Male teacher in a library

Real World Security

Welkom bij Sharp’s Real World Security Hub. Wil jij betere inzichten krijgen op het gebied van cyberbeveiliging én weten hoe je beschermd blijft? Op deze pagina vind je nuttige informatie die bijdraagt aan de veiligheid van jouw organisatie.

Bewustzijn over beveiliging

Bijna alle bedrijven werken digitaal. Werkprocessen en -flows worden online ingericht en we communiceren met elkaar via online kanalen. We delen bestanden, e-mailen elkaar, vergaderen online en volgen online lessen. Met deze online verbondenheid, komt ook het gevaar dat we steeds kwetsbaarder worden voor een groeiende dreiging: cyberaanvallen. 

Aanvallen komen steeds vaker voor en kunnen de bedrijfsvoering ernstig belemmeren, ongeacht het type mkb. Of je nu gebouwen bouwt of op kantoor werkt, er zijn risico’s die ernstige gevolgen kunnen hebben.

Op basis van inzichten van mkb’s uit heel Europa hebben we een rapport gecreëerd om je te helpen de beveiligingsrisico’s te begrijpen en manieren te vinden om beschermd te blijven.

Man met scribbles

Artikel

Heb je vertrouwen in jouw beveiliging?

Het gevoel dat je klaar bent voor risico's is niet hetzelfde als beschermd zijn tegen risico's. Uit ons onderzoek is gebleken dat kleine en middelgrote bedrijven die zich goed voorbereid voelen op cyberbedreigingen, geen vertrouwen hebben in hun verdediging. Lees in ons artikel meer over de keuzes die jij kan maken om voorbereid te zijn op risico's en voor tips over hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen.

Zorgen over beveiliging

Infographic

Risico's uit de praktijk: een overzicht

Met elke nieuwe innovatie, app of geavanceerde apparatuur wordt jouw beveiligingslandschap steeds gecompliceerder. Terwijl cyberaanvallen toenemen, wordt de impact ervan ook steeds duidelijker, vooral voor mkb's. Maar de echte impact merk je pas wanneer het ergste is gebeurd. Download de infographic om een overzicht te krijgen van welke veiligheidsrisico's mkb's lopen.

29% getroffen door computervirus

Bescherm jezelf en jouw IT

De resultaten van dit onderzoek hebben ook invloed op de inrichting van de IT infrastructuur. Dit onderzoeksrapport helpt je om te begrijpen hoe IT-investeringen en -plannen de afgelopen twee jaar zijn veranderd en wat in 2023 prioriteit krijgt op gebied van IT bij mkb's en het helpt je om de beveiligingsrisico’s te begrijpen en manieren te vinden om beschermd te blijven.

Download het onderzoeksrapport

Belangrijkste bevindingen uit ons onderzoek

67%

heeft nog geen multi-factor authenticatie geïmplementeerd

54%

heeft geen sterk wachtwoordbeleid

62%

heeft de beveiligingstraining niet uitgebreid sinds de overstap naar een hybride werkmodel

35%

geeft toe slachtoffer te zijn geweest van phishing, malware en gegevensverlies.

35%

maakt zich meer zorgen over een inbreuk op de IT-beveiliging dan 12 maanden geleden

41%

heeft geen IT-beveiligingsmaatregelen getroffen voor printers

Gerelateerd nieuws

IT Services

Typing on keyboard with security shield

De zorgen over cyberdreigingen onder Europese mkb's nemen toe. Dit komt door het feit dat bij ruim een derde van de mkb's het afgelopen jaar digitale inbreuken hebben plaatsgevonden.

Tegen een uitdagende economische achtergrond is de bezorgdheid over cyberdreigingen onder het Europese midden- en klein bedrijf het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen. Dit komt mede omdat zij rekening houden met de impact op het merk, de reputatie en de omzet.