People in a meeting
Three people in meeting-Audio Visual-Lifestyle-Banner, Sharp

Meer informatie over AV-apparatuur

Innovatieve en krachtige AV-technologie die essentieel is voor het dagelijks leven.

Wat is audiovisuele apparatuur?

Audiovisuele apparatuur, of AV-apparatuur, is de combinatie van beeld en geluid in technische systemen. Van videovergaderingen tot de borden met de aankomst- en vertrektijden, het wordt allemaal met AV-apparatuur tot leven gebracht. In het digitale tijdperk vereist de wereld deze toepassingen, nu meer dan ooit.

Waarom is AV essentieel?

AV-apparatuur is cruciaal voor effectieve communicatie en samenwerking. Het is te vinden in allerlei gebouwen, van scholen en ziekenhuizen tot kleine ondernemingen, winkelcentra en grote bedrijven.

Dankzij interactieve audiovisuele apparatuur is het makkelijker om in direct content met elkaar te komen. AV-apparatuur stelt de gebruikers in staat om op een nieuwe manier samen te werken en elkaar te ontmoeten, met behulp van verbeterde videovergaderingen, interactieve schermen, touchscreens en whiteboards.

En niet alleen bedrijven profiteren hiervan. Ziekenhuizen en medische centra laten via informatieschermen een weergave zien van actuele informatie, beschikbaarheid van bedden en wachttijden. Voor scholen en onderwijsinstellingen wordt het lesgeven gemakkelijker dankzij interactieve functies zoals educatief gamen met touchscreen-tablets.

Annotating on display in meeting-Audio Visual-Lifestyle, Sharp

Nuttige communicatie met een grote impact

Je vindt alledaagse AV-toepassingen in:

 • Ontvangst- en wachtruimtes
 • Vervoersknooppunten
 • Winkelcentra en -ruimtes 
 • Ontwerpstudio's
 • Gezondheidszorg- en onderwijsinstellingen
 • Kantoorgebouwen
 • en meer – voor het leveren van informatie, bewijzering en berichten

Voor campagnes die de massa moeten bereiken met uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, is een videowall in een winkelgebied een ideale oplossing. Er bestaan verschillende opties voor deze videowalls, zo zijn er 24/7-schermen, UHD-, 4K- en zelfs 8K-schermen.

 

Airport with digital signage-Audio Visual-Lifestyle, Sharp

Welke AV-oplossingen heb je nodig?

Hoogwaardige AV-apparatuur ondersteunt meerdere opties en configuraties en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen om aan jouw behoeften en budget te voldoen. Van klein en compact tot indrukwekkende videowalls: er is altijd een geschikte oplossing voor jouw situatie.
Houd bij het kiezen van de beste audiovisuele oplossing rekening met het volgende:

 • Grootte - Wat wil je weergeven en waar? Tekst met veel gegevens is moeilijker te zien op een videowall en een prikkelende campagne verliest op een klein scherm zijn kracht.
 • Connectiviteit - Hoe wil je met het scherm verbinding maken? Heeft het display meerdere poorten en ingangen nodig? Draadloze verbinding of met kabels? Zo zorg je ervoor dat je de juiste instellingen hebt om jouw scherm aan te sluiten.
 • Touchscreens - Heeft jouw content het nodig? Krijg je er een beter rendement mee? Ga je het scherm als interactief whiteboard of als beeldscherm gebruiken?
 • Gebruiksuren - Heb je 24/7 gebruik nodig? In dat geval is meestal hoogwaardige AV van commerciële kwaliteit vereist om de belasting van de apparatuur te weerstaan.

Er is audiovisuele apparatuur voor elke behoefte en situatie, met verschillende assortimenten die voldoen aan de budgetten en vereisten van elk bedrijf. Bekijk onze AV-apparatuur en AV-software en accessoires om de perfecte oplossing voor jou te vinden.
 

People in reception looking at display-Audio Visual-Product