CR5 V2 press release

Sharp introduceert nieuwe reeks A3-kleurenprinters met Teams-connector voor de werkplek van de toekomst

Sharp breidt hun ecosysteem aan slimme kantoortools uit met de komst van 15 nieuwe A3 pritners voor de werkplek van de toekomst, zodat bedrijven zich eenvoudig kunnen aanpassen aan de eisen van hybride werken. De vijftien nieuwe printers, met snelheden van 26 tot wel 65 pagina’s per minuut (ppm), bieden gebruikers verschillende connectiviteitsopties met de printer en cloudapplicaties, een uiterst gebruikersgemak en geavanceerde beveiligingsfuncties.  

Geïntegreerde beveiligingsfuncties voor gebruikers, apparaten en data 
Deze nieuwe reeks is voorzien van de allernieuwste en meest gebruikersvriendelijke beveiliging die beschikbaar is, om elk apparaat - en de persoons- en bedrijfsgegevens - te beschermen. De BIOS-gebaseerde beveiliging voorkomt dat het apparaat wordt opgestart als er  onregelmatigheden of fouten worden gedetecteerd op de printer. De vooraf geïnstalleerde root-certificaten voorkomen onbevoegd gebruik van de printers. De nieuwe printers zijn voorzien van tal van toonaangevende beveiligingsfuncties en -strategieën, zoals de BitDefender anti-malware ondersteuning, waarmee Sharp een nieuwe standaard neerzet. Wat het voor IT-medewerkers veel eenvoudiger maakt om gegevens, apparaten en netwerken veilig te houden. 

Milieudoelstellingen
Bedrijven en organisaties willen hun steentje bijdragen aan de bescherming van ons klimaat en Sharp kan hen hierbij helpen. De nieuwe printers leveren tot 27% meer energiebesparing op, in vergelijking met vorige generaties. Bovendien dragen de nieuwe mogelijkheden voor beheer op afstand bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO²-uitstoot die gepaard gaat met onderhoud op locatie.
 
"We begrijpen dat de hybride werkomgeving meer connectiviteit en betere beveiliging vraagt, en dat zonder te moeten inboeten op milieudoelstellingen. Daarom besteden wij extra aandacht aan deze punten met deze nieuwe printers en we willen dat doorzetten in ons gehele Sharp-ecosysteem. Samen met onze producten en diensten, kunnen we onze klanten helpen flexibelere en veiligere werkplekken te bouwen, klaar voor de toekomst”, zegt Marco van Vliet, Product Marketing Manager Document Solutions  bij Sharp Electronics Benelux. 
 
De nieuwe printers zullen vanaf juli 2022 te koop zijn bij Sharp en haar partners. Later dit jaar zal Sharp ook een reeks zwart-wit modellen aan de reeks toevoegen.
 
De nieuwe serie A3 printers en kopieerapparaten is vandaag geïntroduceerd op het Future Workplace-evenement van Sharp, waar het Senior Executive-team een toelichting gaf op hoe hun ecosysteem van slimme kantoorapparatuur en -diensten bedrijven kan helpen om te bouwen aan de werkplek van de toekomst.