Office workers working at desks
Office workers working at desks

Meer over printers

Met een assortiment van verschillende printermodellen tot opties voor laserprinters, kan het een uitdaging zijn om te beslissen welke printer het beste bij jouw organisatie past.

Wat zijn de beste printers voor het kantoor?

Er is veel te overwegen bij het kiezen van een printer. Het gaat niet alleen om wat je met jouw apparaat wilt doen, maar ook hoeveel ruimte je hebt en wat je ermee wilt creëren. Een klein bedrijf dat alleen facturen of documenten met veel tekst afdrukt, heeft wellicht genoeg aan een desktopprinter of een eenvoudige laserprinter. Daar is geen multifunctionele printer met volledige specificaties voor nodig.

All-in-one

Een ontwerpstudio of druk kantoor, met een hoog afdrukvolume en een grote verscheidenheid aan afdrukbehoeften, heeft meer baat bij kleuren-, all-in-one of multifunctionele printers. Multifunctionele printers zijn de perfecte keuze voor een drukke kantooromgeving waarin apparaten meer moeten kunnen doen.

Met multifunctionele printers kun je printen, kopiëren, scannen, faxen en meer. Ze kunnen zelfs worden geconfigureerd om te perforeren, boekjes te vouwen en nieten en om andere afwerkingsdiensten uit te voeren. De meeste multifunctionele printers gebruiken toner, die langer meegaat dan de inkt die in inktprinters wordt gebruikt.

BP-70C65-all in one printer- product

Desktopprinters

Als je een printer koopt voor directiekantoor of een vergaderruimte, is een standaard desktopprinter vaak de beste keuze. Hoewel ze niet beschikken over een aantal van de meer geavanceerde netwerkopties van all-in-one- en multifunctionele printers, bieden ze veelzijdige afdrukopties in een compact formaat.

MX-C407P

Productieprinters

Als jouw werkplek meer geavanceerde printbehoeften heeft, zijn productieprinters een uitstekende keuze voor jou. Deze printers zijn ideaal voor kantooromgevingen met een hoge productie, waar drukwerk met een hoog volume en complexere printopdrachten worden uitgevoerd, zoals het maken en inbinden van boekjes, het maken van banners en meer.

MX-8090N

Kleurenprinters

Zwart-wit printers zijn ideaal voor eenvoudige tekstdocumenten, maar kleurenprinters worden steeds populairder vanwege hun veelzijdigheid. Met Print Management Software houd je de kosten laag en onder controle. Je voorkomt hiermee bijvoorbeeld onnodig gebruik van kleurenafdrukken door de toegang tot specifieke gebruikers te beperken.

Product-Printer-MX-C304W-colour scanning

Hoe je jouw printer beschermt tegen hackers

Printers bevatten dezelfde onderdelen als jouw laptopcomputer, wat betekent dat ze op dezelfde manier het doelwit zijn van hackers. De beste apparaten bevatten beveiligingsmaatregelen om jouw gevoelige gegevens te beschermen. Zoek naar de volgende functies:

  • Zelfherstellende firmware - Voor het maken van back-ups van instellingen en voor herstel in geval van een aanval.
  • Whitelisting - Voor het controleren van toegangspogingen, waarbij alleen toegang wordt verleend tot applicaties en besturingsfirmware die op een goedgekeurde whitelist staan.
  • S/MIME-versleuteling - Hiermee voorkom je onderschepping van gegevens tijdens het versturen van e-mails.
Man-pressing-lock-icon-on screen