Group of young happy work colleagues

Werkplek van de Toekomst

De behoeften van mensen bepalen de vorm en het doel van de technologie van morgen.

Inzicht in de behoeften van de werknemers van morgen

Bij Sharp denken we dat medewerkers het ware potentieel van elk bedrijf zijn. En hoe beter jouw medewerkers hun potentie kunnen inzetten, hoe succesvoller jouw bedrijf zal zijn. Sharp is van mening dat de behoeften van mensen afgestemd moet worden op de vorm en het doel van de toekomstige technologische mogelijkheden.

Sharp vroeg 6.000 kantoormedewerkers uit verschillende Europese landen over hun behoeften en verwachtingen ten aanzien van hun werkplek, het hybride werken en verwachtingen van de jongere generaties.

The Power of the People

De toekomst vormgeven

De Generatie Z en millennials zijn de volgende generatie medewerkers die de arbeidsmarkt de komende jaren vorm zullen geven. Hun loopbaanambities, hun houding ten opzichte van het werk en hun kennis van nieuwe technologieën zullen de cultuur en vormgeving van de werkplek  van de toekomst bepalen.

Bij Sharp hebben we eerder een aantal workshops en focusgroepen georganiseerd met jonge professionals die nieuw zijn op de arbeidsmarkt. Dit stelde ons in staat om uit de eerste hand hun visie op de "werkplek van de toekomst" te horen.

Voor deze inzichten hebben we meer dan 6.000 kantoormedewerkers, jong en oud, in kleine en middelgrote bedrijven (mkb's) in heel Europa ondervraagd om te begrijpen hoe de wereldwijde pandemie hun behoeften en prioriteiten ten aanzien van de werkplek van de toekomst heeft beïnvloed.

Het nieuwe onderzoeksrapport biedt een momentopname van onze bevindingen, deskundig commentaar van Viola K. Kraus, psycholoog op het gebied van de toekomst van werk, alsmede advies over waar rekening mee gehouden moet worden bij het kiezen van werkplekoplossingen ter ondersteuning van nieuwe manieren van werken.

Hoe kan Sharp helpen?

Onze reeks downloadbare middelen biedt een momentopname van onze bevindingen, helpt de standpunten van de volgende generatie werknemers te illustreren en biedt tips en advies van experts uit de sector.

Future of Work Report2

Laatste bevindingen

Veel Europeanen waren het afgelopen anderhalf jaar gedwongen om op afstand te werken. Nu veel bedrijven hun medewerkers de mogelijkheid bieden om permanent thuis te werken, blijkt de pandemie een katalysator te zijn geweest voor de invoering van technologie die collega's samenbrengt.

Future of Work Infographic

Infographic

Na meer dan anderhalf jaar werken op afstand onthult Sharp nieuwe inzichten in de post-pandemische houding van de kantoormedewerkers ten opzichte van de terugkeer naar kantoor. Nu de beperkingen in sommige landen versoepel worden, is te zien hoe de houding van medewerkers in Europa ten aanzien van de terugkeer naar kantoor verschilt. Ook zien we welke factoren hen ervan zouden weerhouden of juist zouden helpen terug te keren.

Future of Work Report1

Ons eerste rapport

Mensen zijn het ware potentieel van elk bedrijf. En hoe beter jouw medewerkers hun potentie kunnen inzetten, hoe succesvoller jouw bedrijf zal zijn. Sharp vroeg een groep jonge professionals wat hun behoeften en verwachtingen zijn ten aanzien van werken in de toekomst.

Download ons rapport

Het werkplek van de toekomst rapport: Laatste bevindingen

2021

De werkplek van de toekomst: Infographic

2021

Het werkplek van de toekomst rapport: Ons eerste rapport

2019