenomen in de firmware van onze printers. Het maakt gebruik van de algoritmen van de machine en de door Sharp gepatenteerde technologieën om malware te detecteren. De machines worden geprogrammeerd om standaard elke dag te scannen op virussen.

Bitdefender voert ook realtime scans uit wanneer gegevens worden verzonden of ontvangen, zoals tijdens een afdrukopdracht vanuit de cloud, het bijwerken van een toepassing of het uitvoeren van een firmware-update. Het is ook mogelijk om een virusscan handmatig uit te voeren via het bedieningspaneel. Alle gerelateerde activiteiten worden vastgelegd in het logboek van de printer. De virusscaninformatie is te vinden onder ‘systeeminformatie’ op het configuratiescherm. Urgente waarschuwingen worden weergegeven middels een notificatie.

Bitdefender wordt geactiveerd via de optionele BP-VD10 Virus Detection Kit. Meer weten over hoe jouw bedrijf zich kan beschermen tegen malwarebedreigingen? Ontdek onze IT Services.

Bitdefender voor de printer

Ondersteunde modellen

De Bitdefender is beschikbaar op de volgende A3 kleuren- en zwart-wit kopieerapparaten:

A3 kleuren kopieerapparaten

 • BP-70C65, BP-70C55, BP-70C45, BP-70C36, BP-70C31
 • BP-60C45, BP-60C36, BP-60C31
 • BP-50C65, BP-50C55, BP-50C45, BP-50C36, BP-50C31, BP-50C26
 • BP-55C26

A3 zwart-wit kopieerapparaten

 • BP-70M90, BP-70M75
 • BP-70M65, BP-70M55, BP-70M45, BP-70M36, BP-70M31
 • BP-50M65. BP-50M55, BP-50M45, BP-50M36, BP-50M31, BP-50M26

Meer weten over hoe jouw bedrijf zich kan beschermen tegen malwarebedreigingen? Ontdek onze IT Services.

Two people talking and scanning using the CR5

Bescherm je gegevens

Informatiebeveiliging is echter pas volledig effectief als het jouw systemen en waardevolle informatie beschermt tegen alle vormen van ongeoorloofde toegang:

 • Fysieke bedreigingen: Alle fysieke acties en gebeurtenissen die kunnen leiden tot ernstig verlies of schade aan informatie of systemen, of het nu gaat om interne bedreigingen (zoals een instabiele stroomvoorziening), externe bedreigingen (zoals een blikseminslag), of menselijke bedreigingen (zoals acties van een ontevreden werknemer)
 • Netwerkbedreigingen: Elke activiteit die ongeoorloofde toegang tot jouw netwerk mogelijk maakt, meestal om toegang te krijgen tot gegevens of deze in gevaar te brengen zoals virussen en malware, of om vertrouwelijke informatie te stelen zoals phishingcampagnes, of om toegang tot jouw systemen te voorkomen via DoS-aanvallen (Denial-of-Service) of ransomware.
 • Wettelijke verantwoordelijkheden: De bescherming van alle gevoelige- en persoonsgegevens die een bedrijf bewaart, waar die ook worden bewaard, zoals personeelsdossiers, klantinformatie en accountgegevens, zoals vereist door wetgeving zoals de AVG.
Man-pressing-lock-icon-on screen

Hoe kan Sharp hierbij helpen?

Als gevoelige of bedrijfskritieke informatie gestolen wordt of kwijtraakt kan dit onherstelbare operationele en financiëlegevolgen hebben. Daarom zijn de printers en kopieerapparaten van Sharp voorzien van verschillende standaard beveiligingsfuncties.

Op maat gemaakte printerprofilering

Slimme beveiligingsservice

Het omvat een Smart Security Service: Een op maat gemaakte profileringsservice die is ontworpen om gegevensbedreigingen voor jouw printers en kopieermachines te beoordelen.

Onze beveiligingsexperts stellen een unieke beveiligingsconfiguratie samen die is afgestemd op jouw organisatie. Vervolgens zorgen we dat al je Sharp printers en -kopieerapparaten zo eenvoudig en veilig mogelijk worden geconfigureerd, geleverd, geïnstalleerd en geïntegreerd. Als onderdeel van onze innovatieve Managed Print Services beheren we ook jouw volledige printomgeving. We controleren je printerpark 24/7 met behulp van een toonaangevend SIEM-systeem (Security Information and Event Management). Hiermee kunnen we onmiddellijk alle pogingen tot ongeoorloofde toegang, systeemwijzigingen of andere beveiligingswaarschuwingen opsporen en tegengaan.

Dankzij onze krachtige beveiliging heb je ook vanaf jouw eigen mobiele apparaten veilige toegang tot Sharp printers en kopieerapparaten. Je kunt dus probleemloos afdrukken, eenvoudig scannen en naadloos informatie delen, waar je ook bent.

Person working

Fundamentele beveiligingspraktijken

Beveiligingsfuncties op het apparaat

De printers en kopieerapparaten van Sharp zijn voorzien van verschillende standaard beveiligingsfuncties. Deze zijn ontworpen om je te helpen bij het controleren en beheren van jouw beveiligingsbeleid. Ze beschermen jouw informatie en documenten tegen een groot aantal fysieke en cybersecuritybedreigingen. Dit zijn onder andere:

 • Gebruikersverificatie voordat je een apparaat kunt gebruiken.
 • Serverloze vrijgave van afdrukken, waarmee gebruikers taken veilig afdrukken en vrijgeven vanaf maximaal 5 andere apparaten op hetzelfde netwerk.
 • Automatische versleuteling van alle documenten die op het apparaat zijn opgeslagen of vanaf het apparaat zijn gemaild.
 • Zelfherstellende technologie om een apparaat veilig te herstellen in geval van een aanval.
 • Een knipperende led om je er na het scannen aan te herinneren om jouw documenten op te halen.
 • Whitelisting van toepassingen en firmware die met het apparaat communiceren.
 • SSL/TLS-certificaatvalidatie om te controleren of servers van derden die met jouw apparaat communiceren veilig zijn.
 • Functies voor een auditspoor en taaklogboeken voor een uitgebreide controle van alle gebruikersactiviteiten.
card-swipe-log-in-at-printer