Celebrating 110 years of Success and Innovation at Sharp

110 jaar succes en innovatie bij Sharp

Sharp vierde in september 2022 haar 110 jarige verjaardag. Een geweldige reis die in 1912 begon toen Sharp-oprichter Tokuji Hayakawa een metaalwerkplaats opende in Tokio.

Hayakawa vond het 'Ever Ready Sharp Pencil' uit, een mechanisch potlood dat later de oorsprong zou worden van Sharp. Dit verhaal illustreert perfect het ingenieuze denkvermogen en de innovatie die al meer dan een eeuw synoniem zijn voor Sharp. 

Hayakawa's ideaalbeeld om "producten te maken die andere bedrijven willen imiteren" heeft geleid tot de introductie van unieke producten en oplossingen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de samenleving. 

Een rijke geschiedenis aan Sharp-successen

Het is dan ook geen verrassing dat Sharp in de loop van haar 110-jarige carrière vele mijlpalen heeft bereikt. Hierbij werd een belangrijk doel vooropgesteld: baanbrekende producten en oplossingen creëren om het leven voor iedereen gemakkelijker te maken. Denk hierbij aan de ontwikkeling van fotovoltaïsche energieopwekking in 1959, waarmee Sharp al meer dan 60 jaar een succesvol onderdeel is van de zonnepanelenindustrie. 

In 1964 ontwikkelde Sharp 's werelds eerste volledige transistorrekenmachine. Dit werd gevolgd door de ontwikkeling van ‘s werelds eerste commercieel verkrijgbare 8K-monitorscherm en in 2019 werd het eerste gecertificeerde Windows collaboration display gelanceerd. 

In 1972 introduceerde Sharp ook het eerste multifunctionele kopieerapparaat, dat eerder dit jaar zijn 50-jarige bestaan kende. 

Innovatie gaat tot op de dag van vandaag door

Sharp biedt in 2022 een zeer geïntegreerd aanbod aan bedrijfstechnologie- en IT-services. Een aanbod dat veel uitgebreider is dan enkel de printer- en displayproducten. De afgelopen twee jaar heeft Sharp aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe producten en diensten om die uitbreiding richting IT mogelijk te maken. 

Daarnaast kende Sharp NEC Display Solutions, een joint venture met NEC, op het vlak van display-activiteiten een groei van 500% in Europa. De joint venture heeft het meest complete productassortiment ooit en wordt verwacht zelfs nóg verder te groeien in de toekomst.

Sharp geeft vorm aan de toekomst van elektronica

Sharp is uitgegroeid tot wereldwijde ontwikkelaar van innovatieve producten en technologieën die een sleutelrol spelen in de toekomst van elektronica. De bedrijfsvisie is gebaseerd op "Changing the World with 8K+5G and AIoT" en Sharp heeft dan ook een aantal ongelooflijke technologieën in petto om dat doel te bereiken. 

AIoT, de derde pijler van Sharp’s visie, is een unieke samenvoeging van AI (Artificial Intelligence) en IoT (Internet of Things). Deze  intuïtieve benadering is ontstaan door cloudconnectiviteit en AI toe te passen op alledaagse apparaten. AIoT transformeert handige apparaten naar een actieve partner in het vervullen van behoeftes van zowel de samenleving als huishoudens.

Actief doelen nastreven 

Om de wereld te veranderen met 8K+5G en AIoT streeft Sharp naar een geïntegreerde ‘One Sharp’. Met zo'n lange en trotse geschiedenis van innovatie, is het eenvoudig te begrijpen waarom Sharp vandaag de dag nog net zo relevant is als al die jaren geleden, toen Tokuji Hayakawa zijn baanbrekende 'Sharp'-potlood introduceerde. Op naar de volgende 110 jaar!

Meer weten over Sharp en onze plannen voor de volgende generatie innovatie, neem dan zeker contact met ons op.