factory warehouse rooftop PV installation with installer

Commercieel & industrieel

Produceer uw eigen schone energie en bespaar kosten.

Waarom bedrijven het meest profiteren

Aangezien veel bedrijven het grootste deel van hun energie overdag verbruiken, kan de energie die door een commercieel zonnepanelensysteem produceert onmiddellijk gebruikt worden om minder energie uit het elektriciteitsnet te gebruiken. Overtollige energie (vooral in het weekend, wanneer het bedrijf minder energie verbruikt) kan opgeslagen worden in een batterij of aan het net worden teruggeleverd tegen een teruglevertarief - zo creëert zonne-energie passieve inkomsten voor het bedrijf.

Bovendien kunnen bedrijven die hernieuwbare energie gebruiken, hun groene imago verbeteren en duurzaamheidscertificaten zoals ISO 14001 aanvragen.

man gives thumbs up while standing on PV rooftop on factory

Zonlicht omzetten in elektriciteit

In slechts 1 uur krijgt de aarde meer energie van de zon dan onze samenleving in een jaar verbruikt. Maak van de zon uw nieuwe energieleverancier. Het fotovoltaïsch effect maakt het mogelijk om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Elk fotovoltaïsch zonnepaneel bestaat uit vele cellen. Deze cellen zijn gemaakt van silicium, een halfgeleidend materiaal. Deze siliciumcellen absorberen het zonlicht, waarbij elektronen in beweging worden gebracht waardoor een elektrische stroom ontstaat. Fijne metaaldraden op het oppervlak van de cel, vingers genaamd, vangen deze gelijkstroom (DC) op. Vervolgens verlaat deze stroom de cel via dikkere metaaldraden, contactrails genaamd. Een omvormer voor zonne-energie zet deze gelijkstroom later om in wisselstroom (AC).

Half-cell PV panel close up

PV-zonnepanelen zijn er in verschillende maten

Commerciële zonnepanelen worden meestal gebruikt voor dakinstallaties op fabrieken, boerderijen, magazijnen en kantoor- of winkelgebouwen. Deze zonnepanelen hebben een standaardformaat met 108 en 120 halve cellen of een groter formaat met 144 halve cellen.

five Half-cell PV panels arranged

Zonne-energie opslaan om het eigen verbruik te maximaliseren

Een zonnepaneelinstallatie produceert elektriciteit zolang de zon schijnt. Het energieverbruik van bedrijven piekt vaak 's middags. Dit komt overeen met de piekenergieproductie van het PV-systeem – een geweldige match. Daarom zijn batterijen misschien niet nodig. Deze batterijen kunnen echter wel gebruikt worden om het eigenverbruik van de energie te maximaliseren. Bijvoorbeeld voor periodes waarin het bedrijf overdag of in het weekend niet actief is. Een alternatief voor zonnebatterijen is om overtollige energie terug te leveren aan het net, om zo een positieve cashflow te creëren. Onze lokale PV-installatiepartner helpt u te bepalen welke optie het meest zinvol is voor uw bedrijf!

Man holding a tablet showing PV flash data chart
Solar installation golf course
Bij golfbaan St. Urbanus zijn we erg blij met de installatie. De PV-installatie werkt zeer goed en we zijn blij dat we onze ecologische voetafdruk verder kunnen beperken door gebruik te maken van de SHARP-panelen.
Dr. Michael Velte

Golfbaan St. Urbanus, Duitsland

Mountain solar installation Austria Habsburghaus
Het Habsburghaus ligt op een hoogte van 1785 m. Daarom is het belangrijk een robuuste module te kiezen. Vooral de streek rond Rax staat bekend om zijn constante winddruk en hoge windsnelheden.
Christian Schreiter

ÖAV Alpenverein Gebirgsverein, Austria

Solar hotel installation Arctic Treehouse
De waarden van Arctic TreeHouse Hotel zijn authentiek en gebaseerd op de fragiele natuur van het Noordpoolgebied. De zonne-energiecentrale bespaart dagelijks honderden kilo's koolstof en dat helpt ons onze koolstofvoetafdruk enorm te verkleinen.
Uitbater van het hotel

Arctic TreeHouse Hotel, Finland