Interactieve Schermen

Wat zijn interactieve schermen?

Je kent interactieve schermen misschien als touchscreens en waarschijnlijk heb je ze weleens gebruikt.

Ongeacht het apparaat en de afmeting, van telefoons, tablets en laptops tot grote presentatieborden: interactieve schermen zijn eigenlijk computers waarmee je samenwerkt en communiceert. Met behulp van geavanceerde oplossingen voor interactieve schermen in combinatie met AV-software en -accessoires, hoef je alleen je vingertoppen of een pen te gebruiken om te scrollen, te winkelen, aantekeningen te maken en te schetsen.

Meeting with Sharp Touch Viewing on display-Audio Visual-Lifestyle

Hoe verschillen ze van schermen voor Digital Signage?

De videowalls, menuborden, presentatie- en informatieschermen die voor statische berichten en geautomatiseerde content worden gebruikt, hoeven niet interactief te zijn. Daardoor kunnen ze veel groter zijn. Dergelijke schermen worden gebruikt in theaters, bioscopen, winkels en stadscentra.

Interactieve displays en schermen vereisen technologie om resultaten te leveren. Ze zijn ontworpen om presentaties en klantenondersteuning, zoals kaarten, bewegwijzering, marketing en nieuwsberichten te ondersteunen.

Large digital signage in boutique store-Audio Visual-Lifestyle

Technologie gebouwd voor zowel het klaslokaal als de vergaderruimte

Studenten zijn digitaal vaardiger dan ooit. Nu de meeste jongeren volledig thuis zijn in de digitale wereld, profiteren scholen en onderwijsinstellingen enorm van de snelheid en intelligentie die interactieve schermen leveren voor zowel docenten als studenten.

Voor mensen met extra behoeften bieden de interactieve schermen een zeer responsief touchscreen dat gemakkelijker te gebruiken is dan een muis. Met deze schermen heb je toegang tot technologie die eerder niet beschikbaar was, wat de betrokkenheid, het leren en ook het spelen ten goede komt.

High school students in classroom with display-Audiovisual-Lifestyle

Capacitive Touch (P-CAP)

De geprojecteerde capacitieve aanraaktechnologie (P-CAP) wordt beschouwd als de beste technologie die ondersteuning biedt voor meerdere gebruikers. Deze technologie ondersteunt maximaal 30 aanrakingen tegelijk op het display met een ongelooflijk soepele respons en minimale vertraging. Anderzijds bieden infrarood (IR) touchscreens, 20 aanrakingen tegelijk. Dit is een vertrouwde en goedkopere optie die toch een soepele, intuïtieve en responsieve touchscreen-ervaring op schermen biedt.

Multi-touch technologie maakt het mogelijk voor het interactieve oppervlak om meer dan één contactpunt tegelijkertijd te herkennen. Daardoor zijn gebaren zoals zoomen en draaien mogelijk, evenals de mogelijkheid om met meerdere gebruikers tegelijk het scherm te gebruiken. Interactieve schermen voor bedrijven zijn perfect voor het geven van presentaties en om indruk te maken tijdens belangrijke vergaderingen met klanten. Ze zijn snel en geven een moderne draai aan de traditionele vergadering. Je hoeft niet langer te wachten op de volgende dia of naar een pen te zoeken.

Er zijn verschillende softwarepakketten beschikbaar voor bedrijven en onderwijs, waarmee je met stijl en gemak samenwerkt en jouw boodschap overbrengt.

Interactief en boeiend

Uit onderzoek blijkt dat interactieve content het wint van statische schermen in de race om betrokkenheid.

Interactieve schermen zijn de ideale oplossing voor ervaringsgerichte campagnes waarmee je jouw klanten rechtstreeks bereikt en stimuleert om sneller met jouw merk in contact te komen en je een blijvende indruk achterlaat.

Oplossingen voor interactieve schermen helpen je om jezelf te onderscheiden van de concurrentie, met de inzet van merkeigen interactieve kaarten tot proefsessies in de winkel en marktonderzoek in het veld.

Meeting four people discussing with printer and tablet-Audio Visual-Lifestyle

Aspecten om rekening mee te houden

  • Grootte - Wat wil je weergeven en waar? Van compacte 43-inch schermen voor individueel gebruik en schermen voor samenwerking tot 86-inch: er is altijd een formaat dat bij jou past.
  • Connectiviteit - Door ervoor te zorgen dat jouw connectiviteit voldoet aan de normen, voorkom je dat tijdens de vergadering opeens de gevreesde buffer opduikt. Met een goede aansluiting op jouw systemen ben je klaar om te presenteren en samen te werken, of je nu draadloos werkt of een kabel gebruikt.
  • Geluid en helderheid - Grotere helderheid heeft een positief effect op de zichtbaarheid van het scherm, maar houd hiervoor ook rekening met de locatie van het scherm en van jouw beoogde publiek, vooral in scholen en instellingen voor speciaal onderwijs.
  • Software - Er zijn veel verschillende softwarepakketten voor specifieke behoeften, zodat je het beste uit jouw scherm haalt. Of je nu rechtstreeks met een pen in documenten op het scherm schrijft of gebruik maakt van presentatiesoftware; je kiest uit systemen ter ondersteuning van jouw gebruikers.
  • Single-touch versus multi-touch - De manier waarop je jouw scherm wil gebruiken bepaalt of de functionaliteit van single-touch of multi-touch het beste voor jou is. Inzoomen is een alledaags voorbeeld van multi-touch. Single-touch is een eenvoudigere manier om informatie weer te geven en gegevens te verzamelen. Een deskundige kan bij je aankoop samen met jou de diverse opties doornemen.

Maak indruk en ga interactief aan de slag met Sharp. Bekijk onze AV-apparatuur en AV software en -accessoires om het interactieve display voor jou te vinden. 

Sharp display showing different sizes-Audio Visual-Lifestyle