Close up of a hand on a laptop mouse pad

Cyber Essentials

Het Cyber Essentials schema is een door de industrie ondersteunde criteria die een reeks universele cyberbeveiligingsnormen bevatten.

Cyber Essentials

Technologie is een fundamenteel onderdeel van het moderne leven. Het helpt ons sneller en efficiënter te werken. Naarmate de apparaten die we gebruiken geavanceerder worden, nemen ook de bedreigingen toe. Cybercriminelen maken misbruik van zwakke punten en beveiligingsproblemen om toegang te krijgen tot wachtwoorden, vertrouwelijke informatie en geld.

Er zijn tal van maatregelen die organisaties kunnen nemen om ervoor te zorgen dat hun gegevens worden beveiligd tegen interne en externe bedreigingen. Het Cyber Essentials schema is er een van.

Lady holding a mug during an informal meeting

Wat is het Cyber Essentials schema?

Het Cyber Essentials schema is een door de industrie ondersteunde reeks richtlijnen voor gegevensbeveiliging. Het beschrijft de basiscontroles die organisaties moeten hebben om zichzelf, hun werknemers en hun gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en diefstal.

Het schema biedt twee certificeringen, elk met zijn eigen set criteria en voordelen: Cyber Essentials Accreditation en Cyber Essentials Plus.

Man working on his laptop

Accreditatie voor Cyber Essentials

Er moet een diepgaande vragenlijst worden ingevuld om te beoordelen of jouw bedrijf aan elke beveiligingsstandaard heeft voldaan.

De voordelen:

  • Een basiscertificering voor cybersecurity stelt jouw klanten en partners gerust dat jij cybesecurity serieus neemt.
  • Je wordt vermeld in een lijst van organisaties die de accreditatie hebben gekregen.
  • Door aan te tonen dat je over de juiste cyberbeveiligingstraining en -maatregelen beschikt, trek je nieuwe klanten aan.
Three people having a team meeting

Cyber Essentials Plus

De Cyber Essentials Plus-certificering is een uitbreiding van het hierboven beschreven basisschema. Een vertegenwoordiger zal jouw pand bezoeken en een grondige beoordeling van jouw IT systemen uitvoeren.

Accreditatieprocedure:

  • De beoordelaar controleert of schadelijke bestanden jouw organisatie kunnen binnenkomen via webverkeer of e-mail.
  • Ze beoordelen hoe effectief jouw antivirus- en antimalware-beveiligingsmaatregelen zijn.
  • Ze analyseren hoe jouw IT middelen met elkaar zijn verbonden, om te zien hoe waarschijnlijk het is dat jouw organisatie in gevaar komt.
Friendly IT helpdesk support

Waarom zou je jouw bedrijf Cyber Essentials laten certificeren?

  • Om een grondig inzicht te krijgen in de cyberbeveiligingsoperatie van jouw organisatie.
  • Om klanten gerust te stellen dat je proactief werkt om jouw IT middelen te beveiligen tegen een cyberaanval.
  • Om samen te werken met organisaties die aan dezelfde cybersecurity voorwaarden voldoen als jouw organisatie.
IT Services by Sharp

Hoe kan Sharp helpen?

Bij Sharp streven we er voortdurend naar om jouw organisatie en gegevens te beschermen tegen de steeds groter wordende dreiging van cybercriminelen. Dit doen we door jouw systemen zo veilig mogelijk te houden.

Naast onze IT divisie – Sharp IT – hebben we tijd en geld geïnvesteerd in innovatie en operationele efficiëntie. Daarom zijn we altijd beschikbaar om te helpen met IT support.

We begeleiden je door het accreditatieproces door gebruik te maken van onze IT expertise. We erkennen de cybersecurity bedreigingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd. We weten hoe we ervoor kunnen zorgen dat een IT operatie veilig is en we begrijpen de stappen die nodig zijn om Cyber Essentials-gecertificeerd te worden.

A man sat at a desk looking at the camera

Andere cybersecuritymaatregelen

Het Cyber Essentials schema is slechts één manier om jouw bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit. Hier zijn andere veelvoorkomende tegenmaatregelen voor cybersecurity:

person typing on computer

Firewall Protection

We installeren software op jouw computers en servers om verdacht gedrag te signaleren. Alle waarschuwingen worden gecontroleerd door een toegewijd team van technici. Verdacht gedrag wordt onmiddellijk aangepakt en firmware-updates worden automatisch uitgevoerd.
 

man working at computer

Total Endpoint Security

Flexibel werken is inmiddels de norm voor veel organisaties. Medewerkers werken thuis of in openbare ruimtes vanaf verschillende netwerken en apparaten. Cybersecurity moet op al jouw IT van toepassing zijn, niet alleen die op het hoofdkantoor. Met onze Total Endpoint Security en Compliance service ben je ervan verzekerd dat jouw apparaten 24/7 worden bewaakt en beveiligd, waar jouw teams ze ook gebruiken.

Closeup shot of hands typing on a laptop

Email security voor Microsoft 365

E-mail security voor Microsoft 365 van Sharp IT detecteert bedreigingen die andere e-mailbeveiligingsproviders niet kunnen detecteren dankzij de integratie met Exchange Online. Hiermee detecteren we interne en externe aanvallen. De kunstmatige intelligentie detecteert malware die zich verbergt in e-mails die van en naar jouw bedrijf worden verzonden voordat ze een probleem worden.

Awards en accreditaties

Cyber Essentials

Cyber Essentials Plus