Windows Collaboration Display

Rotterdam Rail Feeding (RRF) vervangt oude beamers door moderne displays

Toen spoorwegbedrijf Rotterdam Rail Feeding (RRF) zijn traditionele projectie-apparatuur wilde vervangen vanwege veroudering en steeds slechtere beeldkwaliteit, koos het na een oriëntatie voor de Windows collaboration displays van Sharp. Inmiddels maken de medewerkers van RRF gebruik van drie displays, waarbij vooral het gebruiksgemak en optimaal beeld eruit springen. 

Rotterdam Rail Feeding

"Net als tal van andere bedrijven maakten we voorheen gebruik van een beamer als we een interne of externe presentatie hielden", zegt Malik Kermo, Manager Customer Service bij het Rotterdamse spoorwegbedrijf. 

Vervaning bestaande apparatuur
Toen de bestaande apparatuur aan vervanging toe was, startte Kermo samen met de IT-afdeling een zoektocht naar een alternatief. “We wilden de oude schermen niet alleen vervangen, het was voor ons de eerste stap naar verdere modernisering op ons kantoor. Daarbij zochten we vooral naar gebruiksgemak. We kennen allemaal het geknoei met kabels en instellingen dat hoort bij de traditionele beamer. Voordat je kunt starten, ben je al veel tijd kwijt. Dat wilden we niet meer. We wilden een systeem dat snel en gemakkelijk in gebruik te nemen is door iedereen binnen ons bedrijf . Ook bieden  beamers niet altijd de kwaliteit die je zou willen. Dat komt bij een presentatie aan klanten niet altijd voldoende professioneel over. Daarom was ook optimale beeldkwaliteit van belang.”

“Met de Windows collaboration display van Sharp zagen we hoe gemakkelijk het is om het 4K 70" interactieve display draadloos of via USB-C te koppelen aan een laptop of pc. Met de USB-C kabel worden direct de geïntegreerde 4K camera, microfoon en soundbar van het display aangestuurd geheel volgens de specificaties van Microsoft, wat hybride vergaderen erg makkelijk maakt.”

Internationale organisatie

RRF is een rail service provider (spoorwegmaatschappij) gespecialiseerd in hoogwaardige korte lijndiensten voor goederenvervoer. Het bedrijf beschikt over een vloot van eigen locomotieven en biedt spoorvervoer in de haven van Rotterdam en op de belangrijkste verbindingen naar het achterland richting de Duitse en Belgische grens.. RRF maakt deel uit van het Amerikaanse Genesee & Wyoming, dat wereldwijd meer dan 120 goederenspoorwegen exploiteert. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.000 werknemers en meer dan 2.500 klanten.

De displays hebben hun beloften volledig waargemaakt
RRF installeerde in totaal drie van deze schermen: één in de boardroom voor interne en externe presentaties, één op de operationele afdeling waar medewerkers gemakkelijker even een scherm kunnen delen en één in het opleidingslokaal, waar medewerkers regelmatig (bij)scholing krijgen.

Volgens Kermo hebben de displays hun beloften volledig waargemaakt. “Onze ervaring leert dat het nu niet meer is de knop om en gaan. Je zet het scherm en je laptop aan, maakt draadloos verbinding en je kunt meteen je scherm delen. Dat is ideaal. Bij belangrijke vergaderingen met onze collega’s en partners in Duitsland en Amerika, maar ook om even een Teams-meeting met een collega thuis te starten of om hier op kantoor even snel samen te werken aan een document of presentatie. Het mooie is dat zeker weet dat de apparatuur met één druk op de knop werkt. Je hoeft daardoor bij bijvoorbeeld een training niet meer al vroeg in het opleidingslokaal te gaan kijken of alles werkt. Je weet dat het goed gaat. En daar zijn we blij mee. ”