Laserprinters

Hoe werken laserprinters?

Elke werkplek heeft een kantoorprinter nodig. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige printoplossing, is een laserprinter of multifunctionele laserprinter een goede keuze voor jou.

Laserprinters gebruiken een laser om een beeld elektrostatisch op te laden op een rol in de printer. Deze lading trekt dan de tonerdeeltjes aan die vervolgens met behulp van hitte op het papier worden gesmolten om de uiteindelijke afdruk te maken. Het resultaat is heldere tekst en levendige beelden, of je nu een A4 kleurenprinter of een A3 zwart-wit kopieerapparaat gebruikt.

Laserprintertechnologie is de standaard geworden voor de meeste modellen, niet alleen voor desktopprinters, maar ook voor laserprinters en laserprinters met kopieermachine. Laserprinters werken met toner in plaats van inkt. Met CMYK (cyaan, magenta, geel en diepzwart) kunnen laserprinters zowel zwart-wit als kleurafdrukken creëren. Ze worden gebruikt in kleurenlaserprinters of andere laserapparaten die kleurendocumenten produceren. Een zwart-wit printer voor A3 of A4 heeft slechts één toner: zwart.

BP-70M65 product image

Hoe kies je de beste laserprinter?

Lasertechnologie wordt gebruikt in een groot aantal vormen en maten, zoals een A3 kleurenprinter, een productieprinter, een all-in-one printer of vrijwel alles daartussenin. Dat betekent dat je hoe dan ook profiteert van hoogwaardige afdrukken.

Draadloze multifunctionele laserprinters zijn een uitstekende optie waarmee je snel en eenvoudig kunt afdrukken vanaf elke telefoon of laptop die is aangesloten op het wifinetwerk.

Product-Printer-MX-8081_FN22

Veiliger afdrukken

Jouw bedrijfsgegevens zijn kostbaar. Daarom bieden de beste all-in-one printers geavanceerde beveiligingsfuncties om jouw printer en de gegevens erop te beschermen.

Wist je dat een onbeveiligd apparaat gehackt kan worden? Moderne all-in-one printers zijn een soort computers: ze hebben een processor, geheugen en opslag. De opslag van de printer kan de gegevens van al jouw afdrukken, scans en kopieën bevatten. Hackers kunnen echter inbreuk maken op deze opslag.

Daarom bevatten de beste apparaten meerdere beveiligingsmaatregelen om jouw gevoelige gegevens te beschermen. Kies functies die alle opgeslagen gegevens versleutelen, alleen toegang verlenen tot toepassingen en firmware die op goedgekeurde whitelists staan en back-ups van de instellingen maken om herstel te ondersteunen in geval van een aanval.

Man-pressing-lock-icon-on screen

Slim beheer voor een slimme oplossing

Voor een beter inzicht en betere controle over jouw printerpark van laserprinters, is Print Management Software precies wat je nodig hebt.


Met deze software verleen je printertoegang aan specifieke teams en personen. Zo geef je bepaalde afdelingen bijvoorbeeld toegang tot afdrukken in kleur. Dit helpt bij het verbeteren van documentbeheer, kostenbesparing, veilige opslag van documenten en meer.

Office workers working at desk and an informal meeting