Desktopprinters

Doe meer vanaf je bureau

Als je snel en makkelijk wilt afdrukken vanaf je bureau bieden kleine desktopprinters de oplossing voor jou, met een groot aantal functies verwerkt in een compact formaat. Ze zijn verkrijgbaar als A4 zwart-wit printers of A4 kleurenprinters.

Laten we even onze terminologie verduidelijken: een ‘printer’ verwijst naar een apparaat voor één doel dat alleen maar documenten print en verder niets. Een ‘all-in-one’ (ook wel multifunctionele printer of MFP genoemd) kan ook scannen, kopiëren en faxen. Met sommige apparaten kan je onder andere zelfs rechtstreeks scannen naar e-mail, wat de workflows verkort en je tijd bespaart.

Een desktopprinter is een krachtige tool voor elk team, van de financiële afdeling tot HR. Echter wil je soms dat een printer meer doet dan alleen maar printen. Dan beschikken de all-in-one printers over de functies die je nodig hebt.

Zowel all-in-one printers als printers met één functie zijn verkrijgbaar met extra laden voor extra papiercapaciteit en ze veranderen in op de vloer staande apparaten.

Product-Printer-MX-B467F

Overweeg je een desktopprinter?

Een desktopprinter is de ideale keuze wanneer je een laag afdrukvolume hebt, een beperkte ruimte hebt of als je een klein team hebt met de specifieke vereisten dat zij alleen hoeven te printen. Let bij het kiezen van een desktopprinter op de volgende punten:

  • Afdruksnelheid - Sneller afdrukken betekent een kortere wachttijd.
  • Papiercapaciteit - Een hogere capaciteit betekent minder onderbrekingen om papier bij te vullen. Dit kan wel betekenen dat de printer groter en zwaarder wordt, waardoor hij op de grond moet staan. Deze extra papierladen kun je ook op een later moment na de aanschaf nog toevoegen. Dus als jouw bedrijf om te beginnen alleen een desktopprinter nodig heeft, is het mogelijk om op elk gewenst moment nog extra laden toevoegen als de afdrukvereisten toenemen.
  • Print Management Software - Kan jouw printer worden beheerd en gecontroleerd als onderdeel van jouw grotere printerpark? Met print management software regel je dit eenvoudig.
  • Draadloze functies - Als je wilt dat jouw mensen vanaf hun smartphones of tablets kunnen afdrukken, zijn draadloze desktopprinters of all-in-one printers een uitstekende optie.
  • Kleur of zwart-wit - Of je nu een klassieke A4 zwart-wit printer nodig hebt voor tekstdocumenten of een desktopprinter met kleuren voor levendige, hoogwaardige afbeeldingen en branding; er zijn desktopprinters voor beide opties.
Business meeting in modern office with desktop printer in background

Afdrukken op A3 formaat

Voor grotere of complexere documenten, zoals technische tekeningen of spreadsheets, leveren A3 zwart-wit printers of A3 kleurenprinters de afdrukken die je nodig hebt. Controleer echter wel of je voldoende ruimte hebt voor deze grotere apparaten, omdat ze over het algemeen te groot en te zwaar zijn voor een bureau.

BP-70M65 product image

Houd jouw printer beveiligd

Net als computers kunnen printers worden gehackt. Zorg er dus voor dat je een printer kiest met solide beveiligingsfuncties. Zoek naar de volgende functies:

  • Zelfherstellende firmware - De beste printers bevatten zelfherstellende software om de printer zo veilig mogelijk te houden.
  • Whitelisting - Sommige printers geven alleen toegang tot toepassingen die op een goedgekeurde ‘whitelist’ staan. Dit helpt om ongeoorloofd gebruik te voorkomen.
  • Versleuteling - De best beveiligde printers gebruiken een beveiligingsprofiel van militaire kwaliteit voor hardcopy-apparaten (HCD-PP v1.0) en SSL/TLS-certificaatvalidatie.
Man-pressing-lock-icon-on screen