Busy IT Office

Endpoint Security

Sharp Endpoint Security beveiligt jouw bedrijfsgegevens door apparaten van gebruikers te beschermen wanneer ze gebruik maken van jouw bedrijfsnetwerk.

Endpoint Security

Opvallende datalekken die door tech-giganten als Virgin Media en Facebook zijn ervaren tonen aan dat cybercriminaliteit elk bedrijf kan overkomen. Het maakt niet uit hoe groot je beveiligingsbudget is, de meeste aanvallen vinden plaats door een gebrek aan training en menselijke fouten.

Nu we veelal hybride werken worden bedrijven aangespoord om prioriteit te geven aan apparaatbeveiliging in hun jaarlijkse IT-plannen.

Closeup shot of hands typing on a laptop

Wat is een endpoint?

Een endpoint is elk apparaat dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot of te communiceren met jouw netwerk. Veelvoorkomende typen endpoints zijn:

 • Laptops
 • PC's en Macs
 • Smartphones
 • Printerapparaten die gegevens opslaan
 • Servers
 • Virtuele omgevingen
 • IoT-apparaten (Internet-of-Things)
A man sat at a desk looking at the camera

Waarom is endpoint security zo belangrijk?

Cyberdreigingen nemen jaarlijks toe. Van phishing e-mails tot opdringerige malware; criminelen maken misbruik van externe werkomgevingen en nietsvermoedende medewerkers. Vaak denkt men dat alleen grote ondernemingen hierdoor worden geraakt, maar ook kleine en middelgrote organisaties lopen het risico om gehackt te worden. Hier zijn de gevolgen van bedrijfsuitval, boetes of reputatieschade aanzienlijk erger omdat dit vaak direct van invloed is op de inkomsten van een organisatie.

Er zijn twee belangrijke redenen om prioriteit te geven aan endpoint security en fysieke apparaten:

 • Bedrijven willen dat mensen slimmer en sneller werken om hun productiviteit te verhogen. Dit heeft geleid tot een exponentiële toename van het BYOD-beleid (Bring Your Own Device) op de werkplek - elk met hun eigen beschermingsniveaus. Daarom is het belangrijk dat de Endpoint Security goed geregeld is.
   
 • Een ongekende toename van het aantal mensen dat thuis, op afstand in cafés of hotels of onderweg werkt, betekent dat mensen op het netwerk inloggen vanuit verschillende Wi-Fi-verbindingen. Zonder het voordeel van on-premise endpoint-oplossingen (zoals routers en firewalls), is werken op afstand minder veilig dan in een gecentraliseerde werkomgeving.
Man working on his laptop

De Endpoint Security Service van Sharp

Met onze Endpoint Security Service worden jouw apparaten 24/7 beschermd en bewaakt met bekroonde IT Services. Schadelijke activiteiten worden gedetecteerd voordat het geactiveerd kan worden. Zo kun je erop vertrouwen dat jouw endpoints worden bewaakt en beveiligd waar jouw teams ook werken.

 • Bedreigingsdetectie en -oplossing - Onze EDR-oplossing (Endpoint Detection and Response) gebruikt AI om endpoint- en netwerkactiviteit te bewaken. Het beoordeelt gebruikersgedrag en registreert alle activiteiten voor toekomstige analyse en rapportage. Onze EDR-beveiligingsservice biedt netwerk- en apparaatbeheer, zodat je het gebruik van verwisselbare opslagapparaten (bijv. USB-sticks) en vooraf gedefinieerde apps kunt beperken.
   
 • Security Operations Centers (SOC) - Beveiligingsmonitoring vereist menselijke tussenkomst om geïdentificeerde bedreigingen te analyseren. Ons Security Operations Center (SOC) onderzoekt 24/7 jouw endpoint alerts. Kwaadaardig gedrag wordt gestopt en in quarantaine geplaatst om de rest van je netwerk te beschermen. De SOC zal de juiste actie ondernemen.
   
 • Bedreigingsdekking - Met behulp van de nieuwste gedrags- en AI-technologie wordt verdachte activiteit in realtime opgepikt. Het maakt niet uit waar jouw personeel werkt - op kantoor, thuis, op de luchthaven of in een café - jouw gegevens zijn beschermd.
Man and woman providing remote IT Support

Endpoint Security - termen uitgelegd

Endpoint Detect & Response EDR versus antivirus. Wat is het verschil?
Traditionele antivirusoplossingen werken op het uitgangspunt van scannen, detecteren en verwijderen. EDR gaat nog een stap verder door gegevens op endpoints te volgen, te monitoren en te analyseren om een meer geavanceerde reeks tegenmaatregelen te bieden.

Wat is een SOC?
Het SOC (Security Operations Centre) is een team van informatiebeveiligingsspecialisten die verantwoordelijk zijn voor het monitoren en analyseren van beveiligingsinformatie.

Wat is een zero-day-aanval?
Een zero-day-aanval is een onbekende beveiligingskwetsbaarheid die cybercriminelen misbruiken om toegang te krijgen tot systemen en gegevens. Dergelijke aanvallen worden niet alleen door antivirusprogramma’s opgepikt, maar vereisen meestal gespecialiseerde preventieve maatregelen.

Close up of hands typing on a keyboard

Andere cyberbeveiligingsdiensten

Sharp Endpoint Security is slechts één manier om je te beschermen tegen cybercriminaliteit. Wij adviseren altijd om meerdere vormen van beveiliging toe te passen in jouw bedrijfsprocessen. Hier zijn enkele aanvullende diensten om rekening mee te houden:

person typing on computer

Firewall Protection

We installeren software op al jouw pc's, laptops en servers om verdacht gedrag te signaleren. Alle waarschuwingen worden gecontroleerd door een toegewijd lokaal team van technici. Verdacht gedrag wordt onmiddellijk aangepakt en firmware-updates worden automatisch uitgevoerd.

Hands typing on a laptop

Email Security

Email Security voor Microsoft 365 van Sharp IT detecteert bedreigingen die andere e-mailbeveiligingsproviders niet kunnen detecteren dankzij de integratie met Exchange Online. Hiermee detecteren we interne en externe aanvallen. De kunstmatige intelligentie detecteert malware die zich verbergt in e-mails die van en naar jouw bedrijf worden verzonden voordat ze een probleem worden.

Close up of hands typing on a keyboard

Cyber Essentials

Het Cyber Essentials schema is ontwikkeld als universele IT- en technologiebeveiligingsnorm. Wij kunnen jouw bedrijf helpen bij het behalen van de basis (Cyber Essentials) en geavanceerde (Cyber Essentials Plus) certificeringen.