A woman looking at an 8K screen in a museum
A woman looking at an 8K screen in a museum

8K Technoloie

Als een beeld meer waard is dan duizend woorden, dan is 8K een hele roman. 8K-beeldschermen gaan veel verder dan HD en 4K. Ze leveren verbluffende beelden in hoge resolutie met ongeëvenaarde details voor een onvergetelijke indruk.

Wat is 8K?

8K is de toekomst van beeldschermen. 8K-schermen bieden haarscherpe beelden met 16 keer meer resolutie dan Full HD. 8K legt de lat hoger dan ooit voor AV-apparatuur. Het levert verbluffende helderheid en zorgt voor een meeslepende ervaring.

Uit een vergelijking van 4K tegenover 8K blijkt hoe indrukwekkend deze technologie is: 4K levert een resolutie van 3840 × 2160 pixels. Dat is een totaal van 8,29 miljoen pixels. 8K is 4 keer zo gedetailleerd met 7680 × 4320 pixels, een totaal van 33,18 miljoen pixels.

Doorbreek de grenzen van traditioneel kijken

8K-displays doorbreken de grenzen van traditionele schermen en displays, zodat kijkers genieten van een rijke, levensechte weergave. Bij 4K of Full HD zijn van dichtbij de individuele pixels te zien, wat afbreuk doet aan de algehele ervaring.

Dankzij de hoge pixeldichtheid van het 8K-scherm zijn de pixels zelfs van dichtbij vrijwel onzichtbaar. Met een 2,25 keer betere optimale kijkafstand creëer je onvergetelijke ervaringen in elke ruimte.

two people looking at screen

Leven in kleur

8K HDR levert superieure nauwkeurigheid voor levensechte resultaten en een dieper contrast tussen lichte en donkere tinten. Met 1,07 miljard kleuren is het zelfs mogelijk om tinten die niet in de natuur voorkomen te produceren.

8K geeft grijswaarden weer met vloeiende overgangen tussen tinten met een 10-bits kleurdiepte (4096 tinten). Met 120 frames per seconde is de beweging naadloos, waardoor de meest vloeiende weergaven mogelijk zijn in omgevingen waar snelheid belangrijk is, zoals handelsvloeren, CAD/CAM-studio’s en in de luchtvaart.

woman presenting

Een toegevoegde dimensie

Dankzij deze rijkdom aan beelden en kleurperceptie zien de 2D-beelden die je weergeeft er levensecht uit, waardoor er bijna een 3D-kijkervaring ontstaat. Het is niet alleen een scherm, maar ook een blik op de wereld die je creëert.

Woman in broadcast studio

8K Image Resolution

High Dynamic Range